Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
zwangerschapsgym
door

20 moeders in spe die je tegenkomt bij zwangerschapsgym

Of je nou naar zwangerschapsgym, -yoga of een ander pre-bevallingsclubje gaat, dikke kans dat je een van onderstaande type zwangeren tegenkomt. De een is wat makkelijker in de omgang dan de ander, maar je kunt van al deze vrouwen iets leren.

Advertentie

In welk type herken jij jezelf het meest?

 1. Het helikoptertype

  Heeft al een volledig plan van aanpak klaarliggen als het gaat om de opvoeding van haar kind en vertelt graag hoe ze haar rol als betrokken moeder voor zich ziet. Voor de zekerheid heeft ze nu al desinfecterende handgel en een EHBO-kit in haar handtas zitten. Misschien ietwat overdreven allemaal, maar aan de andere kant herinnert ze jou eraan dat je een grote uitdaging te wachten staat.

 2. Het type dat net iets teveel deelt

  Je kent haar niet maar weet inmiddels zo’n beetje alles van haar. Ook heb je tot in detail alles gehoord over haar ochtendmisselijkheid en andere zwangerschapsperikelen. Een gevalletje too much information kortom. Al komt ze waarschijnlijk ook met een aantal praktische tips.

 3. Het veroordelende type

  Je weet zelf ook wel dat je niet had moeten toegeven aan je cravings, daar heb je haar afkeurende blik of quasi grappig bedoelde opmerking over zwangerschapsdiabetes echt niet voor nodig. Wat je van haar kunt leren? Zelf ook niet te oordelen over anderen, want zo wil je écht niet zijn.

 4. Het veerkrachtige type

  Haar opgewekte en stralende voorkomen staat in schril contrast met wat ze allemaal heeft moeten doorstaan om zwanger te worden. Voor goede adviezen en een positiviteits-boost moet je dan ook zeker bij haar zijn.

  Advertentie
 5. Het nieuwsgierige type

  Een gesprek voelt meer als een kruisverhoor als je met dit type praat. Natuurlijk is het leuk als iemand vraagt naar je leven en je zwangerschap, maar er zijn grenzen. Aan de andere kant: soms is het best lekker om ongegeneerd over jezelf te praten.

 6. De gezondheidsfreak

  Door haar navelstreng stromen geen overbodige suikers, maar alleen de beste voedingsstoffen voor haar kleintje. Een bezoekje aan de supermarkt is voor haar een hele onderneming, want elk etiket wordt uitgebreid bestudeerd voor het product in het mandje beland. Handig om te kennen voor voedingsadvies.

 7. Het type dat alles volgens het boekje doet

  Toch even die zware tas tillen, of per ongeluk iets verkeerds eten. Het zal deze aanstaande moeder niet gebeuren. Zij houdt zich namelijk overdreven netjes aan alle zwangerschapsregels. Misschien niet helemaal jouw ding, maar toch is haar houding helemaal zo gek niet. Zij laat haar partner die zware boodschappentas sjouwen. Hint!

 8. Het (over)bezorgde type

  Over alles maakt ze zich zorgen. Beweegt haar baby wel genoeg? Zijn die dikke enkels wel normaal? Zelfs het idee dat haar kind ooit van een schommel kan vallen, houdt haar nu al wakker. Herkenbaar? Tijd voor een cursus mindfulness.

  Advertentie
 9. Het wazige type

  Ze bestaan: aanstaande moeders die totaal niet bezig lijken te zijn met hun zwangerschap. Hoe groot de baby in haar buik is en zelfs hoeveel weken ze zwanger is, ze moet het even opzoeken. En het inrichten van de kinderkamer, dat komt wel als die kleine er straks is. Na een gesprek met haar, ga je direct aan de slag met je to-do-lijstje.

 10. De opschepper

  Het super salaris van haar man, de geweldige babykamer die al af is, hoe fit ze zich wel niet voelt. Bij deze vrouw gaat alles altijd ge-wel-dig. Wedden dat haar kind straks ook in no time alle mijlpalen afvinkt? Misschien wat vermoeiend al die opschepperij, maar ach, waarom zou je niet trots mogen zijn op de dingen die goed gaan in je leven.

 11. De zwever

  Ze ziet aan de vorm van je buik direct of het een jongen of meisje wordt. Naar de naam doet ze ook vast een gooi, want voor zulke dingen heeft ze een sixth sense, zegt ze. En ze kan je alles vertellen over het sterrenbeeld, en dus het karakter, van je baby. Of je nou wat met dit soort types hebt of niet, vermakelijk is ze zeker.

 12. Het relaxte type

  Elke zwangere wil zijn, zoals zij. Deze vrouw is altijd ontspannen en laat zich nooit gek maken. Als je haar vertelt over dat extra bolletje (lees:bak) ijs, zal ze haar schouders ophalen en vragen of het lekker was. En loop je te stressen, een paar minuten met haar en je bent weer helemaal chill.

Check hier een uitgebreid overzicht van verschillende zwangerschapscursussen. Welke past bij jou?

 1. Het sales type

  Je zou zo geloven dat ze commissie ontvangt voor alle producten die ze aanprijst. Ze weet precies welke luiers het beste zijn en wat de ultieme kinderwagen is. Doe er je voordeel mee!

 2. De ervaringsdeskundige

  Het zwangerschapsclubje doet ze alleen voor de gezelligheid. Ze is zwanger van kind twee, drie of ga zo maar door en weet dus allang hoe alles zit. En dat laten ze merken ook. Irriteer je niet aan haar, want eerlijk is eerlijk: ze is écht ervaren. Maak liever gebruik van haar al tips.

 3. Het competitieve type

  Alles is een wedstrijd voor haar en dan moet haar kind nog geboren worden. Behoorlijk irritant, maar zo ben je vast voorbereid op wat er gaat komen als je baby er is. Want ze is zeker niet de enige in haar soort.

 4. Het carrière-type

  Een harde werker die werk en privé perfect weet te combineren door alles goed te plannen en organiseren. Kun je een voorbeeld aan nemen.

 5. Het eigenzinnige type

  Hoe het hoort, dat maakt haar niets uit. Alles wat ze doet, doet ze volgens haar eigen regels. Ze trekt zich van niemand wat aan en oordeelt ook niet over anderen. Leven en laten leven is haar motto. Zo wil iedereen toch wel zijn?

 6. De dramaqueen

  Moe, misselijkheid, rugpijn, hoort erbij zou je denken, maar bij haar is alles een drama. Tot in details kan ze je vertellen waarom het bij haar nog tien keer erger is. Waardoor jij spontaan al je kwaaltjes vergeten bent.

 7. Het positieve type

  Totaal tegenovergesteld kan ook: dit type heeft nergens last van en is een en al positiviteit. Voor een luisterend oor of even samen lekker klagen moet je dan ook niet bij haar zijn. Maar zit je in een dipje? Een kop thee met haar en je kunt er weer tegenaan.

 8. Het doe-het-zelf type

  Waar jij het hele internet afspeurt naar dat perfecte boxkleed en de juiste kleur wiegdeken, maakt deze creatieveling het gewoon allemaal zelf. En met alle liefde kruipt ze ook voor jou achter de naaimachine.

Ben je zwanger en wil je (blijven) hardlopen? Bewegingsdeskundige Esther van Diepen legt hier uit waar je tijdens de verschillende fasen van je zwangerschap rekening mee moet houden.

Bron: Baby Gaga Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Luiers en billendoekjes

Luiers en billendoekjes

Bekijk de acties