Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld tweeling

Sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 21 mei en 21 juni geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Tweelingen. Een Tweelingen-kind heeft volgens de astrologie allerlei leuke eigenschappen én minder makkelijke trekjes waar je rekening mee kunt houden.

Advertentie

Al eeuwen geleden zagen mensen die ’s nachts naar de hemel keken figuren in de sterren, door ze te verbinden met denkbeeldige lijnen. Zo bedachten ze sterrenbeelden, waarvan de bekendste de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak) werden. Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elke planeet heeft volgens de astrologie een bijzondere betekenis. De zon bepaalt in grote lijnen wat voor type je bent. Staat de zon in het teken Ram op het moment dat je wordt geboren, dan is je sterrenbeeld Ram.

Natuurlijk is ieder kind anders en je karakter wordt door zoveel factoren gevormd. Wat dat betreft zeggen sterrenbeelden weinig. Maar astrologen zien wel duidelijke overeenkomsten in karaktereigenschappen per sterrenbeeld. Zo zouden Tweelingen over het algemeen nieuwsgierige types en twijfelkonten zijn. Jongen of meisje, dat maakt niet uit. Kijk maar eens of het klopt, wat ze verder zeggen over het karakter van jouw Tweelingen-kind.

Sterrenbeeld Tweelingen

De astrologische naam voor Tweelingen is Gemini. Tweelingen zijn luchttekens en als je kind onder dit teken is geboren, is hij heel beweeglijk, openhartig en vrolijk. Tweelingen zijn vlotte babbelaars en dat begint al als ze heel klein zijn. Als peuter kletsen ze al de oren van je hoofd. Tweelingen-kinderen zijn ook goede luisteraars, erg nieuwsgierig en hartstikke sociaal.

Lees meer: 8 grappige weetjes over juni-kinderen

Advertentie

Eigenschappen van een Tweelingen-kind

Tweelingen staan nooit met hun mond vol tanden. Ze weten altijd wel iets te vertellen en kunnen overal over meepraten. Behalve kletsen, kunnen Tweelingen ook goed luisteren. Lees hem een verhaal voor en je hoort een Tweelingen-kind even niet meer. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij zich snel verveelt. Of er nou tekenpapier, een doos speelgoedbeesten, een poppenhuis of een ouderwetse puzzel voorhanden is, het maakt je Tweelingen-kind niets uit. Hij vermaakt zich wel.

Hoewel je Tweelingen-kind leergierig is en van alle onderwerpen wel iets wil weten, is een overkill aan informatie niet goed voor hem. Bij te veel prikkels kan je kind geïrriteerd raken en verdrietig of boos worden. Tweelingen worden gelukkig van een goede balans tussen dingen doen en intellectuele uitdaging.

Lees meer: zo ga je om met een boos kind

Tweelingen zijn heel sociaal en echte familiemensen. Toch hechten ze zich niet gauw aan iemand, één beste vriend is niks voor ze. Ze hebben namelijk ook veel ruimte nodig en willen hun eigen gang gaan.

Echte Tweelingen-eigenschappen:

  • Communicatief sterk
  • Intelligent
  • Nieuwsgierig
Maar ook...

  • Snel afgeleid
  • Stemmingswisselingen
  • Twijfelaar

1. Kleine Tweelingen zijn avonturiers

Tweelingen zijn snel, ondernemend en altijd op zoek naar avontuur. Je hebt ogen in je rug nodig en moet af en toe een sprintje trekken om je kind te kunnen bijhouden. Hij wil op onderzoek uit en houdt er niet van als hij daar de kans niet voor krijgt. De box en het wipstoeltje heb je bijna voor niks gekocht: na een paar minuten wil je kind er al niet meer in zitten. Hij wil zich vrij kunnen bewegen en dat zal hij duidelijk maken ook.

2. Kleine Tweelingen denken veel

Tweelingen zijn denkers, rationeel ingesteld en ze kunnen veel in hun hoofd zitten. Juist daarom is het belangrijk dat je kind ook de ruimte krijgt om zijn emoties te uiten. Daar kun je al bewust mee bezig zijn als hij nog maar een baby is. Stop bijvoorbeeld niet te snel een speen in zijn mond als hij moet huilen, maar neem hem bij je en laat weten dat het oké is, dat je er voor hem bent. Zo leert je kind al vroeg dat hij iets met zijn gevoelens kan doen, in plaats van ze direct weg te stoppen.

3. Kleine Tweelingen hebben twee gezichten

Tweelingen-kinderen vinden het moeilijk om alleen te zijn. Ze houden van gezelligheid en zijn van nature vrolijke kinderen, die veel lachen. Familie en vrienden zijn belangrijk voor een Tweelingen. Is er ergens een feestje? Dan is een Tweeling-kind graag van de partij, maar… hij kan er ook ineens klaar mee zijn. Tweelingen hebben twee gezichten en hun humeur kan plotseling veranderen. Jantje lacht, Jantje huilt. Zo’n driftbui is gelukkig óók gauw weer voorbij. Soms is het een schreeuw om aandacht.

Lees meer: 10 redenen waarom driftbuien goed zijn

4. Kleine Tweelingen hebben veel vrienden

Het is belangrijk voor Tweelingen om veel vriendjes te hebben. Dit sociale kind heeft behoefte aan veel leeftijdsgenootjes om zich heen en vindt het leuk om nieuwe kinderen te leren kennen. Hij richt zich niet op één beste vriend, een Tweelingen-kind speelt het liefst met de hele buurt of klas. Als hij oud genoeg is voor speeldates, kun je dus veel wisselende gezichten over de vloer verwachten.

De opvoeding van je Tweelingen-kind

Tweelingen-kinderen zijn snel van begrip, intelligent en goed in verbanden leggen. Ze hebben gevoel voor taal, zijn nieuwsgierig en maken makkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Deze eigenschappen zijn ook hun valkuil: ze hebben meestal een korte aandachtsspanne. Ze willen zo graag van alles iets weten, dat ze nooit echt de diepte ingaan.

Geef je kind de tijd om iets goed te bekijken en begrijpen voordat hij weer door iets nieuws wordt afgeleid. Door zijn concentratie te stimuleren, help je je kind dit (straks) op school ook te kunnen. Van zijn korte aandachtsspanne kun je ook handig gebruik maken: als je peuter iets doet wat niet mag, kun je hem makkelijk afleiden.

Vader of moeder van een Tweelingen-kind?

Een Tweelingen-kind is liever niet alleen en speelt graag samen met een broertje of zusje. Als die er niet is, kan een huisdier een echte makker zijn. Je kind leert voor het dier te zorgen en kan lekker tegen hem kletsen. Misschien valt je op dat je kind daar veel fantasie bij gebruikt. Soms zoveel, dat hij de werkelijkheid uit het oog verliest. Hij kan de waarheid ook makkelijk verdraaien.

Lees meer: De voor- en nadelen van een huisdier

Doordat een Tweelingen-kind altijd zijn woordje klaar heeft, lijkt het alsof hij alles weet en komt hij zelfverzekerd over. Dat is niet altijd zo. Hij kan enorm aan zichzelf twijfelen en ook als hij moet kiezen, twijfelt hij vaak. Zet hem vooral niet voor het blok, want daar wordt hij alleen maar onzeker van. Zo help je je kind zelfverzekerder te worden.

Doen: je kind leren zich emotioneel te uiten
Niet doen: te intellectueel opvoeden

Tweelingen op school

Je Tweelingen-kind is leergierig en denkt creatief. Hij is snel van begrip en onthoudt de lesstof het beste door te schrijven. Je kind maakt graag werkstukken en kan wat hij heeft geleerd goed overbrengen in zijn eigen woorden. Voor een juf of meester kan dat echt genieten zijn, maar je kind verveelt zich ook snel en dat is dan weer een uitdaging. Gelukkig is hij gek op boeken lezen.

Kleine Tweelingen hebben geen geduld en zijn van nature rusteloos. Door hun grote interesse in heel veel dingen is focussen lastig voor ze. Ze zijn ook erg beweeglijk en vinden stilzitten in de klas soms heel moeilijk. Zorg er dus voor dat je kind na schooltijd lekker buiten kan uitrazen.

Lees ook: Wat als je kind niet kan stilzitten op school?

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk herken je eigenschappen van beide tekens in je kind. Lees hier de sterrenbeelden van Stier en Kreeft.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Tweelingen:

Video: Zo bijzonder is je Tweelingen-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop