Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

14 creatieve manieren om een doosje rozijntjes te trakteren

Komt de verjaardag van je kind eraan, maar weet je niet wat hij moet trakteren? Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met een doosje rozijnen ben je er al, mits je het leuk aankleedt. Van Peppa Pig en Nijntje tot piraten en schattige tijgers!

Advertentie

1. Speelgoeddieren


Wat je nodig hebt: speelgoeddieren, pakpapier, lint of touw, plakband en natuurlijk doosjes rozijnen. Pak de doosjes in, bind die op de rug van de dieren met lint of touw en je bent klaar! En de kids hebben er weer een leuk speeltje bij.

2. Indianen


Deze leuke indiaantjes maak je in een handomdraai. Zorg voor kleurrijke veren, opplakbare ogen, pakpapier, plakband en washitape.

Advertentie

3. Piraten


Met deze piraten kun je je ook een beetje uitleven met een stift. Als je kind oud genoeg is, kan hij helpen om de doosjes te voorzien van een stoere ooglap.

4. Peppa Pig


De droomtraktatie van elke Peppa Pig-fan. De figuurtjes print en knip je uit, en bind je om het doosje rozijnen heen. Je kunt er eventueel bellenblaas bij doen, zoals hierboven.

Advertentie

Tip! Trakteren met mooi weer: de lekkerste zomerse traktaties

5. Horloges


Ja, met rozijnendoosjes kun je écht alle kanten op. Het leuke van deze traktatie is dat je op het ‘horlogebandje’ nog een boodschap kunt schrijven.

6. Vissen


Een traktatie die er indrukwekkend uitziet, maar heel eenvoudig te maken is. De vissen zoek je via ‘sjabloon vis’ op Google en print je vervolgens uit op gekleurd papier, waarna je ze uitknipt. Een soepstengel dient als hengel.

7. Bumba


Is je kind gek op Bumba? Dan wordt hij sowieso dolblij van deze traktatie.

8. Beren


Deze schattige beren zijn in een handomdraai gemaakt. Het pakpapier met de stippen koop je bij Hema.

9. Konijnen


De rozijnendoosjes dienen als voeten voor deze schattige konijnen. De romp maak je van lege wc-rollen die je beplakt met verschillende soorten washitape. Het hoofd is een mandarijn, waar je met een stift een gezichtje op tekent. De oren en poten knip je uit van oranje papier, et voilà!

10. Brandweerauto


Deze brandweertraktatie vergt wat knip- en plakwerk, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt ben je zo klaar.

Inspiratie: 10x geweldige traktaties voor stoere jongens en meisjes

11. Nijntje


Een simpelere traktatie om te maken is er eigenlijk niet. Perfect voor lastminute-stress: de benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis.

12. Insectenboel


Met glitterpapier, kleurrijke pom pomps en opplakbare ogen maak je deze prachtige insecten, waarin een doosje rozijnen zit verstopt.

13. Tijgers


Hoe leuk zijn deze feestelijke tijgers? Het doosje rozijnen dient nu als een cadeautje.

14. Vosjes


De truc bij deze vossentraktatie is om het oranje papier iets groter uit te knippen dan het doosje. De bovenkant plak je niet dicht, maar vouw je in een soort V-vorm zodat het hoofd gevormd wordt.

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram