Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Traphekje_open_trap_kopen_tips

Traphekje open trap kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Zoek je een traphekje voor de open trap in de woonkamer? Dan kun je niet zomaar ieder willekeurig traphekje kopen. Wat zijn de mogelijkheden voor een traphekje onderaan de open trap en waar moet je op letten bij aanschaf?

Advertentie

Zodra je baby begint te kruipen is het tijd om je huis babyproof te maken. Een trap kan een levensgevaarlijke plek zijn voor kinderen die al kruipend en klimmend de wereld verkennen. Zéker een open trap die midden in de woonkamer staat. Zo’n verboden klimplek is voor nieuwsgierige baby’s heel aantrekkelijk.

Valpartij: hoe goed kan een kinderhoofd tegen een stootje?

Traphekje open trap kopen

Bovenaan de overloop levert een open trap vaak geen problemen op als het gaat om een traphekje vinden. Maar een passend traphekje vinden voor onderaan de open trap in de woonkamer, is minder makkelijk. Voor open trappen zijn er aparte systemen en traphekjes te koop. Welk traphekje het beste is, hangt af van jullie situatie thuis. Daarom is het slim om je te laten adviseren in een speciaalzaak. De meeste ouders kiezen ervoor om een traphekje op maat te laten maken. Of ze gaan voor een afscheidingshek. Tip! Verschillende soorten traphekjes vind je hier.

Alternatief traphekje: afscheidingshek 

Een flexibel (paneel) veiligheidshek is een goed alternatief voor een traphekje voor een open trap. Je kunt de uiteinden van zo’n afscheidingshek aan elkaar vastmaken of aan de muur (achter de trap) monteren. Er zijn ook ingeklemde veiligheidshekken te koop die geschikt zijn voor ronde trappalen. Met de Hauck Y-Spindel kun je sommige traphekjes monteren aan ovalen buizen. De meeste veiligheidshekken kun je uitbreiden met meerdere panelen en positioneren zoals je zelf wilt. Kies een afscheidingshek met deurelement dat aan beide kanten open kan en check of de sluiting kindveilig is. Zo’n flexibel babyhekje kun je trouwens niet alleen gebruiken voor een open trap onderaan in de woonkamer, maar ook voor extra brede trappen of als afscheiding voor de openhaard of openslaande deuren.

Advertentie

Open trap veilig maken

Kinderen en trappen: die combinatie brengt altijd risico’s met zich mee. Bij een open trap is de kans op ongelukken nog groter. Niet alleen moet je goed nadenken over het afsluiten van de open trap met een traphekje, kleine kinderen kunnen bij een open trap ook makkelijk door de open treden glippen. Dit kun je voorkomen door een open trap dicht te maken met stootborden. Een metalen beugel tussen de treden monteren kan ook een oplossing zijn, of span een net onder de treden.

Lees ook: 10 EHBO-tips die elke ouder moet kennen

Bron: traphekjes.nl

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting