Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Blinde peuter ziet haar moeder voor de eerste keer

De blinde en dove Nicolly Pereira (2) had haar moeder nog nooit gezien of gehoord. Totdat haar verhaal viral ging op Facebook. Er werd prompt 17.000 dollar ingezameld voor een serie operaties in de Verenigde Staten.

Totale duisternis

Na de geboorte kreeg Nicolly de diagnose ‘aangeboren glaucoom’, een oogziekte waarbij de druk in de oogbal te hoog is. Tot een maand geleden, leefden ze in totale duisternis, ze kon zelfs geen licht zien.

Advertentie

In haar Braziliaanse geboortestad Santa Catarina onderging ze zeven operaties, die allemaal mislukten. Ten einde raad postte moeder Daiana haar verhaal op Facebook. Het ging viral, waardoor meer dan 30.000 mensen begonnen mee te leven met Nicolly’s missie om ooit weer te kunnen zien.

Oversteek naar Amerika

Een volger uit Miami nam contact om met de Jackson Health Foundation’s International Kids Fund, die samenwerkt met de lokale Kevin Garcia Foundation. Samen wisten ze 17.000 dollar in te zamelen voor Nicolly’s operatie in Bascom Palmer Eye Institute in Miami. Daar onderging Nicolly een aantal operaties. Dit keer met succes.

Nooit meer blind of doof

Maandenland ging Nicolly’s moeder er van uit dat haar levendige kind ook doof en gehandicapt was, omdat ze niet sprak of liep. Maar meteen na hun aankomst in de Verenigde Staten werd Nicolly onderzocht door een KNO-arts, die ontdekte dat er veel vocht achter haar binnenoor zat opgehoopt. Tijdens een relatief simpele operatie van 30 minuten werd het vocht verwijderd.

‘Wonderen bestaan’

Nicolly kan nu horen, zien, zingen en op zichzelf staan. Ook is ze nog bijziend, het meisje is intens gelukkig en vrolijk, met haar nieuwe roze bril. Daiana vertelde The Miami Herald: ‘Mijn dochter voelt zich nu vrij. Ze straalt meer dan ooit. Ze is het levende bewijs dat wonderen wel bestaan.’

Auteur: Suzanne de Goeij – Bron: The Miami Herald – Bron: Facebook.