Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
trots ouder
door

10 dingen waar elke ouder blij van wordt

Voordat je vader of moeder werd, had je nooit kunnen bedenken dat dít je ultiem blij zou maken. Maar geheid dat je hart een sprongetje maakt van trots of blijdschap op de volgende momenten!

Advertentie
  1.  Je vraagt je wel eens af of alles wat je je kind probeert te leren ook aankomt in dat kleine brein. De eerste keer dat je kind uit zichzelf ‘Alsjeblieft’ of ‘Dankjewel’ zegt in een winkel of bij een vriendje, is dan ook reden voor een grote smile op je gezicht. Vooral als mensen dan zeggen: ‘Goh, wat is-ie beleefd!’
  2. Dat je kind opeens zegt dat hij een bepaalde groente zo lekker vindt. Het heeft je jaren gekost, maar het was niet voor niks. Missie geslaagd! Tip: zo leer je je kind meer groente eten (zonder gezeur)
  3. De eerste nacht dat je kind doorslaapt. Je bent niet de enige ouder die tijdens zo’n nacht wakker wordt en toch even gaat checken of alles wel goed gaat met je kind. Als het dan nog een nacht gebeurt en jij als herboren wakker wordt, kun je de wereld weer aan. Lees hier meer over doorslapen, met tips van onze slaapexpert Susanne Willekes.
  4. Als je kinderen lief met elkaar spelen, zonder elkaar steeds in de haren te vliegen.
  5. Als je kind het opneemt voor een ander kind, of voor zichzelf.
  6. De eerste keer dat je kind zegt: ‘Ik hou van jou’ en het ook echt meent. Tranen in je ogen.
  7. De eerste keer dat je kind plast of poept op het potje. Zindelijkheidstraining vraagt discipline en doorzettingsvermogen van ouders, des te groter is de overwinning als het lukt.
  8. Als je kind je glimlachend uitzwaait op het kinderdagverblijf of op school. Afscheid nemen van een huilend kind is geen makkie. Hoeveel lichter loop je weg als je je kind blij achterlaat? Hij kan een dagje zonder je: knap van hem! En dat komt óók omdat jij hem dat zelfvertrouwen geeft.
  9. Als je kind uit zichzelf gaat opruimen. Of als hij vraagt: ‘Kan ik iets voor je doen?’
  10. Het eerste, echte gesprek met je kind. Al vanaf jonge leeftijd probeer je je kind veiligheid en vertrouwen te bieden. Als hij dan ook echt naar je toekomt op het moment dat het nodig is en deelt wat hem bezighoudt of advies vraagt, kun je je geluk niet op.

Lees ook: Dit zijn de belangrijkste mijlpaal-momenten van je kind

 

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier