Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Doet jouw baby het ook? Waarom de scheetchallenge nu viraal gaat

Het zal je als ouder niet verbazen dat een baby scheten kan laten als een bouwvakker. Dankzij de Baby Fart Challenge op TikTok gaat het trucje waarmee je een baby laat scheten de hele wereld over. En dat trucje blijkt nog nuttig ook.

Advertentie

De scheten vliegen je om de oren wanneer je de app TikTok opent. Jonge ouders doen massaal mee aan de razendpopulaire scheetchallenge, waarmee ze met behulp van een trucje hun baby laten scheten. Het blijft een verrassing of het werkt én op wat voor scheet ze worden getrakteerd: een joekel van een scheet of juist een bescheiden scheetje. En dat is vermakelijker (en hilarischer) dan je zou denken.

Meer lezen: Alles over babypoep, wat is normaal?

Zo werkt de Baby Fart Challenge

Meedoen aan de Baby Fart Challenge? Het trucje is heel simpel: leg je baby op zijn rug en maak vervolgens rustige fietsbewegingen met zijn benen. Dat helpt om zijn buik te ontspannen. Vervolgens trek je zachtjes aan zijn benen en vouw je daarna zijn benen op tegen zijn buik. Het werkt niet áltijd, maar de kans is groot dat er een bescheiden of juist keiharde scheet uitkomt. Deze onderstaande ouders gingen je voor:

Even schattig als ze eruitziet

@itsdayiLmao this was too funny😂##randomthings ##babyfartchallenge ##voiceover ##baby ##stayathome♬ original sound – The Carlin’s


Wait for it…

@luvhail##babyfartchallenge ##baby ##fart ##fartchallenge♬ original sound – hail <3


Zo, die is eruit

@jaymebarton0##babiesoftiktok ##babytok ##babyfever ##babyfartchallenge ##fypシ♬ original sound – Phillip and Bobbiejo

Advertentie

Ja, het werkt echt

@laur_strappWait for it… it actually works 👶🏻💨 ##babiesoftiktok ##fyp ##lifewithcrew ##quarantinelife ##az ##arizona ##babyfartchallenge ##baby♬ original sound – Lauren Strapple


Soms komt er ook een iets minder bescheiden scheetje uit

@kaseyjowedebrook##fyp ##babyfartchallenge ##babiesoftiktok♬ original sound – Kasey Jo Wedebrook

De scheetchallenge kan helpen tegen krampjes

Lachen gegarandeerd als je de filmpjes van de scheetchallenge bekijkt, dat verklaart ook de populariteit. Maar het trucje dat wordt toegepast in de Baby Fart Challenge is ook nuttig. Het kan krampjes tegengaan of verhelpen. Door je baby te laten scheten, verminder je gasvorming en lucht in zijn darmen waardoor hij minder snel buikpijn krijgt of de buikpijn verlicht.

De scheetchallenge gaat het internet over

De scheetchallenge wordt niet alleen toegepast bij baby’s, inmiddels worden er allerlei proeven op de som genomen. Ook volwassenen en huisdieren worden aan de challenge onderworpen. Een paar experimenten op een rij:

Bruno moet eraan geloven

@golden.boyzWas not expecting that 😂 ##babyfartchallenge ##dogs ##dog ##funny♬ original sound – Golden Boyz


Werkt het ook bij een tiener?

@elissakateprestwichWATCH TO THE END ##fyp ##foryoupage ##foryourpage ##babyfartchallenge ##viral♬ original sound – Elissa 🌈🌸


Bij een 4-jarige komt de scheetchallenge ook van pas

@garzacrewmomBaby Fart Challenge ##babyfartchallenge♬ original sound – Adrea Garza

Advertentie

Er is niet áltijd succes

@kcalamarie##babyfartchallenge ##fail ##fyp♬ original sound – Killa

Meer tips bij darmkrampjes baby

Is de scheetchallenge niet voldoende om de krampjes te verhelpen? Er zijn meer dingen die je kunt doen:

  1. Laat je baby niet te snel drinken, las eventueel pauzes in en probeer hem halverwege een boer te laten doen. Ook na de fles is het belangrijk dat hij goed boert. Dat kan best even duren. Houd hem na het voeden dus een tijdje rechtop.
  2. Zorg dat de speen steeds volzit met melk, dan krijgt je baby zo min mogelijk lucht binnen tijdens het drinken en kun je de kans op buikpijn bij je  baby verminderen.
  3. Gebruik een flesspeen met een klein gat, waardoor hij vijftien tot twintig minuten over de fles doet.
  4. Een lichte tegendruk op zijn buik kan helpen tegen darmkrampjes. Wrijf bijvoorbeeld met de klok mee over je baby’s buik. Heeft je baby buikpijn? Probeer hem dan eens in buikligging op je arm te leggen. De muis van je hand geeft dan een lichte druk tegen zijn buik.
  5. Rol een (lauw)warme kruik in een handdoek en leg die tegen de buik van je baby.
  6. Badder je baby met buikpijn in een lauwwarm bad.
  7. Bij de drogist en apotheek zijn (homeopathische) middelen verkrijgbaar tegen darmkrampjes. Bekende middeltjes zijn InfacolSab simplex en het homeopatische Cinababy van VSM. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze middeltjes helpen tegen darmkrampjes, maar op internetfora zijn – naast kritische reviews – veel laaiend enthousiaste ouders te vinden.

Darmkrampjes bij je baby: zo herken je het en dit kun je doen

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: – Beeld: Getty Images

Ouders van Nu product – Eten voor twee

Recepten en tips voor tijdens de zwangerschap

€20,99
Bestel nu