Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vrouwen geven langer borstvoeding

Vrouwen geven langer borstvoeding

Moeders geven steeds langer borstvoeding: het aantal vrouwen dat haar kind langer dan 6 maanden moedermelk geeft, is in de afgelopen 5 jaar zelfs verdubbeld. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek van TNO.

Advertentie

Na 6 maanden geeft 39% van de vrouwen haar baby nog de borst, blijkt uit de data van dit jaar. In 2010 deed 18% van de moeders dat nog na een half jaar.

Meer aandacht voor borstvoeding

Een mogelijke reden dat vrouwen langer doorgaan met borstvoeding, is dat er de laatste jaren zowel in de maatschappij als in de zorg meer aandacht voor is. Op consultatiebureaus wordt er meer over gesproken en bijvoorbeeld diverse cafés hebben een sticker op de deur waarop staat dat borstvoeding-gevende vrouwen welkom zijn.

Gezond is voornaamste reden

Als voornaamste reden om hun pasgeboren baby borstvoeding te geven, geven de vrouwen in het onderzoek op dat moedermelk gezond is. De meest voorkomende reden om er weer mee te stoppen is dat vrouwen te weinig melk hebben of omdat het erg pijnlijk is. In de eerste 2 weken na de geboorte is de grootste daling te zien.

TNO doet sinds 2001 onder ruim 1700 vrouwen onderzoek naar het percentage moeders dat borstvoeding geeft.

Advertentie

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Nu.nl – Foto: iStock

 

Lees ook:

Voorbereiden borstvoeding

Borstvoeding afbouwen

Genoeg borstvoeding?

Advertentie

Misverstanden over borstvoeding

Redactioneel – Offer – Baby opvoeden

Wanneer begint opvoeden? En hoe pak je het aan?

De mooiste boeken over opvoeding
Vind je hier