Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Coronaproof kerstvakantie-bucketlist om samen met je kind af te strepen

Het is de raarste kerstvakantie ooit: de kinderen (en jij hopelijk ook) zijn de komende weken vrij, maar musea, bioscopen en dierentuin zijn gesloten. En een dagje shoppen zit er ook niet in. Maar geen zorgen: er is nog genoeg leuks te bedenken om de komende tijd gezelliger dan ooit te maken. Inspiratie nodig? Print deze kerstvakantie-bucketlist uit, hang 'm op en afstrepen maar!

Advertentie
 1. Kerstdiner maken

  Alleen een kerstdiner voorbereiden? Nee hoor, je kunt de hulp van je kind hartstikke goed gebruiken en voor hen is het ook nog eens leuk. Laat hem bijvoorbeeld kerstboompizzaatjes maken of meehelpen met het maken van een lekkere kerstcake. Hartstikke gezellig én handig!

  Inspiratie nodig? Kindvriendelijk recepten voor het kerstdiner

 2. Foute-kerstfilmmarathon

  Eén van de leukste dingen rond Kerstmis zijn al die fijne, foute kerstfilms die op tv en op de streamingdiensten verschijnen. Ben je echt even inspiratieloos en is het buiten slecht weer? Houd een kerstfilmmarathon! Maak zelf lekkere hapjes, verzamel een berg aan kussens, laat iedereen z’n joggingbroek aantrekken en bingen maar.

  Lees ook: 10x de leukste familiefilms op Netflix

 3. Kunst op de stoep

  Laat je kind een mooie tekening van stoepkrijt op de stoep maken voor jullie huis. Bijvoorbeeld een kerstman in een arrenslee, een grote kerstboom of kerstelfjes.

  Advertentie
 4. Uitwaaien op het strand

  Kleed je warm aan en ga met z’n allen naar het strand om uit te waaien. Neem laarzen, speelgoed voor in het zand en wat droge kleding mee. Neem ook wat warme chocolademelk mee in een thermoskan om weer lekker op te warmen.

 5. Spelletjesmiddag

  Organiseer een spelletjesmiddag met je kind. Kijk op zolder of jullie nog leuke bordspellen hebben liggen, bestel een nieuw spel of scoor er goedkoop eentje op Marktplaats. Zorg voor wat lekkers te eten en te drinken en maak er een gezellige middag van.

  Tip! 18x de leukste bordspellen voor alle leeftijden

 6. Kerstdisco

  Organiseer een kerstdisco met je kind! Kleed jezelf, je partner en je kind mooi aan, versier de woonkamer met lichtjes, zet een foute kerstplaylist op en zorg voor glühwein voor jullie en limonade voor je kind.

  Advertentie
 7. (Foute) kerstshoot

  Doe een (foute) kerstfotoshoot met je kind. Kleed jullie aan in jullie mooiste kerstoutfit of gekste kersttrui en laat iemand foto’s van jullie maken bij de kerstboom. Hou fouter, hoe beter. Wellicht kun je ze ook nog laten afdrukken en versturen als kerstkaarten…

 8. Doe iets voor het goede doel

  Kerstmis is dé tijd van het jaar om eens iets voor anderen te doen. Laat je kind zelf kerstkaarten maken en langs brengen bij het verpleeghuis om de hoek bijvoorbeeld. Of laat hem kijken welk speelgoed hij kan missen en breng dit samen langs bij een stichting voor vluchtelingen of ouders die het niet zo breed hebben. Er zijn talloze mogelijkheden!

 9. Kerstverkleedfeest

  Organiseer een (kerst)verkleedfeestje met je kind. Haal de verkleedkist van zolder of scoor wat verkleedkleren bij budgetwinkels, een feestwinkel of op Marktplaats. Haal ook de schmink uit het stof en tover je kind om tot kerstelfjes, de kerstman of de Grinch.

 10. Kerstkransen knutselen

  Knutselen is altijd een fijne binnenshuisactiviteit voor kinderen. Rond Kerstmis kun je je kind bijvoorbeeld een traditioneel kerststukje of kerstkrans laten maken. Scoor de materialen bij de bloemist in de buurt, leg een zeil over je eettafel en laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop.

 11. Kerstpicknick

  Organiseer een picknick binnenshuis. Maak met elkaar lekkere kersthapjes, maak warme chocolademelk en haal bij de bakker een verse kerststol. Leg een kleed in het midden van de woonkamer en leg daar alles op. Het is in principe gewoon een lunch op de grond, maar je kind zal het fantastisch vinden.

 12. Dieren kijken

  De dierentuinen en pretparken zijn helaas gesloten, maar dierenfilmpjes kijken is ook hartstikke leuk. Kijk grappige video’s van dieren op YouTube of ga voor een mooie documentaire op Netflix, dat laatste is nog leerzaam ook.

Lees ook:
Kerst met kinderen, zo voorkom je stress
Oeps, foutje bedankt: 11x als kerst net niet gaat zoals gepland
De eerste kerst als gebroken gezin: je kúnt het!

Beeld: Shutterstock

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu