Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

25x zo hoeft je kind zich deze voorjaarsvakantie geen seconde te vervelen

Mocht je kind eindelijk weer naar het kinderdagverblijf of school, is het alweer vakantie. Aangezien wintersport er dit jaar niet in zit met alle maatregelen en alle dierentuinen en veel speeltuinen gesloten zijn, kan het best een uitdaging zijn om je kind ervoor te zorgen dat je kind zich niet al te erg verveelt. En jij niet doordraait. Daarom ter inspiratie: 25 leuke - coronaproof - activiteiten voor je kind of om samen te doen.

Advertentie
 1. Speuren naar kaboutersporen

  Zoek online naar een leuk kabouterpad in de buurt en ga je met kinderen op pad in het bos om te speuren naar kaboutersporen! Dit is met name leuk voor kinderen van drie tot en met zeven jaar. Ongetwijfeld kun je ergens ook nog een fijne coffee to go halen.

 2. Op zoek naar natuurschatten

  Ga naar een park of bos in de buurt (of kijk gewoon in je eigen achtertuin) en ga met je kinderen op zoek naar plantjes, beestjes en sporen. Maak het extra leuk door van tevoren opdrachten van Staatsbosbeheer te downloaden en uit te printen. Neem ook een tasje of kistje mee om alle gevonden schatten mee naar huis te nemen.

 3. Educatieve online activiteiten

  Tegenwoordig zijn er talloze toffe online (leuke!) leeractiviteiten voor je kinderen te vinden. Freek Vonk heeft een site met allerlei leuke filmpjes die je kinderen kunnen bekijken en knutselwerken die ze kunnen maken. Of maak je peuter lid van de club van Juf Roos. Dan krijg je als ouder wekelijks mooie kleurplaten en andere activiteiten in je mailbox. Of kijk op de site van het EYE museum, zij hebben allerlei toffe workshops online staan voor kinderen.

 4. Grote (natuur)speeltuin

  Deze week is het perfect weer om naar een grote natuurspeeltuin te gaan. Want die speeltuin om de hoek ken je inmiddels wel. Wij zetten al de leukste natuurspeeltuinen in Nederland voor je op een rij. Check van tevoren wel even of de speeltuin waar je naartoe wilt ook écht open is, want sommige zijn nog dicht vanwege corona.

  Advertentie
 5. DIY’en

  Zijn je kinderen wat ouder? Misschien vinden ze het leuk om dat kastje een nieuwe kleur verf te geven of die stoel op te knappen. Of wellicht heeft je kind een nieuwe speelhoek nodig en kunnen jullie deze samen bestellen en in elkaar zetten.

  Tip! Lekker knutselen? Met deze knutselspullen zijn je kinderen uren zoet.

 6. Fotoshoot in de natuur

  Neem je telefoon of een echte fotocamera mee en ga met je kinderen foto’s maken in een mooie omgeving. Bijvoorbeeld in het bos, op het strand, in de duinen of in een ander natuurgebied.

 7. Strandravotten

  Ga lekker uitwaaien op het strand! Laarzen aan, emmertjes mee, schepjes, wat eten en drinken en je kinderen zijn uren zoet. Kun jij mooi even achter je windscherm met een tijdschrift uitpuffen.

  Advertentie
 8. Stoeptekening

  Pak het stoepkrijt van zolder en laat je kinderen een mooie lentetekening maken voor het huis. Bijvoorbeeld een bloemenweide met koeien, schapen en een zon.

 9. Kinderbingo

  Lekker thuis met je kinderen? Download online wat kinderbingokaarten, verzamel wat leuke prijsjes en spelen maar!

 10. Geitenboerderij

  Ga naar een grote kinderboerderij of geitenboerderij in de buurt, vaak zijn deze nog wel open. (Check van tevoren even online voor de zekerheid.)

  Lees ook: 9 activiteiten die de ontwikkeling van je peuter stimuleren

 11. Maak een roadtrip

  Maak met je kinderen een roadtrip langs allerlei mooie plekken. Hartstikke coronaproof en jullie kunnen er een echt uitje van maken door een picknickmand met inhoud en eventueel spelletjes voor in de auto mee te nemen. En als je geluk hebt doen ze ook nog even een dutje in de auto…

 12. Knutselen voor Pasen

  Pasen is in aantocht! Bestel via online wat paastakken en versiering en laat je kinderen de paastakken versieren. Ongetwijfeld zijn er (online) ook genoeg paasknutselmaterialen te vinden waarmee je kinderen andere mooie paasversieringen kunnen maken. Bij HEMA kun je in ieder geval genoeg paasdecoratie en knutselspullen vinden.

 13. Klimbos

  Niet alle klimbossen zijn open ten tijden van corona, dus kijk van tevoren even goed en reserveer online je ticket als het mogelijk is. Maar klimmen in de natuur met deze lenteachtige temperaturen is toch heerlijk? Hier vind je de gaafste klimbossen op een rij.

 14. Huur een bootje

  Als het zonnetje schijnt is een boot, waterfiets of sup huren hartstikke leuk én coronaproof om met je gezin te doen. Zorg alleen wel dat jullie niet in het water vallen en kleed je wel nog een beetje dik aan.

 15. (Kinder)yoga

  Aangezien alle yogaklasjes momenteel gesloten zijn, zul je thuis je nodige yoga-oefeningen moeten doen met behulp van YouTube. Kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen. Bovendien zijn er zelfs speciale (online) kinderyogalessen die je kunt volgen. Rol die mat maar vast uit!

  Nog meer inspiratie: 30 schermvrije activiteiten

 16. Ga vissen

  Zijn je kinderen al wat ouder? Als ze het leuk vinden kun je ze leren om te vissen bij een goede visspot in de buurt.

 17. Mountainbiken

  Hetzelfde geldt voor mountainbiken. Niet helemaal peuterproof, maar als je kinderen al wat ouder zijn is het een ideale, sportieve activiteit om je kinderen de hele dag mee te vermaken.

 18. Huur een tandem

  Iets minder sportief maar wel lekker bewegen? Ook een tandem huren zullen je kinderen fantastisch vinden.

 19. Boekjes lenen van de bieb

  Een beetje oldskool, maar hartstikke leuk: ga naar de bibliotheek en laat je kinderen boeken uitzoeken. Met een beetje geluk zitten ze de rest van de dag heerlijk rustig te lezen… Check wel even van tevoren of de bibliotheek bij jou in de buurt open is en wat de coronaregels zijn.

 20. Speurtocht

  Superleuk voor een echte lentedag: zet een speurtocht uit voor je kinderen en buurtkinderen en ze vermaken zich uren. Online kun je een hoop voorbeelden en inspiratie vinden om een leuke speurtocht met raadsels en puzzels in elkaar te flansen.

  Lekker lui op de bank? 15x films op Netflix om met het hele gezin te kijken

 21. Heel Holland bakt

  Het blijft altijd leuk om te doen: samen bakken met je kinderen. Ga je voor gezond of een lekkere, zoete guilty pleasure? Check onze fijne, eenvoudige bakrecepten voor kinderen.

 22. Ramen versieren

  Koop online wat afwasbare raamverf en laat je kinderen de ramen van jullie huis versieren. Ze zullen het geweldig vinden!

 23. Picknicken in je eigen achtertuin

  Organiseer een picknick in je eigen achtertuin. Haal bij de supermarkt wat lekkernijen – of bak met je kinderen wat lekkere dingen -, leg een kleed op het gras, zorg voor wat frisse limonade en ze hebben de tijd van hun leven.

 24. Bouw een hindernissenparcours

  Deze activiteit kan zowel binnen als buiten. Bouw een hindernissenparcours voor je kinderen! Aan wat voor hindernissen je moet denken? Bijvoorbeeld een stoel om over of onder te kruipen, een balletje dat ze in een pan moeten gooien, kussens waar ze over moeten springen, een springtouw waarmee ze tien keer moeten springen, een hoepel om doorheen te kruipen, etc.

 25. Organiseer en kinderdisco

  Maak een playlist op Spotify, zorg voor lekkere hapjes en drankjes, versier de woonkamer en laat je kinderen hun mooiste outfit dragen. Je kunt dit alleen met je eigen kinderen doen of trommel ook meteen de buurtkinderen op.

Lees ook: 10x wat ik stom vind aan zwanger zijn tijdens corona

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

BellySisters

Je zwangerschap vereeuwigd in een 3D-beeldje

Bekijk de mogelijkheden