Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babykamer muur

Ideeën voor de babykamer muur

Wat doe je met die kale muren in de babykamer? In dit artikel geven we tips om de babykamer muur op te leuken.

Advertentie

Ideeën voor de babykamer muur:

Muurschildering

Krijgt je baby een grote kamer, dan leent die zich goed voor een groot en aanwezig kunstwerk, zoals een muurschildering. Je kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan of je kunt het aan een professional overlaten. Als je zelf aan de slag gaat kun je een aantal sjablonen maken of een grote afbeelding op de muur projecteren met bijvoorbeeld een (geleende) beamer zodat je de afbeelding kunt overtrekken.

Behangfiguren

Een levensgrote aap, giraffe of boom op de muur in de kamer van je baby? Die kun je makkelijk zelf maken met een kant-en-klaar behangfiguur. Je kunt kiezen uit verschillende, vaak retro, behangpatronen. Heb je het behangfiguur in huis, dan is het een kwestie van lijmen en plakken. De figuren zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Hier vind je mooie behangfiguren voor de babykamer.

Schilderijtjes

Je kunt ze bij een kinderwinkel kopen of zelf maken: schilderijtjes speciaal voor de babykamer. Dit zijn over het algemeen op canvasdoek geschilderde afbeeldingen van dieren of andere voor kinderen herkenbare figuren. Tip: heb je al kinderen, geef hen dan een leeg canvasdoek en plakkaat- of acrylverf in de kleuren van de babykamer en laat ze een schilderij maken voor hun toekomstige broer of zus.

Letters

Je bent ongetwijfeld heel blij met de naam die je voor je kind hebt gekozen. Bij veel bouwmarkten kun je losse letters kopen in verschillende formaten van hout of piepschuim. Koop de letters van de naam, leuk ze op met verf of behang en hang ze op in de babykamer.

Advertentie

Foto’s

Als je baby straks zo’n zes maanden is, kan hij de gezichten herkennen van jou en andere familieleden. Tip: hang een stamboom van je baby op de muur, inclusief foto’s van de opa’s en oma’s. Doe ze allemaal in een zelfde fotolijst voor een extra strak resultaat.

Geboortekaartje

Het geboortekaartje van je kind kun je heel groot laten afdrukken op canvas of hardboard en aan de muur hangen. Er zijn ook geboortekaartjeswinkels waar ze op bestelling een schilderij maken van het kaartje.

Redactioneel – Offer – Babyuitzet

Complete babykamer

De mooiste kinderkamers
Shop nu