Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
originele babynamen met de letter F

40x originele babynamen met de letter F

Ben je op zoek naar een leuke naam voor je kind met de beginletter F, dan kun je natuurlijk voor een populaire naam als Finn, Floris of Fleur kiezen. Maar ga je liever voor een naam die je zelden tot nooit hoort, kijk dan vooral even naar dit lijstje. Wedden dat je kind later nooit een klasgenoot met dezelfde naam treft?

Advertentie

Jongensnamen

 1. Faber
  Faber is een van oorsprong Latijnse achternaam die ‘smit’ of ‘vakman’ betekent. Lekker  hands-on dus! En minstens zo leuk als voornaam!
 2. Fons
  Fons betekent ‘hij die tot alles bereid is, bereid tot de strijd, krijgsvolk’. En is gewoon hartstikke stoer.
 3. Faisal
  Deze Arabische jongensnaam betekent ‘vastberaden’ en klinkt prachtig. Toch?

Tip! Na lang wikken en wegen een mooie naam uitgekozen? Ontwerp hier zelf je geboortekaartje

 1. Fygo
  De Hollandse naam Fygo is nét even anders dan het bekendere Tygo. Van Fygo is geen betekenis bekend, maar who cares.
 2. Feiko
  Ondanks dat deze naam maar weinig gegeven wordt (zeker vandaag de dag), heeft hij wel een hele mooi betekenis, namelijk ‘vrede’. Iets voor jouw aanstaande zoon?
 3. Feran
  Deze van oorsprong Engelse naam betekent ‘knappe dienaar’. Verwacht je een echte lieve, knapperd (wie niet?!)? Dan is deze naam op zijn (baby)lijf geschreven.
 4. Feyo
  De bijzondere naam Feyo is een vorm van Feie en betekent ‘vredig, machtig heerser’.
 5. Fayan
  Wil je een naam die stoer is en kracht uitstraalt? Ga dan voor Fayan. Dit was namelijk ooit de naam van een Japanse strijder.
 6. Freeck
  Hoewel Freek een redelijk populaire en zeker bekende naam is, komt Freeck met ‘ck’ een stuk minder vaak voor. Nadeel: je zoon zal wel iedere keer ‘Freek met ck’ moeten zeggen als hij zich aan iemand voorstelt. De betekenis van Free(c)k is overigens ‘vredig, machtig heerser’.
 7. Faabe
  Deze van oorsprong Latijnse naam kan zowel met één ‘a’ als met twee ‘a”s geschreven worden. Ook deze naam is lekker hands-on en betekent net als Faber (zie 1.) ‘smit’ of ‘vakman’.
 8. Fredo
  Deze Italiaanse naam voor jongens betekent, net als Freeck, ‘vredig, machtig heerser’. Het is dus inderdaad de mediterrane versie van de oer-Hollandse naam Freek. Of omgekeerd…
 9. Fébyan
  Fébyan is een originele variant van Fabian: een genderneutrale naam die mogelijk ‘afkomstig uit de stad Fabiae’ betekent.
 10. Fjerre
  Deze leuke, eigenwijze jongensnaam is perfect voor jouw kanjer. Hij zal niet snel een naamgenoot treffen in zijn klas, dat is zeker. De betekenis is helaas onduidelijk, maar dat maakt deze naam niet minder mooi.
 11. Fyko
  Deze leuke en originele jongensnaam betekent ‘heerser’.
 12. Fyron
  De betekenis van deze exotische en stoere naam is een raadsel, maar mooi is-ie wel. Toch?
 13. Flynth
  Heb jij iets met kabbelende beekjes? Dan is Flynth misschien wel dé naam voor jouw zoon. Het betekent namelijk – jawel – beek. Bovendien is het ook simpelweg een mooie naam, toch?
 14. Florain
  Nee, geen Florian maar Florain. De betekenis van Florain is onbekend, maar als de naam is afgeleid van Florian wat ‘bloeiend, florerend’ betekent.
 15. Finmar
  Deze naam is een zeldzaamheid in Nederland, maar daarom niet minder mooi. Wat het betekent? Niemand weet het.
 16. Feijs
  Deze stoere en krachtige naam is erg origineel voor jouw baby boy! Ook van de naam Feijs is helaas geen betekenis bekend.
 17. Fellon
  De naam fellon komt voor als voornaam en als achternaam. De naam is afgeleid van de Ierse jongensnaam Fallon, wat ‘heerser’ betekent.

Lees ook: 50x populaire babynamen uit de jaren ’70 die klaar zijn voor een comeback

Meisjesnamen

 1. Fiene
  Fiene is afgeleid van de naam Fien. Fien is dan weer een korte variant van Jozefien en andere namen die op -fien of -fine eindigen. Daarom heeft het geen specifieke betekenis. Er wordt ook wel gezegd dat het de vrouwelijke variant is van de jongensnaam Vincent. De naam wordt sinds de 19e eeuw gebruikt in Nederland.
 2. Farah
  Farah is een Arabische meisjesnaam en betekent ‘zalig vreugde, geluk, blijheid’. Een superpositieve naam dus voor een vrolijke dame!
 3. Fee
  De naam Fee heeft een hele specifieke betekenis, namelijk ‘met witte haren’, maar ook ‘eerlijk’. Dus weet je zeker dat jij een blonde schone krijgt? Dan is dit een zeer toepasselijke naam natuurlijk. En bovendien een stuk origineler dan in de andere spelling: Fay(e).
 4. Feyza
  De mooie, Turkse naam Feyza betekent ‘weelde, rijkdom’. Gun je je dochter deze weelde? Dan is dit wellicht een toepasselijke naam voor haar.
 5. Fajèn
  De naam Fajèn is erg origineel en is afgeleid van Vajèn. Het is een naam die in korte tijd populair geworden is. Het is mogelijk een variant op namen als Viènna en Fiene. De naam heeft geen specifieke betekenis.
 6. Filine
  Filine is mogelijk afgeleid van de naam Feline. Feline betekent ‘vruchtbaar, gelukkig, gelukbrengende’ of ‘de Heer geneest’.
 7. Finette
  Finette is een van oorsprong Hebreeuwse naam. De betekenis is ‘God voorziet en maakt beter’.
 8. Feikje
  Deze schattige oud-Hollandse naam betekent ‘vrede, dame’. Feikje is afgeleid van Femme, een Friese naam.
 9. Fleurine
  Hoewel de naam Fleur regelmatig voorkomt, hoor je Fleurine toch een stuk minder. Het is een van oorsprong Franse naam voor meisjes, wat ‘bloeiend, florerend’ betekent. De naam is afgeleid van Flora.
 10. Fina
  Deze mooie Engelse meisjesnaam schijnt meerdere betekenissen te hebben. Zo wordt er gezegd dat de naam ‘hemelse bode’, ‘hij zal toevoegen’ en ‘God voorziet en maakt beter’ (net als de naam Finette) betekent.
 11. Fera
  Fera is een vorm van Fere. Deze mooie naam wordt zelden gegeven, dus je bent zeker origineel! De betekenis van de naam is onbekend.
 12. Felise
  Hoewel de naam Elise regelmatig voorkomt, is de afgeleide variant Felise een stuk zeldzamer. Deze Latijnse meisjesnaam betekent ‘voortvarend’ en ‘met vreugde’.
 13. Felia
  Ook de naam Felia betekent ‘voortvarend, met vreugde’, net als de naam Felise. Ook wordt er gezegd dat het een afgeleide is van de jongensnaam Felix, wat ‘vruchtbaar, gelukkig, gelukbrengend’ betekent.
 14. Feray
  Deze mooie Turkse meisjesnaam hoor je niet vaak in Nederland. De naam heeft echter een mooie betekenis, namelijk ‘maneschijn’.
 15. Faelin
  Ook de naam Faelin zul je niet vaak horen. Deze bijzondere naam betekent ‘als een kat, brengt geluk’.
 16. Fabienne
  Was de naam Fabienne in de jaren negentig nog mateloos populair, inmiddels hoor je deze mooie van oorsprong Franse naam nog maar weinig. De betekenis: ‘afkomstig uit de stad Fabiae’.
 17. Finou
  Deze lieve Franse meisjesnaam hoor je maar weinig, maar is ontzettend schattig voor jouw kleine dame. Over de betekenis van de naam is helaas niks bekend.
 18. Fijgje
  Oké, velen zullen even moeten wennen aan de naam, maar lief en origineel is-ie wel, toch? Deze oer-Hollandse naam betekent ‘vrede, bescherming’ en stamt af van de naam Feie.
 19. Franske/Franska
  Dol op Frankrijk of misschien is jullie dochter daar wel verwekt…? Dan is de naam Franske of Franska misschien een idee. De naam betekent namelijk ‘uit Frankrijk’.
 20. Farasha
  Een naam die je waarschijnlijk óf heel mooi óf vreselijk vindt: Farasha. Deze Arabische naam heeft in ieder geval een mooie betekenis, namelijk ‘beeldschoon’. Aaahw!

Kort maar krachtig:
De leukste babynamen met 3 letters
32x stoere babynamen met 2 letters

Bronnen: Babybytes, Vernoeming, Babyblog – beeld: Getty Images

 

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu