Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

29x babynamen geïnspireerd op striphelden en cartoons

Lezen jullie thuis (stiekem) nog steeds de Donald Duck of zijn jullie fan van Marvel-films? Waarom zou je daar dan geen inspiratie uit halen voor de naam van jullie kind? Hier 29 leuke namen van striphelden voor jongens én meisjes.

Jongensnamen

 1. Clark

  Clark Joseph Kent is natuurlijk beter bekend als… Superman! Hij is charmant en wil van de wereld een betere plek maken. Clark is de perfecte keuze voor een jongen die op een dag ook de wereld wil redden.

 2. Billie

  Ken je de strip Billie Turf? Deze stripserie komt uit de jaren zestig en zeventig en verscheen in Sjors en later in Eppo en Eppo Wordt Vervolgd. In de jaren zeventig stond de strip ook in vrouwenblad Libelle. Billie zit op een kostschool en heeft een hekel aan school en lichaamsbeweging en is dol op taartjes.

 3. Peter

  Peter Parker is beter bekend als de populaire superheld Spiderman. Hij is verlegen en gereserveerd, maar ook ongelooflijk intelligent – en als het erop aankomt, redt hij de hele stad.

 4. Donald

  Donald Duck: wie kent ‘m niet? Deze eend wil graag alles goed doen, maar toch loopt vrijwel alles in de soep. De eend laat zich vaak beetnemen door zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Een naam voor een lieve, maar temperamentvolle jongen.

 5. Guus

  Ook Guus Geluk kennen we van de strip Donald Duck. Deze eend heeft, zoals zijn naam al zegt, al-tijd geluk. Wens jij jouw jongen alle geluk van de wereld? Met deze naam moet hij een heel eind komen…

 6. Dennis

  Dennis the Menace, gepubliceerd in 1951, is een stripserie waar uiteindelijk ook televisieshows en films van gemaakt zijn. De hoofdpersoon is Dennis Mitchell: een ondeugend jochie dat erg van plezier maken houdt. Oh, en hij is superschattig!

  Lees ook: Babynamen uit de jaren ’80 die klaar zijn voor een comeback

 7. Anthony

  Anthony ‘Tony’ Stark is veel dingen, zoals een geniale miljardair, CEO van Stark Industries én Iron Man. Hoewel hij soms vol van zichzelf is, kunnen we niet ontkennen dat zijn zelfvertrouwen en kracht erg aantrekkelijk zijn!

 8. Lex

  Lex Luthor staat bekend als een van de slimste mensen op aarde en is een uitstekende match voor Superman. Ook al is hij een slechterik, hij is bewonderenswaardig intelligent en sophisticated.

 9. Xavier

  Professor Xavier is de leider van de X-Men en een mutant die de gedachten van anderen kan lezen en beheersen. Hij is een genie en een geweldige mentor. Wie zou zijn zoontje daar niet naar willen noemen?

 10. James

  Wolverine, geboren als James Howlett, is een lid van X-Men met dierlijke instincten en intrekbare klauwen. Hoewel hij eigenzinnig is met een sterke wil, is hij soms ook onzelfzuchtig en ongelooflijk loyaal.

 11. Charlie

  Het schattige jongetje Charlie kennen we van de strip Snoopy. The Charlie Brown and Snoopy Show was een Amerikaanse animatieserie uit de jaren tachtig, gebaseerd op de stripserie Peanuts van Charles M. Schulz. In Nederland is de serie uitgezonden op Vila Achterwerk. De naam Charlie kan eventueel ook voor een meisje.

  Meer inspiratie: 20x namen die leuk zijn voor jongens én meisjes

 12. Bruce

  Bruce Wayne, bedacht in 1939, staat bekend als een rijke filantroop en is nog bekender als… Batman! Hij is sterk, charmant en loyaal.

 13. Robert

  Dr. Robert Bruce Banner is het menselijke alter ego achter de Incredible Hulk. Hij verscheen voor het eerst in 1962 en is een van de beroemdste superhelden-stripboekpersonages in de geschiedenis.

 14. Archie

  Archibald ‘Archie’ Andrews is de hoofdpersoon van de langlopende Archie stripserie. Hij is een typische tiener met liefdesproblemen en een talent voor gitaarspelen. Retro-liefhebbende ouders zullen de naam Archie voor hun pasgeboren zoontje geweldig vinden!

 15. Sjors of Sjimmie

  Sjors en Sjimmie is een Nederlandse stripreeks waarin twee jongens centraal staan: Sjors en Sjimmie. De vrienden zijn onafscheidelijk en zijn echte kwajongens die veel spannende avonturen meemaken. Verwacht jij een kleine avonturier? Dan zijn dit wellicht leuke namen om te overwegen!

 16. Suske

  Suske is het jongetje uit de strip Suske & Wiske. Suske is braver dan Wiske, maar is onverschrokken en gaat de strijd aan met de vijand. Hij is terughoudender dan Wiske, maar iedereen in nood kan op zijn hulp rekenen. Suske is slim en denkt vaak na als anderen zich laten meeslepen in de chaos.

Nog meer babynameninspiratie? Er zijn genoeg boeken met babynamen verkrijgbaar!

Meisjesnamen

 1. Lois

  Wie kent haar niet: Lois Lane. Ze is een bekroonde journalist, de love interest van Superman en later Superwoman. De naam is perfect voor een sterk, nieuwsgierig meisje.

 2. Diana

  Waarom zou je Diana niet overwegen als een klassieke, maar krachtige naam? Het is namelijk de naam van Wonder Woman, die een totale (nou ja, fictieve) held was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Lees ook: 30x de mooiste koninklijke babynamen

 3. Mickey

  Mickey komt natuurlijk van Mickey Mouse, de muis die in 1928 door Walt Disney is bedacht. De naam Mickey kan eigenlijk zowel voor jongens als voor meisjes. Mickey is vaak degene die de juiste oplossing weet in moeilijke situaties. Een naam voor een echte bolleboos dus.

 4. Mary Jane

  De oh zo vrouwelijke naam Mary Jane is geïnspireerd op het liefje van Spiderman, Mary Jane Watson. Een meisje kan zelfs de schattige bijnaam van het stripboek aannemen, MJ.

 5. Katrien of Daisy

  Katrien, in het Engels Daisy, kennen we natuurlijk als love interest van Donald Duck. Katrien heeft een haat-liefdeverhouding met zowel Guus als Donald Duck. De altijd mooie Katrien weet menig mannen (of moeten we zeggen ‘eenden’)hart te veroveren.

 6. Harley

  Wil je een lekkere edgy naam, ga dan voor Harley. De naam komt van de grappige, chaotische en soms gevaarlijke partner van de Joker: Harley Quinn. Dankzij de actrice Margot Robbie wordt ze geprezen als een sterke vrouw op zich.

 7. Ivy

  De naam Ivy is zo mooi dat je soms vergeet dat het de naam is van de beroemde superschurk, Poison Ivy uit de Batman-serie. Hoewel haar echte naam Pamela is, vinden we de naam Ivy mooier. Poison Ivy, beste vrienden met Harley Quinn, is een botanicus en biochemicus met een hang naar gevaar en liefde voor het milieu.

 8. Selina

  Selina Kyle, ook wel bekend als Catwoman uit de Batman-serie, wordt vaak afgeschilderd als een antiheldin. Maar ze is slim, brutaal en loopt vaak op de grens tussen goed en kwaad. Selina is perfect voor een onafhankelijk meisje met een talent voor kattenkwaad.

 9. Betty

  Betty Cooper van de Archie-strips staat bekend om haar lieve karakter en girl next door-uitstraling. De naam Betty is perfect voor een baby met een even lief karakter.

 10. Maybelle

  Tante May, wiens volledige naam Maybelle is, is Spidermans trouwe verzorger en vertrouwelinge. Ze is sterk en loyaal en speelt een belangrijke rol in de stripserie. Dat maakt dat ze niet mag ontbreken in deze lijst.

 11. Jean

  Jean Elaine Gray is beter bekend als Phoenix uit de X-Men-serie. Ze bezit superkrachtige paranormale gaven – inclusief de combinatie van telepathie en telekinese – en is een van de meest zorgzame stripboekpersonages.

 12. Veronica

  Veronica Lodge uit de Archie-strips staat bekend om haar gevoel voor stijl en haar zelfvertrouwen. Sommige mensen noemen haar misschien veeleisend, maar ze is simpelweg een meisje dat weet wat ze wil.

 13. Wiske

  Wiske kennen we natuurlijk uit de stripreeks Suske & Wiske. Wiske wordt door haar tante Sidonia opgevoed en is intelligent, nieuwsgierig, jaloers, koppig, impulsief en soms ijdel. Toch kan ze wanneer het moet deze gebreken opzijzetten en haar goede hart tonen.

Meer babynameninspiratie:
De mooiste babynamen geïnspireerd op de winter
40x originele Scandinavische babynamen
16x babynamen die geïnspireerd zijn op eten en drinken

Bron: Cafe Mom, Cafe Mom, Wikipedia – beeld: Shutterstock