Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinder EHBO: kwallensteek

Niks zo fijn als een dagje naar het strand. Maar als je kind ineens gillend het water uit komt rennen, is de kans groot dat hij gestoken is door een kwal. Wat kun je dan als ouder doen en wat kun je beter laten?

Advertentie

Een kwal heeft netelcellen die gif loslaten als je ze aanraakt. De pijn, zwelling en jeuk die door een kwallensteek ontstaan, zijn erg vervelend. Je kind is waarschijnlijk flink geschrokken, dus stel hem eerst gerust. Daarna kun je het leed iets verzachten door gelijk op de juiste manier te handelen.

Kwallensteek: wat moet je doen?

In deze video, die in samenwerking met Het Oranje Kruis is geproduceerd, legt presentatrice Lisa Wade uit hoe je de pijn van een kwallensteek kunt verzachten. En wat je vooral níet moet doen.

Zoetwaterkwal Nederland

Ook in Nederland kom je ‘m steeds vaker tegen: de zoetwaterkwal. Dit kwalletje is zo groot als een pingpongbal en hoort eigenlijk niet in Nederland thuis. Dat je deze soort steeds meer ziet, heeft te maken met het warme weer. Ook de temperatuur van het water stijgt en daardoor kunnen de kwallen ook in Nederland overleven. Bang voor deze kwal hoef je niet te zijn: ze steken niet.

Bron: Jeugdjournaal

Advertentie
Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen