Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby ontwaakt uit coma vlak voordat artsen de stekker eruit willen trekken

In Frankrijk is een 1-jarig meisje uit een coma ontwaakt, 10 dagen nadat haar ouders de rechtszaak om haar in leven te houden, hadden gewonnen.

Het meisje lag sinds september in een coma en zou nooit meer zelfstandig kunnen ademen. Haar ouders weigerden echter om hun dochter op te geven.

Advertentie

Kunstmatige coma

Marwa, zoals het meisje heet, werd in coma gehouden nadat ze een virus kreeg dat haar zenuwstelsel aantastte. Toen ze na 2 maanden nog niet wakker was geworden, besloten de artsen dat het tijd werd om de machines die haar in leven hielden, uit te zetten. Het meisje zou namelijk nooit meer zelfstandig kunnen ademen, eten of wandelen.

‘Nooit meer zonder Marwa’

Marwa’s ouders wilden de strijd om hun dochter niet opgeven en begonnen een online campagne: ‘Jamais sans Marwa’ oftewel: Nooit meer zonder Marwa. Met de petitie haalden ze meer dan 114.000 handtekeningen op en de rechtbank besloot om de zorg voor het meisje nog 2 maanden langer aan te houden.

Ontwaakt

Wonderbaarlijk genoeg ontwaakte het meisje 10 dagen na de beslissing van de rechtbank. Haar familie heeft op Facebook bevestigd dat haar organen normaal werken. De emotionele vader van Marwa heeft zijn dochter kort na het ontwaken gefilmd.

Vooruitgang

Aan de Franse nieuwssite Nice Matin laat hij weten dat Marwa’s behandeling doorgaat, maar dat ze veel vooruitgang zien. ‘Als ik met haar praat, hoort ze mijn stem. Ze reageert: soms lacht ze zelfs.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Huffington Post