Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x aanwijzingen dat je klaar bent voor nog een kind

Of het lukt, weet je natuurlijk niet, maar er komt misschien een moment dat je denkt: nog een kind zou toch wel heel leuk zijn. Kun je een aantal van deze punten afvinken, dan ben je waarschijnlijk klaar voor een tweede. Of derde. Nou ja, een baby dus...

Advertentie
 1. Je snuffelt verdacht vaak tussen de babykleertjes

  Als je de stad ingaat, loop je nog even de Hema binnen. In plaats van dat je bij de woonafdeling of het gebak staat te koekeloeren, betrap je jezelf erop dat je in de babyhoek ronddwaalt. Ach, die rompertjes, zo schattig. En kijk dit ieniemienie spijkerbroekje!

 2. Je ziet overal kinderwagens, baby’s en dikke buiken

  Ken je dat: je bent bijvoorbeeld bezig om een nieuwe auto te kopen en opeens zie je datzelfde model overal rijden. Zo gaat het met meer dingen waar je in je hoofd mee bezig bent. Al dan niet bewust. En zie jij dus ineens overal zwangere vrouwen en baby’s in draagdoeken en kinderwagens, dan is het wel duidelijk dat er een babywens sluimert.

  TIP! Bereid je kind voor op de komst van een broertje of zusje met één van deze leuke boeken.

 3. Een ‘ongelukje’ zou je helemaal niet zo erg vinden

  Waar je de eerste maanden na je bevalling super secuur omging met anticonceptie (‘Ik kan nog een baby niet aaaaan!’), is dat nu anders. Pil vergeten? Condoom gescheurd? Ach ja, wat is het ergste dat er kan gebeuren…?

  Advertentie
 4. Je googelt dingen als: ‘hoeveel jaar tussen eerste en tweede kind’

  Of: ‘wanneer mag je weer zwanger worden’. Herken jij deze zoektermen? Dan wordt het tijd om eens met je partner te praten over eventuele gezinsuitbreiding.

  Lees ook: Dit is het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen volgens onderzoekers

 5. Je bent een beetje jaloers als je een zwangere vrouw ziet

  Als een vriendin of collega vertelt dat ze zwanger is, merk je dat je stiekem een beetje jaloers bent. Hoe ze over haar buik wrijft, hoe ze straalt, hoe ze waggelend naar de wc loopt. Och, wat een mooie tijd was dat toch.

 6. Je verlangt ernaar iets te voelen trappelen in je buik

  Je merkt dat je zonder erbij na te denken vaak je handen op je buik legt, net als toen je zwanger was. Steeds vaker verzucht je tegen je partner hoe leuk het was toen jullie ’s avonds op de bank lagen en de baby voelden trappelen. Zou het niet leuk zijn om dat nog een keer samen te beleven?

  Lees ook: Is je lichaam klaar voor een zwangerschap?

 7. Je kijkt op Pinterest naar babykamers

  Eén van de leukste dingen tijdens de zwangerschap is de babykamer decoreren. Stiekem droom je er alweer van om nog zo’n schattig kamertje in te richten. Sterker nog, je betrapt jezelf erop dat je regelmatig op Pinterest kijkt.

  Advertentie
 8. Je vraagt je kind of hij een broertje of zusje wil

  Om even te peilen of je peuter het ook een goed idee vindt om het gezin uit te breiden, vraag je hem stiekem wat hij ervan zou vinden als hij een broertje of zusje krijgt. Mocht je partner dan niet meteen enthousiast zijn, dan heb je in elk geval al een medestander.

  Lees ook: Een tweede kind, wel of niet?

 9. Thuis loopt alles op rolletjes

  Ineens merk je dat je het ouderschap onder de knie hebt en de rust is teruggekeerd. De gebroken nachten zijn voorbij, je kind kan zich (bijna) alleen aankleden en vermaakt zichzelf prima. Zo relaxed is het lange tijd niet geweest. Misschien tijd voor weer wat leven in de brouwerij?

 10. Jij en je partner halen regelmatig herinneringen op aan de babytijd

  De laatste tijd praten jullie opvallend vaak over de bevalling en die bijzondere eerste maanden met jullie kind. De slapeloze nachten en huiluurtjes lijken opeens vergeten, jullie denken vooral terug aan die enorme roze wolk.

  Lees ook: Twee kinderen in twee jaar: de voordelen

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu