Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
baby kamer
door

Kinderkamer inspiratie: okergoud, polkadots en antiek

Mex mag dan pas anderhalf zijn, ze heeft al wat kamers versleten. Dat komt doordat haar moeder Milou (29) de boel elke paar maanden graag omgooit.

Advertentie

‘Ik hou van veranderen, maar doe het ook vaak beroepsmatig. Ik gebruik de drie kamers van mijn kinderen namelijk voor de fotografie van mijn label Witlof for kids. Doordat ik voor mijn werk zo dicht op al die leuke spullen zit, zit ik altijd vol inspiratie en kan ik niet wachten totdat ik de kamers weer kan omgooien. Een paar goede basisdingen blijven altijd: zo staan er een antieke schommelstoel van blank hout, gekocht in België, maar afkomstig uit Indonesië, en een ledikant en commode van DertigZes in Mex’ kamer.

kinderkamer
Hangwieg (Little Hedonist), vleugels boven wieg (kinderfeestwinkel.nl), deken (Witlof for kids), engelknuffel (kinderfeestwinkel.nl), Schommelstoel (privébezit), Rok (Zara), Kussen (alltheluckintheworld.nl), boek (kinderfeestwinkel.nl), schapenvacht (papashuiden.com).

De commode is eigenlijk een soort roltafel. Superhandig toen ze kleiner was. Ik rolde de tafel zo naar de badkamer en kon daar dan met haar tutten na het badderen. Als ze te groot wordt voor de commode, wil ik hem ergens anders in huis gebruiken; door het design is het eigenlijk een multifunctionele trolley.

commode
Behang (Kwantum), spiegel (H&M Home), slinger (Ketiketa via Shak-shuka.nl), aankleedkussenhoes (Witlof for kids), commode (DertigZes), vos (privébezit), kratjes grasonderjevoeten.nl), badcape (Witlof for kids), deken (Witlof for kids), gehaakte hond (Hema), krukje (Karwei), ster (Sissy-Boy), Verzorgingsproducten (Davines).

Advertentie

Wat ik nu wel heb veranderd, zijn de kleuren. Eerst was alles perzikroze, zoet voor een pasgeboren baby. Maar omdat we bij Witlof for kids een nieuwe lijn in okergoud ontwikkelden, moest de kamer daarop worden aangepast zodat we de spullen in haar kamer konden fotograferen. Makkelijker dan een kamer nabouwen in een fotostudio. Het geverfde huisje om het ledikant geeft een ruimtelijk en toch ook knus effect. Het wit erboven breekt de muur en het okergoud geeft een diepte-effect. Dat diepte-effect voelt juist weer knus, zeker in combinatie met het hemeltje.

Lees ook: 5x dé babykamertrends van 2020

kinderkamer
Ledikant (DertigZes), hemel (Numero 74), slinger (Muskhane via Shak-shuka.nl), haas (Fabels-outofvintage.nl), dromenvanger (Muskhane via Shak-shuka.nl), dekens (Witlof for kids), kleed (H&M Home), hert (kinderfeestwinkel.nl).

Ik wissel vaak van accessoires en ben dol op slingers. De kinderen vinden het prima dat ik hun kamers zo vaak verander. De oudste vroeg laatst zelfs wanneer zijn kamer weer aan de beurt is. Jan Willem moet altijd even warmlopen voor mijn ideeën. Uiteindelijk gaat hij altijd overstag. De enige voorwaarde: geen spijkers in de pas gestuukte muren. Een kleine concessie om lekker mijn gang te kunnen gaan.’

speen
Schaaltje (privébezit), spenen (Bibs).

Advertentie

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot

Redactioneel – Offer – Gezond tijdens en na je zwangerschap

Gezond tijdens en na je zwangerschap

Zwangerschapsvitamines
Shop nu