Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kerst-met-kinderen
door

5x waarom kerst leuker is dan ooit als je een kind hebt

Laten we eerlijk zijn: kerst vieren met kinderen kan best een uitdaging zijn. Ze willen geen net pakje aan, er sneuvelt wel eens een kerstbal en dan zijn er ook nog de eindeloze kerstboodschappen met - als je pech hebt - je kind op sleeptouw. Toch is de kerstperiode vooral een hele leuke tijd voor ouders. Lees hier waarom.

Advertentie

 1. Je hebt een goed excuus om kerstfilms te kijken

shutterstock_344086520

Met kinderen heb je natuurlijk hét perfecte excuus om kerstfilms als Frozen, Ice Age en Home Alone te gaan kijken. Stiekem zijn deze films namelijk ook best leuk voor volwassenen. Waar je normaal je kind ook niet te lang voor een beeldscherm wil hebben, is de periode rond kerst het ideale excuus voor een gezellige filmmiddag. Je kinderen vermaken zich, jij en je partner vermaken je en met wat warme choco en kerstkransjes is het ook nog eens hartstikke gezellig. Kerstfilminspiratie? De redactie tipt: dit zijn de leukste kerstfilms ooit.

Ook leuk voor in de vakantie: Met een Disney+ abonnement stream je het beste van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars én National Geographic

2. Kerstactiviteiten zijn leuker dan ooit

shutterstock_225064408

Advertentie

Het opzetten van de kerstboom met het hele gezin, (hopelijk) een middagje schaatsen of kerstkoekjes bakken.. Zonder kinderen zou je van zo’n middagje waarschijnlijk niet zo’n groot ding maken, maar mét kinderen is het al snel een echte belevenis. Je kind kijkt zijn ogen uit als hij al die lichtjes ziet (en misschien wel de Kerstman!) en samen thuis de boom versieren (met kidsproof kerstballen) is natuurlijk helemaal een feest.

Lees ook: 9 x wat er anders is aan je kerstboom als je kinderen hebt

3. Het is ineens veel leuker om te geven dan te krijgen

shutterstock_521989621

Jouw verlanglijstje zag er vroeger waarschijnlijk heel anders uit dan nu. Voor veel mensen geldt dat ze met de jaren minder materialistisch worden. En kinderen veranderen vaak ook iets bij ouders van binnen. Het geven van cadeaus is ineens veel leuker geworden dan het krijgen ervan. De blik van een kind dat iets krijgt wat hij dolgraag wil hebben, is onbetaalbaar. Toch?
Leestip: Moet je je kinderen altijd even veel cadeaus geven?

4. Die blik van je kind als hij de Kerstman ziet

shutterstock_154792361

Ook al zijn er in Nederland maar weinig kinderen die in Santa Claus geloven: voor veel jonge kinderen is de Kerstman dé absolute ster tijdens de feestdagen. In sommige huishoudens brengt hij immers de cadeautjes met zich mee. En ook al vier je kerst zonder cadeautjes, dan nog is die dikke lieve man een iconische kindervriend. Dit is nou typisch zo’n fenomeen waarvan het bijzonder is om, zo wordt dat mooi gezegd, het door de ogen van je kind te bekijken.

5. Je neemt lekker vrij rond de kerstdagen

Toen je nog geen kinderen had, waren het altijd je collega’s met kinderen die vrij waren rond de feestdagen en kon jij het kantoor tussen kerst en Oud & Nieuw gaan bewaken. Nu je een kind hebt, heb je hét perfecte excuus om vrij te vragen tijdens de feestdagen. Je (oudere) kind heeft immers vakantie en gaat je kind naar de bso of de opvang dan hou je hem liever rond de feestdagen lekker thuis. Zo kun je je met je gezin hélemaal onderdompelen in kerstsferen en lekker veel tijd met elkaar doorbrengen. Heerlijk toch?

Bron: Popsugar.com. Beelden: Shutterstock

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu