Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Vrouwen met een voorkeur voor geslacht hopen vaker op een meisje

'Als het maar gezond is,' antwoorden veel zwangeren als wordt gevraagd op welk geslacht ze hopen. Toch blijkt uit onderzoek dat de zwangere vrouwen die wél een voorkeur voor een geslacht hebben, het liefst een meisje willen.

Advertentie

Tijdens de Negenmaandenbeurs is aan bijna achthonderd (aanstaande) moeders de vraag voorgelegd of ze een voorkeur hebben voor het krijgen van een jongen of een meisje. Het merendeel geeft aan dat het niet uitmaakt, maar van de dames die wél een specifieke voorkeur hebben voor een geslacht, hoopt 1 op de 4 op een dochter. Daarentegen zegt 16 procent van de vrouwen met een voorkeur het liefst een jongen te krijgen.

Koningskoppel

Het merendeel van de zwangere vrouwen heeft geen voorkeur voor het geslacht. Maar als het eerste kind een meisje is, dan wil 40 procent daarna het liefst een jongen.

Geslacht beïnvloeden

Uit het onderzoek van de Negenmaandenbeurs blijkt ook dat 94 procent van de zwangere vrouwen niet heeft geprobeerd om het geslacht te beïnvloeden. 11 procent van de toekomstige moeders geeft aan dat het geslacht wel te beïnvloeden is en 6 procent heeft het daadwerkelijk geprobeerd.

Met de benen omhoog

Nog een opvallend resultaat is dat bijna de helft van de vrouwen het succes op een bevruchting wil vergroten door met de benen omhoog te gaan liggen.

Advertentie

KIJK OOK: Voorspel het geslacht van je baby met de baking soda test

MEER LEZEN?

Bron: Nationalezorggids.nl– Beeld: Shutterstock 

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu