Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter: eigenschappen van je kind

Is je kind geboren tussen 22 november en 21 december? Dan is zijn sterrenbeeld Boogschutter. Lees hier wat de eigenschappen van een Boogschutter-kind zijn en waar je als ouder rekening mee moet houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Boogschuttertjes avontuurlijk en eigenwijs zijn. Dit is wat de astrologie zegt over een Boogschutter-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Tweelingen stond. Hier zijn volgens de astrologie bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Lees meer: 8x waarom november-kinderen geweldig zijn

Advertentie

Sterrenbeeld Boogschutter

De astrologische naam voor Boogschutter is Sagittarius en het element vuur hoort bij dit sterrenbeeld. De eigenschappen avontuurlijk, eerlijk en optimistisch passen goed bij een Boogschutter-kind. Net als een echte boogschutter is een Boogschutter-kind pijlsnel. Vol enthousiasme vertelt hij zijn verhaal aan anderen.

Boogschutters hebben een grote fantasie en die kan weleens op hol slaan. De boel een beetje aandikken? Daar heeft de Boogschutter wel een handje van. Ach, zo erg is dat nu ook weer niet. Hij bedoelt het goed.

Eigenschappen van een Boogschutter-kind

Kleine Boogschutters zijn zorgeloos, onafhankelijk en kunnen zich prima zelf vermaken. Ze gaan het liefst hun eigen weg, want ze houden van ontdekken. Het maakt niet uit wat, een nieuwe vriend, een onbekend spel of een andere omgeving. Je Boogschutter-kind is de ontdekkingsreiziger onder de kinderen.

Boogschutters willen eropuit, de wijde wereld in. Ook al is dat in de tuin, de buurt of een leegstaande schuur. Het zijn echte buitenkinderen en je doet ze geen plezier als je ze veel binnen houdt.

Advertentie
Eigenschappen van een Boogschutter-kind:

  • Avontuurlijk
  • Enthousiast
  • Optimistisch
Maar ook...

  • Eigenwijs
  • Rusteloos
  • Wispelturig

1. Kleine Boogschutters zijn avontuurlijk

Iets organiseren? Is er ergens een feestje? De enthousiaste Boogschutter helpt graag en is vaak van de partij als er iets te vieren valt. Samen vakantie vieren met zijn ouders en eventuele broertjes of zusjes vindt een Boogschutter-kind het leukste dat er is.

Als je Boogschutter-kind nog klein is, hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ga met de Boogschutter naar het strand. Geef hem een emmer en een schepje en hij vermaakt zich de rest van de dag. Overigens zijn niet alle Boogschutters avontuurlijk ingesteld. Sommigen zijn rustiger en meer filosofisch ingesteld. Deze Boogschuttertjes maak je blijer met boekjes of een tijdschrift vol met plaatjes van dieren.

2. Kleine Boogschutters zijn rusteloos

Al dat avontuur en enthousiasme kan soms doorslaan in rusteloosheid. Als je Boogschutter overdag veel heeft gezien en gedaan, kan hij die prikkels ’s avonds moeilijk verwerken. Hij kan dan bijvoorbeeld moeite hebben om in slaap te vallen of schrikt juist midden in de nacht plotseling wakker. Gelukkig duurt een huilbui nooit lang. Als hij jouw stem hoort, is je kind weer gerustgesteld en kan hij lekker verder slapen.

3. Kleine Boogschutters hebben grenzen nodig

Jouw Boogschuttertje heeft veel vrijheid nodig. Lekker buiten ravotten, naar het bos gaan, met takken spelen…Maar ook binnenshuis heeft hij bewegingsruimte nodig. Hij houdt van experimenteren en uitdagen. Goed opletten en erbij blijven dus! Voor je het weet heeft hij de keukenkastjes leeggehaald of het kinderslot op miraculeuze wijze gekraakt.

Kleine Boogschutters verkennen steeds grenzen en hebben dus ouders nodig die duidelijke grenzen kunnen stellen, zonder hun bewegingsvrijheid te veel te beperken.

Lees ook: Hoe zorg je dat je kind zich aan de regels houdt?

4. Kleine Boogschutters zijn goudeerlijk

Eerlijk en recht door zee, dat zijn Boogschuttertjes. En je kind verwacht dat anderen eerlijkheid net zo belangrijk vinden als hij. Daarom kan hij ook enorm gekwetst (lees: woest) zijn als hij onterecht beschuldigd wordt van iets wat hij niet heeft gedaan. Over oneerlijkheid gesproken… hij is best bereid om zijn kamer op te ruimen, maar dan moet wel iedereen helpen die ook heeft bijgedragen aan de ‘rotzooi’.

De opvoeding van je Boogschutter-kind

Als jouw kind een Boogschutter is, heb je een bonk energie in huis. Een Boogschutter zit niet graag stil. Hij houdt van avontuur en hij vindt het heerlijk om in beweging te zijn. Het is een goed idee om je kind op een sport te doen, zodra hij daar oud genoeg voor is. En ook hier geldt weer: hij is pijlsnel en wil graag uitblinken. Geschikte sporten en spellen voor Boogschutters zijn: hutten bouwen, trampoline springen, darten, verkenningstochten of paardrijden (vooral springen en galopperen).

Hij is makkelijk in de omgang en maakt snel vriendjes en vriendinnetjes. Let wel goed op met wie hij omgaat. Dit geldt vooral als je Boogschutter-kind wat ouder is. Hij lijkt zelfverzekerd, maar eigenlijk valt dat best wel mee. Hij is dan ook gemakkelijk te beïnvloeden.

Vader of moeder van een Boogschutter?

Hoe aanstekelijk zijn enthousiasme en optimisme ook is, luisteren is dan weer niet de sterkste kant van de Boogschutter. Hij kan erg eigenwijs zijn en doorgaan met waar hij mee bezig is. Wil je dat een Boogschutter-kind naar je gaat luisteren? Zak dan door je knieën en kijk je kind in de ogen aan. Zo weet hij dat je het serieus meent en blijven afspraken beter hangen. De eerste paar jaar kun je je kind al heel wat basisregels leren, dus maak daar gebruik van.

Het zal soms moeilijk zijn om de enorme energie wat in toom te houden of ze op tijd naar bed te krijgen. De dag kan niet lang genoeg duren. Probeer als ouder wat realisme bij te brengen in hun grote fantasiewereld.

Doen: leren eerlijk te zijn
Niet doen: de dingen te rooskleurig voorstellen

Boogschutters op school

Je Boogschutter-kind scoort op school meestal goed en niet alleen op intellectueel niveau, maar ook in sport, muziek en andere activiteiten die hij doet.

Praat regelmatig met de juf of meester hoe jouw kleine Boogschutter het op school doet. Als hij zich verveelt, kan hij namelijk wispelturig worden. Zorg daarom voor genoeg uitdaging. Als hij een vak echt leuk vindt, leert hij snel. Dus hoe dynamischer het onderwijs is dat hij volgt is, hoe beter.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees
dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zul je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Schorpioen en Steenbok.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Boogschutter:

Video: Zo bijzonder is je Boogschutter-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop