Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 

Amerikaanse babynamen uit de jaren '80 die verrassend leuk zijn

Vintage namen zijn hot, en dat zien we ook terug in het geboorteregister. Het zijn vooral charmante Amerikaanse (bij)namen voor jongens die een revival maken. Denk aan Archie (de zoon van Prins Harry en Meghan Markle), Billy, Buddy, Johnny, Jimmy en Spike. Ben jij fan van deze trend en nog op zoek naar dé naam? Hier 40 old school kindernamen voor jongens én meisjes.

Advertentie

Top 20 jongensnamen

 1. James

  James betekent ‘bezetter, overwinnaar’. Deze jongensnaam is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Hij stond zelfs op nummer 12 van de populairste babynamen van 2018. Waar de naam precies vandaan komt, is niet bekend. Wel is het een afgeleide van het Hebreeuwse Jacob.

 2. Benjamin

  Benjamin is oorspronkelijk een Hebreeuwse naam en betekent ‘zoon van het geluk’. Daarnaast wordt met ‘de Benjamin’ bedoeld dat iemand het jongste is, maar of je je daar nu iets van aan moet trekken?

 3. Dean

  Deze naam heeft de stoere betekenis ‘leider’. Al wordt er ook beweerd dat Dean is afgeleid van de plaatsnaam Denu, wat ‘vallei’ betekent.

  Lees ook: Deze coole namen gaven Britse celebs aan hun kinderen

 4. Vincent

  Nog een tijdloze en stoere naam is Vincent. Vincent is, net als de naam Victor, afgeleid van het Latijnse werkwoord voor overwinnen ‘vincere’. Vincent betekent dus ‘de overwinnende’.

  Advertentie
 5. Ian

  Ian is van oorsprong een Schotse jongensnaam afgeleid van Johannes dat ‘God is genadig’ betekent.

  Lees ook: De leukste babynamen met 3 letters

 6. Joshua

  Joshua is de hippe en internationale vorm van de Bijbelse naam Jozua. Jozua was de opvolger van Mozes en bracht het volk Israël naar het beloofde land.

 7. Wayne

  In Nederland wordt de naam Wayne (nog) niet heel veel gegeven, maar dat kan de komende jaren veranderen. Al hoef je deze naam voor de betekenis niet te kiezen, Wayne betekent namelijk ‘wagenmaker’.

 8. Stephen

  Stephen is afgeleid van Stefanus, een Griekse jongensnaam dat ‘krans’ betekent. Hiermee wordt de prijs bedoeld die werd uitgereikt aan winnaars van wedstrijden.

  Advertentie
 9. Nathan

  Nathan is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘God heeft gegeven’. Het is een afgeleide van de (ook al zo mooie) namen Jonathan en Nathaniël die dezelfde betekenis hebben.

 10. Scott

  Scott is een Engelse jongensnaam die- je raadt het al –  zijn oorsprong kent in Schotland. Scott betekent dan ook simpelweg ‘uit Schotland, iemand die Schots spreekt’.

 11. Shane

  Net als Ian is Shane afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent.

 12. Aaron

  Aaron is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘de verlichte’.

 13. Luke

  De naam Luke is afgeleid van Lucas een Latijnse naam met de betekenis ‘afkomstig uit Lucanië’, een landstreek in Zuid-Italië. Deze namen hebben inmiddels al een comeback gemaakt, want ze staan al jaren in de lijstjes met meest populaire babynamen. Lucas in 2018 zelfs op de eerste plaats.

 14. Ryan

  Ryan is een Engelse naam die afstamt van de Ierse familienaam O Riain. De oorspronkelijke betekenis van die naam is onbekend. Mogelijk is er een verband met ‘rí’, dat ‘koning’ betekent.

 15. Andrew

  Andrew is afgeleid van Andreas dat ‘mannelijk’ of ‘dapper’ betekent.

 16. David

  David is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘lieveling, vriend’. Ook bekend van het Bijbelverhaal over David en Goliath. De reus Goliath was groot en sterk, maar door slim te zijn wist David hem toch te verslaan.

 17. Todd

  Een korte Engelse jongensnaam met een leuke betekenis, namelijk: ‘vos’.

  Lees ook: Nederlandse babynamen geïnspireerd op de natuur

 18. Adam

  Adam is een Hebreeuwse naam en betekent ‘mens’. In de Bijbel wordt hij genoemd als de eerste mens en daarmee is hij de stamvader van het menselijk geslacht.

 19. Simon

  Simon is een jongensnaam die is afgeleid van de Hebreeuwse naam Simeon en betekent ‘luisteren, verhoren’.

 20. Jonathan

  Voor wie graag een langere en klassieke jongensnaam wil is Jonathan een leuke optie. De naam Jonathan is van Hebreeuwse afkomst en betekent ‘geschenk van God’.

Lees ook: Babynamen 2019, de populairste namen en trends

Top 20 meisjesnamen

 1. Holly

  Holly is een oude Engelse naam met als betekenis ‘plant met rode bessen’.

 2. Amy

  Amy is de Engelse versie van de al net zo mooie meisjesnaam Aimée. Beide zijn afgeleid van het Franse werkwoord ‘aimer’, dat ‘liefhebben’ betekent.

 3. Tara

  Tara is een meisjesnaam van Ierse oorsprong met de betekenis ‘heuvel, rotsachtige top’. In het Sanskriet betekent Tara ‘ster’.

 4. Claire

  Claire is afgeleid van Clara. Clara is een meisjesnaam die komt van het Latijnse woord ‘clarus’, wat ‘helder, blinkend, glanzend, schitterend’ betekent.

 5. Zoë

  Zoë komt uit het Grieks en betekent ‘leven, heilige’.

 6. Erin

  Erin is een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong en draagt de mooie betekenis ‘vrede’.

 7. Lucy

  Lucy is afgeleid van de Romeinse naam Lucia. Deze naam betekent zoiets als ‘licht, schitterend of bij zonsopgang geboren’.

  Lees ook: 40 babynamen met een liefdevolle betekenis

 8. Hannah

  Hannah is afgeleid van de jongensnaam Johannes, wat ‘God is genadig’ betekent.

 9. Julie

  Julie is de Amerikaanse versie van Julia en Juliëtte en de vrouwelijke versie van Julius. Niet iedereen is het erover eens maar waarschijnlijk betekent het ‘de jeugdige’. De populariteit is waarschijnlijk te danken aan Julius Caesar.

 10. Karen

  Karen is afgeleid van Katharina, een meisjesnaam die waarschijnlijk uit het Grieks komt en ‘rein, schoon, zuiver’ betekent.

 11. Alicia

  Alicia is een Germaanse naam met de betekenis ‘vrouw van edele gestalte of aard’. Het is ook mogelijk dat de naam terug te leiden is naar het Friese Aaielt, dat vermoedelijk ‘heerser met het zwaard, machtig met het zwaard’ betekent.

 12. Lauren

  Lauren is een Engelse voornaam, die ‘de gelauwerde’ betekent. In Nederland komt de naam vooral voor als meisjesnaam, maar buiten onze landsgrens wordt het ook dikwijls gebruikt als jongensnaam.

 13. Megan

  Wij voorspellen dat deze naam de komende jaren hoog in de top 10 van populaire meisjesnamen zal staan. Met dank aan Megan Markle natuurlijk! Het is een afgeleide van de mooie naam Margaretha dat ‘parel’ betekent.

  Lees ook: 30 koninklijke babynamen (ook mooi als je geen blauw bloed hebt)

 14. Victoria

  Victoria is afgeleid van het Latijnse ‘victor’, dat ‘overwinnaar’ betekent.

 15. Stacey

  Stacey is een Engelse jongens- en meisjesnaam en betekent ‘wederopstanding’.

 16. Leanne

  Leanne is een klassieke Engelse meisjesnaam en heeft een stralende betekenis: ‘licht, fakkel, zonnestraal’.

 17. Helen

  Helen is afgeleid van de naam Helena, een Griekse naam met de betekenis ‘fakkel, de stralende, de schitterende’. In het Engels spreek je het uit als ‘hellun’.

  Lees ook: 40 populaire babynamen met 5 letters

 18. Emma

  Emma is wereldwijd al jarenlang een razend populaire naam. De naam is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat ‘groot, geweldig’ betekent.

 19. Anna

  Nog een alltime favourite. Anna of Anne is een meisjesnaam die uit het Hebreeuws komt en ‘lieflijke’ of ‘genade, begenadigde’ betekent.

 20. Kate

  Kate is afgeleid van Katharina, een meisjesnaam die waarschijnlijk uit het Grieks komt en ‘rein, schoon, zuiver’ betekent.

Lees ook: 8 manieren om op originele wijze te vernoemen

Bron: Healthy Mommy Beeld: Shutterstock


Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten