Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

20 babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld Ram

Ben je zwanger en uitgerekend tussen 21 maart en 20 april? Dan krijg je een kind met het sterrenbeeld Ram. Misschien staat de naam van jouw kind wel in de sterren geschreven. Deze babynamen passen perfect bij enthousiaste, dappere Rammen.

De Ram is het eerste teken van de dierenriem en een geboren leider. Ze nemen graag spontaan het voortouw. Ze zijn zelfverzekerd, enthousiast en nemen anderen daar makkelijk in mee. Rammen zijn geen watjes. Hun moed helpt ze om veel mooie dingen te bereiken en ze zijn niet bang om hiervoor uit hun comfortzone te stappen.

Advertentie

Een Ram in huis kan wel pittig zijn. Zo’n koppige peuter in huis is niet altijd makkelijk, maar saai is het ook nooit. Bovendien is een Ram positief, attent en loyaal. Kortom: iemand die je heel graag in je leven hebt. Er zijn veel babynamen die bij dit sterrenbeeld passen, hieronder vind je er twintig.

Meer lezen: 11 karaktereigenschappen die van de Ram een geweldig sterrenbeeld maken

Babynamen Ram: meisjesnamen

 1. Lotte
  Deze naam betekent ‘dapper’ en ‘sterk’: twee eigenschappen die een Ram ook bezit.
 2. Maud
  Rammen zijn de liefste personen op aarde… of je allerergste vijand. Een ruzie met een Ram win je niet makkelijk. Maud betekent ‘sterk in strijd’.
 3. Lola
  Deze Engelse naam heeft ‘vrij’ als betekenis; net als een Ram die altijd zijn eigen pad kiest.
 4. Emily
  Rammen zijn ambitieus en stoppen niet voordat ze hun doelen of dromen hebben waargemaakt. Daarom past deze naam, met ‘ambitieus’ als betekenis, zo goed bij dit sterrenbeeld.
 5. Fenna
  What you see is what you get. Rammen doen zich niet anders voor dan ze zijn. Fenna heeft ‘eerlijk’ als betekenis.
 6. Tatum
  Probeer een Ram maar eens op een slecht humeur te betrappen. Deze Amerikaanse naam betekent ‘gelukkig’ en ‘vrolijk’.
 7. Kae
  Een Ram zal zich nooit anders voordoen dan hij is. Kae betekent ‘puur’.
 8. Minka
  Deze naam staat voor ‘vastberaden’, wat past bij de gedreven Ram.
 9. Nova
  Een nieuwe schoolvriend van een Ram wordt vaak een vriend voor het leven. Ze hebben veel liefde om te geven en zijn loyaal. Nova heeft ‘vriend’ als betekenis.
 10. Kira
  Een verloren voetbalwedstrijd of een onvoldoende op school. Als het een keer misgaat, blijft een Ram hier niet lang om treuren. Een Ram bekijkt alles van de ‘zonnige’ kant, wat deze naam betekent.

Babynamen Ram: jongensnamen

 1. Boaz
  Als een Ram in een spannende situatie terechtkomt, zal hij niet snel wegrennen of achter je rug kruipen. Een Ram is sterk, en dat is de betekenis van deze naam.
 2. Damon
  Deze jongensnaam staat in de Griekse mythologie symbool voor vertrouwen en loyaliteit in vriendschap. En laat een Ram nou een vreselijk toegewijde vriend zijn!
 3. Emiel
  Deze Nederlandse naam betekent ‘enthousiast’; een belangrijke eigenschap van een Ram die bovendien heel aanstekelijk werkt.
 4. Rik
  Een Ram neemt niet graag bevelen aan, maar bepaalt (als leider) liever zelf wat hij wel en niet doet. Rik heeft ‘geboren leider’ als betekenis.
 5. Jorrit
  Mensen met dit sterrenbeeld kennen geen angst. Daarom is deze naam, die ‘dapper’ betekent, hem op het lijf geschreven.
 6. Liam
  Een Ram is een echte doorzetter, altijd op zoek naar nieuwe kansen. Deze Ierse naam betekent ‘vastberaden’.
 7. Rinse
  Als je Ram-kind wat ouder wordt, zul je merken dat vriendjes en vriendinnetjes naar hem stappen voor eerlijk advies. Rinse heeft ‘advies’ als betekenis.
 8. Max
  Rammen zijn het liefst in alles het eerste en de beste. Vandaar dat deze naam, met ‘beste’ als betekenis, zo goed bij dit sterrenbeeld past.
 9. Joram
  Het sterrenbeeld komt in de naam voor; een betere match is er niet.
 10. Aaron
  Deze Hebreeuwse naam heeft een prachtige betekenis: ‘berg van kracht’.

Wist je dit al? 8 grappige weetjes over april-kinderen

Beeld: Shutterstock