Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

20 babynamen die perfect bij sterrenbeeld Leeuw passen

Ben je zwanger en uitgerekend tussen 23 juli en 22 augustus? Dan krijg je een kind met het sterrenbeeld Leeuw. Misschien staat de naam van jouw kind wel in de sterren geschreven. Deze babynamen passen perfect bij eigenwijze, creatieve Leeuwen.

Net als een echte leeuw is een Leeuw-kind luidruchtig en de leider van de groep. Zelfs als baby kun je al niet om hem heen. Wat nou rust, regelmaat en reinheid? Dit kind laat van zich horen en laat er geen twijfel over bestaan wat hij wil (slapen staat niet hoog op zijn verlanglijstje). Door zijn vuurteken heeft jouw Leeuw niet veel geduld. Een verhaaltje lezen voor het slapengaan is goed. Maar een knutselwerkje maken dat te lang duurt? Daar doe je een Leeuw geen plezier mee.

Advertentie

Tip! Mooie posters met het sterrenbeeld van jouw kind vind je hier

Leeuwen zijn gedreven, vastberaden en sterk. Niet gek dus dat veel Leeuwen succesvol zijn. Leeuwen zijn zelden onzeker en als ze ergens hun tanden inzetten, laten ze niet meer los. Een uitdaging kan een Leeuw maar moeilijk weerstaan. Ze voelen zich juist aangetrokken tot datgene wat ze (nog) niet kunnen of wat onbereikbaar lijkt. Zo maken ze hun wildste dromen waar. Leeuw-kinderen weten precies wat ze willen en ze hebben doorgaans een sterk gevoel voor eigenwaarde.

Babynamen Leeuw: jongensnamen

 1. Erik
  Leeuwen zijn geboren leiders die graag in de spotlights staan. Deze Scandinavische naam heeft ‘sterke leider, vredige heerser’ als betekenis.
 2. Lio
  Geen naam die toepasselijker is bij dit sterrenbeeld: Lio betekent ‘kleine leeuw’.
 3. Aaron
  Leeuwen beschikken over een enorme dosis power. Ze deinzen nergens voor terug en als ze ergens hun tanden in zetten, laten ze niet meer los. Deze Hebreeuwse naam heeft ‘berg van kracht’ als betekenis.
 4. James
  Zo competitief als de Leeuw, vind je er maar weinig. Ze zijn geboren om te winnen. Deze naam betekent ‘overwinnaar’.
 5. Rijk
  De leiding nemen is voor Leeuwen een tweede natuur. Daar past deze naam, met ‘sterke leider’ als betekenis, goed bij.
 6. Fender
  Met een Leeuw als vriend, heb je een eeuwige bondgenoot. Het zijn echte beschermers en ze bewaken hun territorium met hun leven. Deze Engelse naam betekent ‘beschermer’.
 7. Kai
  Leeuwen zijn opgewekte types. Daarom is de naam Kai en de betekenis zo passend: ‘geluk, vreugde’.
 8. Elwin
  Als een Leeuw jou in zijn hart heeft gesloten, zal hij je nooit laten vallen. Daarom past Elwin (‘vriend’) goed bij dit sterrenbeeld.
 9. Dex
  Mensen met dit sterrenbeeld zijn enorm gepassioneerd. Op een slecht humeur zal je ze zelden betrappen. Ze zijn het zonnetje in huis en echte levensgenieters. Deze Engelse naam betekent ‘gelukkig’.
 10. Finn
  Met een Leeuw weet je waar je aan toe bent. Ze zijn direct en eerlijk. Daar staat deze Ierse naam ook voor.

Lees ook: 7 grappige weetjes over augustus-kinderen

Babynamen Leeuw: meisjesnamen

 1. Amy
  Deze naam heeft een belangrijke eigenschap die een Leeuw bezit als betekenis: ‘ambitieus’.
 2. Leonie
  Met ‘als een leeuw’ als betekenis past deze naam enorm goed bij dit sterrenbeeld.
 3. Vajènne
  Leeuwen zijn de liefste personen op aarde, maar als je misbruik van ze maakt worden ze je grootste vijand. Er valt niet met ze te sollen. Vajènne betekent ‘sterk’.
 4. Tess
  Als je dochter een Leeuw is, is ze in hartje zomer geboren. Daarom is deze naam met ‘zomer’ als betekenis haar op het lijf geschreven.
 5. Minou
  Minou is een Nederlandse naam met een prachtige betekenis: ‘krachtige strijdster’. Net als een Leeuw.
 6. Jamie
  Mensen met dit sterrenbeeld gaan altijd voor de winst. Met minder nemen ze geen genoegen. Deze Engelse naam betekent ‘overwinnaar’.
 7. Senna
  Leeuwen hebben een oergevoel om dat wat hij lief heeft te beschermen. Senna heeft ‘beschermer van het volk’ als betekenis.
 8. Gwen
  Eerlijkheid duurt het langst; dat is een motto dat bij een Leeuw past. Voor onzin en leugens zijn ze allergisch. Daarvoor hebben ze helemaal geen tijd.
 9. Cara
  Met een Leeuw als vriend sta je er nooit alleen voor. Hij staat altijd voor je klaar. Cara, met ‘vriend, geliefde’ als betekenis, is daarom zo passend.
 10. Sterre
  Leeuwen staan graag in het middelpunt van de belangstelling en houden van publiek en applaus. Jouw Leeuwtje zou zomaar een geboren ‘ster’ kunnen zijn, wat deze naam ook betekent.

Tip! Déze sterrenbeelden vormen als ouders een fantastische match

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron namen: Babybytes.nl – Beeld: Shutterstock