Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

15 stoere én originele jongensnamen met maar 3 letters

Ben je in verwachting van een zoon en nog op zoek naar een korte, originele jongensnaam? Hier vijftien te leuke jongensnamen met maar 3 letters. En wedden dat er sowieso ééntje tussen staat die je nog niet eerder hebt gehoord?

Advertentie
 1. Lux
  Deze stoere naam komt uit het Latijn en betekent licht. Ook leuk voor meisjes trouwens.
 2. Fox
  De naam die in het Nederlands ‘vos’ betekent (en ook weleens wordt gegeven), is zo op z’n Engels voor iedereen uit te spreken. ‘Hi, mijn naam is Fox.’ Klinkt nu al als een winnaar.
 3. Dax
  Extra leuk op z’n Nederlands, als je het ons vraagt. Dus niet Dex, maar echt zoals je het schrijft.
 4. Kai
  Met een i net iets meer uniek dan de bekendere versie eindigend op een y.
 5. Tye
  Een naam die je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord,  maar die hartstikke stoer is. Betekenis is niet erg interessant,, namelijk ‘van de ingesloten vlakte’. Maar ach, who cares.
 6. Asa
  Asa is een naam die in Scandinavië aan zowel jongens als meisjes wordt gegeven. In Nederland minder bekend en daarom des te leuker! Asa betekent in een Hebreeuws ‘dokter’ of ‘heler’.
 7. Sid
  Voor wie van avontuur houdt en het kind de wereld wil laten zien, is Sid een perfecte naam voor een jongen. Afkomstig uit het Engels en Frans dat ‘weidse vlakte’ betekent.
 8. Ted
  Hip, kort en catchy is de naam Ted, afgeleid van Theodorus dat staat voor ‘geschenk van God’.
 9. Zac
  Zac komt van Zacharias, een Bijbelse naam die betekent ‘God gedenkt’ of ‘de heer herinnert zich’.
 10. Wes
  Wes is een afkorting van Wesley, een Engelse jongensnaam dat ‘westelijke weide’ betekent.
 11. Cal
  Cal is een Engelse naam voor jongens en staat voor ‘dapper’, ‘moedig’ en ‘onbevreesd’. Een originele naam die je niet vaak hoort.
 12. Jax
  Het is niet duidelijk waar Jax van afgeleid is (Jack? Jackson? John? Jacob?) maar naar het schijnt betekent het ‘God is genadig’.
 13. Rex
  Deze krachtige naam (opvallend genoeg ook weer met een x aan het einde) betekent ‘koning’.
 14. Mac
  Misschien dat het je doet denken aan de grote gele M, maar de naam Mac is hartstikke populair en wordt met name in het buitenland ontzettend vaak gegeven.
 15. Tim
  Kort en tijdloos is de naam Tim, afgeleid van Timothy. Een stoere naam die steeds meer naar de achtergrond verdwijnt en dat is jammer.

Meer inspiratie nodig?

In onze Zwanger en Baby app doen we duizenden suggesties. Wil je weten hoe vaak een naam in een bepaald jaar voorkomt, kijk dan eens in de Nederlandse Voornamenbank.

Zie ook: 

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu