Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderkamer

Binnenkijker: ‘Bij het inrichten hield ik steeds in mijn hoofd: wat had ík gewild op mijn kamer vroeger?’

Esther (39, secretaresse) en Thierry (36, security manager) hebben drie kinderen: Jamie (3) en tweeling Wolf en Maan (1,5). Ze zijn de eerste bewoners van een nieuwbouwhuis in Nijkerk. Je kunt Esther volgen op Instagram via @velvetkleurenvintage.

Advertentie

Droom

‘De kamer van Maan is mijn waar geworden droom. Knus, warm, gezellig met een knipoog naar vervlogen tijden. Zelf ben ik opgegroeid op een boerderij. Ik had een kamer, daar stond mijn bed, dat was het wel zo’n beetje.

Een poppenhuis zoals Maan dat heeft, had ik geweldig gevonden. En al die prints en bloemetjes: fantastisch. Bij het inrichten hield ik steeds in mijn hoofd: wat had ík gewild op mijn kamer vroeger?

Kamer delen

Toen we hier kwamen wonen, was de tweeling een half jaar oud. Maan was een goede slaper, maar Wolf was een drama op dat gebied. In het ‘tussenhuis’, waarin we woonden in afwachting van de oplevering van dit huis, deelden ze een kamer.

Al snel bleek dat niet handig. Wolf huilde veel en maakte daarmee zijn zusje wakker. Eigen kamers waren dus een must. Vond ik helemaal niet erg, want daarmee kon ik ze beide een eigen sfeer geven.

Advertentie

Romper (van stylist) poppenwagen (Playwood) pop (Prénatal) muisjes (Maileg via Beer en schaap) kussen en kleed (Doing Goods) krukje (kringloop) kast (marktplaats)

Knus

Het behang voor de kamer van Maan had ik al eerder gezien – ik was er helemaal weg van. Dat werd de basis. Ik koos er een tint roze uit en verfde daar de wanden én het plafond, dat geeft meteen een knus effect.

Over de inrichting heb ik langer gedaan. In eerste instantie stonden er vooral Ikea-meubels terwijl ik zocht naar de perfecte spullen. Bij elke nieuwe vondst die ik deed, kon er een Ikea-item uit.

Behang (William Morris) kastje (Marktplaats) konijnenknopjes (Doing Goods) parkieten (van stylist)

Pronkstukken

Het roze kastje is mijn favoriet. Ik vond het op Marktplaats en zag er wel wat in met dat geweldige houtsnijwerk. Ik verfde het en plakte een restje behang tegen de achterwand. Nieuwe knopjes erbij en nu is het een pronkkastje. Omdat er geen glas in de deurtjes zit, staat alles handig voor het grijpen voor Maan.

De secretaire, die allerlei onderdelen mist, vond ik bij de kringloopwinkel. Dat hij niet perfect is, vind ik juist perfect. Soms moet ik me inhouden om niet weer iets te kopen. Ik was hier zo blij van geworden als klein meisje. Hopelijk geef ik Maan dat gevoel mee.’

Advertentie

Shop de stijl:

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Ankie Leunissen. Styling: Kim de Groot

Zwangerbox partnerpagina Waterwipes 2022

Waterwipes

Bekijk de website