Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De populairste babynamen: dé trends voor 2022

Ben jij zwanger en ga je bevallen in 2022? Dan ben je vast benieuwd naar de babynamentrends van dit jaar. Zo kun je voorkomen dat je kind later met een naamgenootje in de klas zit of weet je juist zeker dat de naam van je kind helemaal ‘on-trend’ is.

Advertentie

Babynamen trend: vrolijke namen

Veel ouders gaan voor namen waar je vrolijk van wordt. Waar je dan aan moet denken? Wat dacht je van:

 1. Coco
  Coco is een meisjesnaam waarvan de oorsprong niet helemaal bekend is. Het zou kunnen dat het is ontstaan uit kindertaal of dat de naam afgeleid is van andere namen die ‘co’ bevatten. In enkele talen betekent Coco ‘kokosnoot’. Eén ding is zeker: Coco klinkt heerlijk vrolijk! Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind
 2. Teddy
  Teddy is officieel een Engelse jongensnaam maar wordt tegenwoordig ook vaak voor meisjes gebruikt (denk aan het dochtertje van Waylon en Bibi Breijman bijvoorbeeld). Teddy is afgeleid van de Griekse naam Theodorus. Het betekent ‘Godsgeschenk’.
 3. Lizzy
  Lizzy is een Engelse naam voor meisjes en betekent ‘gewijd aan God’. Hoewel de betekenis best serieus en zwaar is, heeft de naam een vrolijke associatie in het dagelijks leven.
 4. Ziggy
  De betekenis van de naam Ziggy is sowieso iets waar je blij van wordt, namelijk ‘vrede’. Met dezelfde klank als het meisjesachtige Lizzy, is Ziggy minstens zo vrolijk.
 5. Lulu
  Lulu is officieel een Duitse naam voor jongens en meisjes. De betekenis van de naam is ‘beroemd, vredig, beschermd’. De naam heeft vooral een exotische en lieve associatie.
 6. Baby
  Voor de liefhebbers van de retro film Dirty Dancing: de mierzoete naam ‘Baby’. De betekenis is natuurlijk ‘baby, schatje’. De ultieme liefkozende naam voor je eigen vlees en bloed.

Geestig! Als je je kind laat meedenken over een naam voor de baby

Babynamen trend: natuurlijk

In 2022 kregen de namen die geïnspireerd zijn op de natuur een echte boost, zoals bijvoorbeeld:

 1. Bali
  Bali is en blijft natuurlijk superpopulair, toeristisch Indonesisch eiland en laat het nou ook prachtige naam zijn.
 2. Ocean
  Groots, machtig en krachtig: dat is de oceaan. Wil je jouw kind deze kwaliteiten meegeven? Begin dan bij de naam van je kind en noem hem of haar Ocean.Heb je al een mooie naam in gedachten? Maak de babykamer af met een houten lettertrein!
 3. Isla
  Palmbomen, strand, zand, schelpen, de zee en natuurlijke een lekkere cocktail. Hoe zomers wil je het hebben? Isla is het Spaanse woord voor eiland. Fan van het eilandleven? Geef je dochter dan deze naam mee.
 4. Vlinder
  Kleurrijk en vrijheid: daar staat een vlinder voor. Het is één van de mooiste vliegende beestjes uit de natuur. Daarom is het een prachtige naam voor een prachtige dochter.
 5. Skye
  Niets mooier dan helderblauwe lucht op een zomerse dag, toch? Skye is een mooie naam voor de natuurliefhebber en kan voor zowel jongens als meisjes.
 6. Lente
  Een mooie, fleurige meisjesnaam die staat voor bloei, kleur en nog een heel leven voor je hebben. Is er ook maar íemand die een hekel heeft aan de lente?

Meer inspiratie: 17x namen geïnspireerd op de natuur die leuk zijn voor jongens én meisjes

Advertentie

Babynamen trend: unisex-namen

Aangezien de tijd voorbij is dat jongens alleen blauw droegen en meisjes roze en we allemaal weten wat het betekent als iemand non-binair is, is het niet meer dan logisch dat unisex of genderneutrale namen steeds populairder worden. En laten daar nou hele leuke namen tussen zitten!

 1. Raven
  Kans dat de nieuwe voornaam van tv-personality Raven van Dorst een grote inspiratie zal zijn voor velen. Raven komt van raaf, een mooie zwarte vogel.
 2. Robin
  Robin is al jaren een populaire naam voor jongens, maar wordt ook steeds vaker aan meisjes gegeven. De naam betekent ‘schitterend door roem’.
 3. Noa(h)
  Traditioneel wordt Noah gebruikt voor jongens en Noa voor meisjes, maar dat hoeft natuurlijk niet uit. Deze Hebreeuwse naam betekent ‘rust, troost’ en kennen we van het Bijbelse verhaal over de ark.
 4. Anne
  De naam ‘Anne’ wordt vooral gegeven aan meisjes, maar met name in Friesland is Anne ook een populaire naam onder jongens. Anne (of Anna) is een Hebreeuwse naam die ‘lieflijke’ of ‘genade, begenadigde’ betekent.
 5. René / Renée
  De naam René(e) wordt al jaren voor zowel jongens als meisjes gebruikt. Vaak wordt het bij jongens met twee e’s geschreven en bij meisjes met drie e’s. Het is een Franse naam die ‘herboren’ betekent.
 6. Jaimy 
  Ook Jaimy (of Jaimie)  is een genderneutrale naam die al jaren redelijk populair is. Jamie is een van oorsprong Schotse voornaam en is afgeleid van de Engelse naam James, wat een afgeleide is van Jacob.

Tip! Nog meer genderneutrale namen vind je hier

Babynamen trend: spirituele namen

Volgens kenners zullen we volgend jaar ook meer spirituele namen voorbij zien komen. Namen die zijn gebaseerd op oude mythes en religieuze tradities en dan vaak met een moderne twist. Denk aan:

 1. Zenn
  Ben je geïnteresseerd in astrologie? Dan is deze naam misschien wel perfect voor jouw kindje. Zenn betekent namelijk ‘kracht van Jupiter’.
 2. Ava
  Denk je bij een ava(tor) vooral aan een profielfoto op een of andere app of website? Ava betekent ook ‘stem/geluid, de begeerde, de leven gevende, leven’. Mooi toch?
 3. Soul
  Heeft je baby een oude ziel? Dan is de naam Soul misschien wel wat voor hem of haar. Ook is Soul een muziekstroom, dus past deze naam ook perfect in de muzikale trend die in 2022 tevens opduikt.
 4. Promise
  Ben jij iemand die zich altijd aan zijn woord houdt en dat ook erg belangrijk vindt? Dan is Promise misschien een mooie naam voor je mini-me.
 5. Dream
  Voor de echte spirituele types onder ons die in de kracht van dromen en manifesteren geloven, is Dream wellicht een mooie naam.
 6. Kyan
  De naam mooie naam Kyan is afgeleid van kyaniet. Deze edelsteen heeft een rustgevende werking en wordt dan ook gebruikt als meditatiesteen.

Lekker origineel: 30x zeldzame babynamen met een mooie betekenis

Advertentie

Babynamen trend: retro namen

Een trend die al een paar jaar bezig is en waarschijnlijk ook in 2022 nog hot is: vintage babynamen. Laat je inspireren door namen die in de tijd van je grootouders populair waren en geef je kind een hippe naam. Denk aan:

 1. Sally
  Sally is afgeleid van de naam Sara. Sara is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Sally was in de jaren vijftig vooral populair in Amerika.
 2. Janneke
  Deze oer-Hollandse retro babynaam is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam en betekent ‘God is genadig’.
 3. Ellen
  Ellen is afgeleid van Eleonora of Helena. De naam betekent ‘fakkel’ of ‘de stralende’.
 4. Pieter
  Pieter is afgeleid van de naam Petra, dat ‘rots’ betekent. Het staat voor vastigheid en betrouwbaarheid.
 5. Bastiaan 
  Bastiaan is afgeleid van  Sebastiaan dat weer van het Griekse woord ‘sebastos’ is afgeleid. Het betekent ‘verheven, eerwaardig’.
 6. Frank
  Frank is een Franse jongensnaam die afgeleid is van de naam Franciscus. De naam betekent ‘Fransman, Speer, Vrijheid’.

Meer inspiratie? 20 korte namen met 4 letters

Babynamen trend: muzikaal tintje

Ook namen met een muzikaal tintje zullen volgend jaar populair worden is de voorspelling. Dus zet je Spotify aan en laat de inspiratie je tegemoet komen! Om je een handje op weg te helpen, doen we vast wat suggesties.

 1. Jazz
  Jazz is afgeleid van de Perzische of Arbarische naam Yasmin. Yasmin is afgeleid van Jasmijn, de bloem. Oorspronkelijk betekent de naam waarschijnlijk ‘geschenk van God’.
 2. Selah
  Ken je de muziekterm voor pauze/rust? Grote kans dat de naam Selah afgeleid is van deze Hebreeuwse term. Verwacht je een rustig meisje? Dan is dit een mooie naam voor haar.
 3. Arco
  Arco is een muziekterm en betekent ‘met de strijkstok’. Ben jij een fanatiek violist? Dan is deze naam voor jouw zoontje wellicht een leuk idee.
 4. Fender
  De betekenis van de naam Fender is ‘verdediger, beschermer’. Daarnaast is het ook een populair gitaarmerk.
 5. Harper
  Harper is natuurlijk afgeleid van de – jawel – harp. Heb jij een voorliefde voor harpmuziek? Dan is deze naam mooi voor jouw dochter.
 6. Quintus
  Quintus is een muziekterm voor de vijfde stem, maar fungeert ook prima als leuke jongensnaam!

Rock-‘n-roll baby! Dit zijn nóg meer muzikale babynamen

Bronnen: Momtastic, Libelle – Beeld: Getty Images

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting