Voor oudersOuderschap

9 recepten: zo maak je zelf een spectaculaire verjaardagstaart voor je kind

9 recepten: zo maak je zelf een spectaculaire verjaardagstaart voor je kind Ouders van Nu Redactie
Ouders van Nu Redactie
Leestijd 11 minuten
Lees verder onder de advertentie

1. Vrolijke spikkeltjestaart

Ingrediënten cake

500 gram biscuitmix (funcakes) * 7 eieren * 50 ml water

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten vulling & topping

halve pot jam * spikkeltjes * 100 gram roomboter (op kamertemperatuur) * 100 gram poedersuiker * 30 ml water

Bereidingswijze

Lees verder onder de advertentie
  1. 01.

    Meng de biscuitmix, eieren en water met elkaar.

  2. 02.

    Doe het mengsel in een bakvorm en zet 'm in de oven (50 minuten op 160 graden).

  3. 03.

    Mix de roomboter, poedersuiker en het water tot botercrème en doe het in een spuitzak.

  4. 04.

    Cake klaar? Snijd hem in drie lagen. De onderste laag bedek je met twee derde van de botercrème en de bovenste met een aardig laagje jam. Om te voorkomen dat de jam uitloopt spuit je eerst met de roombotercrème een randje om hem vervolgens op te vullen. Als je de taart weer opgebouwd hebt, bedek dan de boven- en zijkant met een laag botercrème.

  5. 05.

    Knip het cijfer van de leeftijd van je kind uit bakpapier en leg je deze bovenop de taart. Vervolgens strooi je de taart vol met spikkeltjes. Smeer ze met een lepel goed uit zodat ze er niet vanaf vallen. Haal daarna voorzichtig het cijfer van de taart. Strooi tot met een lepel spikkeltjes tegen de zijkant en druk ze met je hand snel aan. Tadaaa!

    Bron: Mamaliefde

2. Grappige spooktaart

Ingrediënten

Lees verder onder de advertentie

Kant-en-klare laagjestaart of 500 gram biscuitmix (funcakes), 7 eieren en 50 ml water * Oreo-koekjes * mini Oreo-koekjes * kleine pepermuntjes * bruine M&M's

Bereidingswijze

  1. 01.

    Maak een laagjestaart: zie het recept hierboven voor de spikkeltjestaart stap 1 t/m 4.

  2. 02.

    Haal een Oreo-koekje uit elkaar en duw een bruine M&M (of dropje) in de room om een oog te maken. Doe dit met meerdere normale Oreo's en mini-Oreo's.

  3. 03.

    Plak de ogen op de cake door ze voorzichtig in de botercrème te duwen.

  4. 04.

    Bon appétit!

    Bron: The Cake Blog

Lees verder onder de advertentie

3. Varkentjes in modder

Ingrediënten

Een taartbodem van 20 cm (zelf bakken of uit winkel) * 2x grote reep melkchocola van 200 gr * bekertje (250 ml) slagroom * vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam en een laag banketbakkersroom of botercrème) * 3x een five-pack KitKat * 1 pakje (250 gr) lichtroze marsepein

Lees verder onder de advertentie

Bereidingswijze

  1. 01.

    Boetseer varkentjes van marsepein.

  2. 02.

    Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur. Blijf roeren tot het bijna kookt. Ondertussen breek je de reep chocola in blokjes. Als de slagroom bijna kookt, zet je het uit en roer je de blokjes chocola erdoor tot je een gladde massa hebt. Laat het mengsel afkoelen en dikker worden en roer af en toe.

  3. 03.

    Snijd de taartbodem horizontaal door het midden, en vul je je taart met je vulling. Breek de KitKats in tweeën.

  4. 04.

    Is je chocolademengsel zo dik als vla? Smeer met een spatel of de achterkant van een mes de zijkanten ermee in. Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd, plak je de KitKats ertegenaan. Zet ze een heel klein beetje schuin tegen je taart aan als ze omvallen. Als ze er allemaal omheen zitten doe je er een lint omheen.

  5. 05.

    Als de rest van het chocomengsel nog net vloeibaar is, giet je dit bovenop de taart. Let op: als het nog te dun is gaat het door de KitKats heen lopen!

  6. 06.

    Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet je de taart in de koelkast tot het feest gaat beginnen.

    Bron: Smulweb

4. Eenvoudige regenboogtaart

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten taart

Mix voor biscuittaart (te koop in de supermarkt) * 5 eieren (op kamertemperatuur) * 50 ml water

Ingrediënten botercrème en decoratie

Lees verder onder de advertentie

2 zakjes mix voor botercrème * 200 g boter (zacht) * 250 ml melk (koud) * glittersuiker * eetbare kleurstof in verschillende kleuren

Bereidingswijze

  1. 01.

    Bereid het biscuitbeslag en 1 zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Verdeel het beslag over drie kommen en de botercrème over twee kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de eetbare kleurstof en de botercrème blauw en geel.

  2. 02.

    Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk in een spring- of taartvorm in circa 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

  3. 03.

    Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover de gele botercrème. Leg de roze biscuitbodem op de gele botercrème en druk deze licht aan. Verdeel blauwe botercrème over de roze biscuitbodem en leg hierop de gele biscuitbodem, druk deze ook zachtjes aan.

  4. 04.

    Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème. Decoreer met gekleurde glittersuiker in de vorm van een regenboog.

    Bron:  Dr. Oetker

Lees verder onder de advertentie

5. Regenboogtaart #2

Ingrediënten taart
* mix voor biscuittaart (te koop in de supermarkt) * 3 eetlepels jam * 150 gram kant-en-klare botercrème (supermarkt) * Nougatine

Ingrediënten decoratie
250 ml slagroom * 1 zakje KlopFix * 1 eetlepel kristalsuiker * blauwe kleurstof * Smarties in 5 kleuren * witte merengue of marshmallows

Lees verder onder de advertentie

Bereidingswijze

  1. 01.

    Bereid de biscuitbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking in een bakvorm naar keuze. Bijvoorbeeld het cijfer van de leeftijd van je kind of in de vorm van zijn lievelingsdier. Laat de taartbodem hierna zonder vorm, op een rooster omgekeerd afkoelen. De oude onderkant wordt straks de bovenkant van de taart.

  2. 02.

    Bereid de botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Klop de slagroom op met de suiker en KlopFix. Roer hierna een beetje van de blauwe kleurstof door de slagroom.

  3. 03.

    Snijd de taart horizontaal door. Besmeer de onderste laag met jam. Leg de andere helft er hierna weer op. Bestrijk de zijkanten van de taart met botercrème.

  4. 04.

    Om te bepalen waar de regenboog komt, kun je met witte botercrème de vorm van de regenboog alvast over de taart strijken. De andere vlakken (de lucht) besmeer je met een dun laagje van de blauwe slagroom.

  5. 05.

    Beleg de vorm van de regenboog met de gekleurde Smarties.

  6. 06.

    Doe de overige slagroom in een spuitzak, gebruik eventueel een spuitmondje om mooie toefjes te kunnen spuiten. Spuit toefjes slagroom op de taart.

  7. 07.

    Verdeel de witte merengue of marshmallows over de taart.

  8. 08.

    Breng de nougatine aan langs de zijkant van de taart en je taart is klaar!

    Bron: BrendaKookt

6. Feestelijke tulband

Ingrediënten taart
260 g zachte boter * 180 g suiker * 1 snufje zout * 1 vanillestokje * 4 eieren * 320 g bloem * 2 theelepels bakpoeder * 160 g Griekse yoghurt * schil en sap van 2 citroenen

Ingrediënten decoratie
poedersuiker * citroensap * eetbare confetti * chocozoenen * suikerogen (bv van dr. Oetker)

Bereidingswijze

  1. 01.

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 02.

    Snijd het vanillestokje open en schraap het vanille eruit. Klop de boter, suiker, zout en vanillepulp romig. Doe de eieren er één voor één bij. Meng de bloem en het bakpoeder er ook bij. Meng de yoghurt met het sap en de schil van de citroen. Roer met een mixer het gezeefde bloemmengsel en het yoghurtmengsel erdoor.

  3. 03.

    Giet het beslag in de vorm.

  4. 04.

    Tik met de vorm een ​​beetje op de tafel zodat het mengsel goed wordt verdeeld. Bak circa 45 minuten. Haal uit de oven, laat even afkoelen en draai op een rooster. Meng de poedersuiker en het citroensap tot glazuur.

  5. 05.

    Versier de chocozoenen met glazuur en confetti. Lijm de oogjes erop met glazuur of eetbare lijm.

    Bron: Emmaslieblingsstuecke.com

7. Blije gup

Ingrediënten

200 g boter voor koken, bakken en braden * 200 g suiker * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * 300 g bloem * 1 zakje bakpoeder * 100 ml melk * 30 g cacaopoeder * 150 g melkchocolade (of 125 g pure chocolade), gehakt * 100 ml Blue Band Finesse voor Koken * 150 g gekleurde chocoladesnoepjes, smarties of M&M's

Bereidingswijze

  1. 01.

    Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).

  2. 02.

    Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker met een mixer zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout, en spatel het met de melk door het eimengsel. Hou twee eetlepels van de melk achter voor het donkere beslag.

  3. 03.

    Doe de helft van het beslag in een andere kom en roer er de cacaopoeder en de achtergehouden melk door. Schep een halve soeplepel van het donkere beslag in de vorm. Schep daarop een soeplepel licht beslag en ga zo door. Beweeg als alle beslag is opgebruikt de vorm heen en weer, zodat het oppervlakte mooi glad wordt.

  4. 04.

    Bak de cake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken: deze moet er droog uitkomen. Als dit niet het geval is, laat de taart dan 5 minuten langer in de oven.

  5. 05.

    Laat de cake 15 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat de cake vervolgens op een taartrooster helemaal afkoelen.

  6. 06.

    Verwarm de chocolade met de Blue Band Finesse voor Koken op een laag vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de chocoladeglazuur over de taart en laat het glazuur iets opstijven zodat de snoepjes goed blijven plakken. Garneer de taart met de gekleurde chocoladesnoepjes. Snijd een punt uit de taart en leg hem aan tegenoverliggende zijde als staart en garneer die ook met snoepjes.

    Bron: BlueBand

8. Feestelijke M&M-taart

Ingrediënten tulbanden

600 g zachte roomboter * 600 g bloem * 600 g suiker * 12 grote eieren * 4 theelepels bakpoeder * 2 theelepels rasp van citroen * 2 theelepels vanille-extract * Dr. Oetker glazuur (of zelf glazuur maken) * M&M's of Smarties

Bereidingswijze

  1. 01.

    Verwarm de oven voor op 150 graden.

  2. 02.

    Doe de helft van de zachte roomboter samen met de helft van de suiker in een mengkom en klop met de (hand)mixer het geheel luchtig. Voeg dan de helft van de citroenrasp en de helft van het vanille-extract toe.

  3. 03.

    Doe dan 1 voor 1 de 6 eieren erbij en klop na elk ei goed door.

  4. 04.

    Meng de helft van het het bakpoeder en de helft van het zout door de bloem en zeef dit boven het ei/boter/suikermengsel. Roer nogmaals alles goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat.

  5. 05.

    Vet de tulbandvorm goed in met boter. Giet het beslag in de tulbandvorm en zet het geheel in het midden van de oven op een rooster. Bak de tulbandcake in ongeveer 80-90 minuten gaar.

  6. 06.

    Zodra de cake gaar is uit de oven halen en de cake eerst 10 minuten in het bakblik laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder af laten koelen.

  7. 07.

    Doe hetzelfde voor de tweede tulbandcake met de andere helft van de ingrediënten.

  8. 08.

    Snijd de twee cakes zo, dat ze samen de 3-vorm krijgen.

  9. 09.

    Snijd de twee gedeeltes plat af waar ze hechten. Met de glazuur kun je ze aan elkaar plakken.

  10. 010.

    Smeer de rest van de cake ook helemaal met suikerglazuur in.

  11. 011.

    Versier de cake met M&M's of Smarties volgens het patroon zoals op de afbeelding hierboven.

    Bron: cake-recept.nl & Enchanted mommy

9. Eenhoorn-kwarktaart

Ingrediënten

60 g boter * 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel * 400 ml water * 500 g magere kwark * 250 ml slagroom * kleurstoffen * 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

Bereidingswijze

  1. 01.

    Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. 02.

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met kruimelbodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

  3. 03.

    Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  4. 04.

    Voeg de kwarkttaartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

  5. 05.

    Verdeel het kwarktaartmengsel over 5 verschillende schaaltjes. Kleur de inhoud van een schaaltje blauw, groen (1 deel blauw en 5 delen geel), geel, oranje (1 deel rood en 1 deel geel) en roze.

  6. 06.

    Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het blauwe kwarktaartmengsel over de bodem en zet de springvorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.

  7. 07.

    Verdeel na 10 minuten het groene mengsel over de blauwe laag en strijk het voorzichtig uit met een lepel. Zet het weer 10 minuten in de koelkast. Ga zo verder met het gele, oranje en het roze taartmengsel. Tussen de oranje en de roze laag is 5 minuten wachten genoeg.

  8. 08.

    Laat na de roze laag de kwarktaart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

  9. 09.

    Versier de taart vlak voor het serveren met strooisel in regenboogkleuren en je hebt een prachtige unicorntaart!

    Bron: Bakken