Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Ouders brengen kind te lang naar school’

Veel kinderen worden te lang met de auto naar school gebracht. De meeste kinderen kunnen vanaf 9 jaar alleen naar school fietsen, maar ouders hebben 'loslaatangst'.

Advertentie

Dat blijkt uit een onderzoek van de Fietsersbond. Nu worden kinderen vaak nog met de auto gebracht, terwijl ze volgens de Fietsersbond allang de leeftijd hebben om zelfstandig naar school te fietsen. Het zou beter zijn voor het kind, dat beweging krijgt, en een hoop ergernis voorkomen over geparkeerde auto’s rondom scholen.

Gezelligheid

Zo’n 60% van de kinderen wordt gehaald en gebracht van en naar school. Dit gebeurt overigens niet altijd met de auto, maar ook vaak te voet of per fiets. Gemiddeld gaan kinderen rond 9 jaar zelfstandig naar school. Direct door willen rijden naar werk en slecht weer zijn belangrijke redenen voor ouders om de auto te gebruiken. Ook wordt aangegeven dat ze het toch wel erg gezellig vinden om hun kind te brengen.

Beter dan verkeersles

Volgens de Fietsersbond is het zowel uit gezondheidsoverwegingen als uit veiligheidsoverwegingen echter belangrijk een kind zelf naar school te laten lopen of fietsen. De verkeersveiligheid is er direct bij gebaat doordat er minder autoverkeer rondom schoolpleinen is, maar volgens de bond is uit recent onderzoek ook gebleken dat het opdoen van verkeerservaring voor een kind belangrijker is dan verkeersles.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Metronieuws – Foto: 123rf

Advertentie

 

Ook interessant:

Alleen naar school fietsen

Verkeersles voor ouders in 4 stappen

Redactioneel – Offer – Leuke slaaptrainers voor peuters

Leuke slaaptrainers voor peuters

Handig hulpmiddel bij het slapen
Bekijk ze hier