Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x waarom het sterrenbeeld Kreeft zo te gek is

Met een (kleine) Kreeft in huis heb je geluk, want het is ’t meest zorgzame teken van de hele dierenriem. Ze zijn gevoelig, houden van gezelligheid en kunnen zich makkelijk in een ander inleven. Een ode aan de Kreeft.

1. Sterke intuïtie

Kreeften hebben een heel sterke intuïtie en voelen feilloos aan wanneer jij ergens mee zit. Sterker nog: ze kunnen je gedachten lezen. Zelf vertrouwt een Kreeft blind op zijn instinct.

Advertentie

2. Luistert naar wat jij te zeggen hebt

Kreeften zijn heel gevoelig en inlevend en kunnen als de beste luisteren. Ze zijn aardig en steken als eerste hun vinger op als er hulp wordt gevraagd. Ze zijn heel empathisch en dat maakt ze tot geweldige vrienden.

3. Probleemoplosser

Kreeften zijn echte probleemoplossers. Zit je ergens mee? Zij denken graag mee en komen 9 van de 10 keer met een slimme oplossing. Ze zijn niet te emotioneel, maar ook niet te rationeel. Ze weten precies wanneer ze naar hun gevoel moeten luisteren en wanneer naar hun hoofd.

4. Geweldig gevoel voor humor

Waarom een Kreeft altijd zoveel vriendjes om zich heen heeft? Omdat het altijd lachen is met een Kreeft. Ze zijn niet bang om zichzelf voor schut te zetten en lachen daar zelf het hardst om van allemaal. Maar ook slimme, bedachtzame grappen schudden ze zo uit hun mouw.

5. Goudeerlijk

Een Kreeft is niet bang om zijn mening te geven. Ze vertellen je precies wat ze denken, zonder het mooier te maken dan het is. Dat doen ze niet om je te kwetsen, maar omdat ze je willen helpen.

6. Een echt rolmodel

Wel eens een Kreeft gezien die niet vastberaden is? Waarschijnlijk niet. Als ze iets willen, gaan ze recht op hun doel af. Hun daadkracht maakt ze tot echte rolmodellen. Mensen verwarren de gevoelige kant van Kreeften soms met zwakte, maar in feite zijn ze juist ongelooflijk veerkrachtig en sterk.

Lees ookEen hoogsensitief kind: wat kun je als ouders doen?

7. De slimste van de klas

Kreeften zijn heel berekenend en bezitten een natuurlijke sluwheid. Ze zijn slim en hebben een extreem goed geheugen. Als ze ergens in geïnteresseerd zijn, lezen ze er alles over wat los en vast zit. Je zou ze bijna een soort rondlopende Wikipedia kunnen noemen. Kreeften behoren vaak tot de slimste van de klas en zijn al vroeg zelfstandig. Zelf taken afmaken kan een Kreeft als de beste.

8. Ze prikkelen creativiteit

Tekenen, muziek maken of verhalen vertellen: Kreeften zijn erg creatief. Hun kunstzinnige aard laten ze maar wat graag zien en prikkelen zo de creativiteit van anderen. Kreeften hebben een fantasierijke geest en gebruiken hun verbeeldingskracht zowel op school als in de speeltuin.

Tip: Dit zijn geschikte muziekinstrumenten voor kinderen.

9. Familiemens

Kreeften zijn super loyaal en laten graag aan je blijken dat ze dol op je zijn. Ze houden van knuffelen en fluisteren in je oor hoeveel ze van je houden. Een Kreeft is een echt familiemens en dol op familietradities. Met z’n allen spelletjes spelen op vakantie: gelukkiger krijg je een Kreeft haast niet.

10. Zorgzaam en lief

Een Kreeft is het meest liefdevolle en zorgzame teken van de hele dierenriem. Ze zijn begaan met het lot van anderen en zijn verzorgend en bemoederend. Je doet een Kreeft dan ook veel plezier met een huisdier om voor te zorgen. De rol van beste vriend nemen Kreeften heel serieus. Daarnaast zijn Kreeften met hun harde pantser echte beschermers. Heeft een vriendje ruzie op het schoolplein? Dan komt de Kreeft altijd voor hem op.

Meer over astrologie:

Bron: Zodiacthing.com