Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Voorspel het geslacht van je kind met de baking soda test

Sta je te popelen om het geslacht van je baby te weten? Duurt het je véél te lang tot de 20-wekenecho? Duik dan je eigen laboratorium in en voorspel met de baking-soda-test of je een zoon of dochter krijgt!

Advertentie

Voor deze huis-tuin-en-keuken-geslacht-voorspellende-methode heb je twee glazen, baking soda (niet te verwarren met bakpoeder) en ochtendurine nodig. Baking soda is zuiveringszout, dat je in elk geval kunt kopen bij de drogist. Zorg dat de hoeveelheden van de baking soda en de ochtendurine hetzelfde zijn. Giet daarna de beker urine over de baking soda.

Jongen of meisje?

Gaat het mengsel bruisen, dan krijg je een jongen. Gebeurt er niets, dan is er een meisje op komst. De gedachte achter deze test is dat je urine zuurder is als je een jongen krijgt, vandaar de bruisende reactie.

Ook leuk: Ga je het geslacht groots onthullen? Hier vind je de leukste items voor een genderrevealparty

Nog een leuke test

Naast deze baking-soda-test zijn er nog meer leuke manieren om het geslacht te voorspellen. Ken je bijvoorbeeld de test met naald en draad? Zo werkt het: wrijf de naald een aantal keren langs de zijkant van je hand. Hang daarna de naald boven je handpalm. Maakt de naald een cirkelbeweging, dan krijg je een meisje. Gaat de naald heen en weer bewegen, dan krijg je een jongetje.

Advertentie

Geen garantie

Misschien onnodig om te zeggen, maar pin je niet vast op de uitkomst van deze doe-het-zelf-testen. De werking is niet wetenschappelijk bewezen, maar sommige mensen vinden het gewoon leuk om dit soort testjes te doen. De kans is 50% dat je het goed hebt… maar zonder test heb je natuurlijk ook 50% kans dat je het goed raadt. De nub-theorie, die je met de 12-wekenecho kunt toepassen, geeft al veel meer zekerheid, en anders is het wachten op de 20-wekenecho. Of het blijft natuurlijk een verrassing.

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu