Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 21 mei en 21 juni geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Tweelingen. Lees hier wat de eigenschappen van een Tweelingen-kind zijn en waar je als ouder van een Tweelingen rekening mee moet houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Tweelingen behoorlijk nieuwsgierig en twijfelkonten zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Tweelingen-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen laat bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Stier bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Stier stond. Hier zijn volgens de astrologie vervolgens weer bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Sterrenbeeld Tweelingen

De astrologische naam voor Tweelingen is Gemini. Tweelingen zijn luchttekens en als je kind onder dit teken is geboren, is hij heel beweeglijk, openhartig en vrolijk. Tweelingen zijn vlotte babbelaars en dat begint al als ze heel klein zijn. Als kleuter kletsen ze al de oren van je hoofd. Tweelingen-kinderen zijn ook goede luisteraars, erg nieuwsgierig en hartstikke sociaal.

Advertentie

Lees meer: 8 grappige weetjes over juni-kinderen

Eigenschappen van een Tweelingen-kind

Tweelingen staan nooit met hun mond vol tanden. Ze weten altijd wel iets te vertellen en kunnen altijd wel ergens over meepraten. Behalve kletsen, kunnen Tweelingen ook goed luisteren. Ga samen een boek lezen en je hoort een Tweelingen-kind even niet meer. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij zich snel verveelt. Kleuren, puzzelen, met de poppen of auto’s spelen? Het maakt je Tweelingen-kind niets uit. Hij vermaakt zich wel.

Hoewel je Tweelingen-kind een echte ‘informatievreter’ is, is een overkill aan informatie niet goed voor hem. Bij te veel prikkels kan je kind geïrriteerd raken en verdrietig of boos worden. Tweelingen worden gelukkig van een goeie balans tussen dingen doen en intellectuele uitdaging. Tip: zo ga je om met een boos kind.

Tweelingen zijn heel sociaal en echte familiemensen. Toch hechten ze zich niet snel aan iets of iemand. Ze hebben veel ruimte nodig en willen hun eigen gang gaan.

Echte Tweelingen-eigenschappen:

  • Communicatief sterk
  • Intelligent
  • Nieuwsgierig
Maar ook...

  • Snel afgeleid
  • Stemmingswisselingen
  • Twijfelaar

1. Kleine Tweelingen zijn avonturiers

Tweelingen zijn snel, ondernemend en altijd op zoek naar avontuur. Je hebt als ouders eigenlijk ogen in je rug nodig om je kind bij te kunnen houden. Hij wil op onderzoek en houdt er niet van als hij daar de kans niet voor krijgt. Een box of wipstoeltje valt daarom meestal niet in goede smaak bij je Tweelingen-kind. Hij wil zich vrij kunnen bewegen. En dat zal ‘ie duidelijk maken ook.

2. Kleine Tweelingen denken veel

Tweelingen zijn denkers en ze kunnen veel in hun hoofd zitten. Hou er rekening mee dat je kind rationeel is ingesteld en dat het belangrijk voor hem is om zich emotioneel te uiten. Daar kun je al mee beginnen als je kind nog een baby is. Stop bijvoorbeeld niet te snel een speen in de mond als hij aan het huilen is, maar geef zijn emoties de ruimte. Zo krijgt je baby de kans om iets met zijn gevoelens te doen, in plaats van het direct weg te stoppen.

3. Kleine Tweelingen hebben twee gezichten

Tweelingen vinden het moeilijk om alleen te zijn. Ze houden van gezelligheid en zijn van nature vrolijke kinderen die veel lachen. Familie en vrienden zijn belangrijk voor Tweelingen. Is er ergens een feestje? Dan is een Tweeling-kind graag van de partij! Het is goed om te weten dat Tweelingen twee gezichten hebben. Hun humeur kan plotseling veranderen. Jantje lacht, Jantje huilt. Zo’n driftbui is gelukkig zo weer voorbij. Soms is het even een schreeuw om aandacht.

Tien redenen waarom driftbuien goed zijn.

4. Kleine Tweelingen hebben veel vrienden

Het is belangrijk voor Tweelingen om veel vriendjes te hebben. Dit sociale kind heeft behoefte aan veel leeftijdsgenootjes om zich heen en vindt het leuk om nieuwe kinderen te leren kennen. Hij richt zich niet op één beste vriend, een Tweelingen-kind speelt het liefste met de hele kleutergroep of klas. Als hij oud genoeg is voor speeldates kun je dus veel wisselende gezichten over de vloer verwachten.

De opvoeding van je Tweelingen-kind

Tweelingen zijn snel van begrip, intelligent en ze kunnen verbanden leggen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van vriendjes en vriendinnetjes. Tweelingen-kinderen hebben een groot taalgevoel en zijn erg nieuwsgierig. Maar daar ligt tegelijkertijd ook de valkuil. Kinderen die onder dit gesternte zijn geboren, hebben meestal een korte aandachtsspanne. Ze willen zo graag van alles iets weten dat ze nooit echt de diepte in gaan.

Geef je kind de tijd om iets goed te bekijken en begrijpen voordat hij weer door iets nieuws wordt afgeleid. Door zijn concentratie te stimuleren, help je je kind zich op school beter te kunnen handhaven. Je kunt van deze eigenschap ook gebruik maken. Als je kind iets doet wat niet mag, kun je hem makkelijk afleiden.

Vader of moeder van een Tweelingen-kind?

Een Tweelingen-kind is niet graag alleen en speelt graag samen met een broertje of zusje. Als die er niet is, kan een huisdier een goede kameraad zijn. Je kind leert voor het dier te zorgen en kan bovendien urenlang tegen hem praten. Let wel goed op dat de fantasie van je kind niet te veel afdwaalt van de werkelijkheid. De waarheid net even verdraaien is zo gebeurd. Meer lezen: De voor- en nadelen van een huisdier.

Doordat een Tweelingen-kind altijd zijn woordje klaar heeft, lijkt het alsof hij alles weet en zelfverzekerd is, maar dat is niet altijd zo. Hij kan enorm aan zichzelf twijfelen en ook als hij moet kiezen, twijfelt hij vaak. Zet hem vooral niet voor het blok, want daar wordt hij alleen maar onzeker van. Zo help je je kind zelfverzekerder te worden.

Doen: je kind leren zich emotioneel te uiten
Niet doen: te intellectueel opvoeden

Tweelingen op school

Termen die bij jouw kind passen: leergierig, creatief, nieuwsgierig en snel verveeld. Je Tweelingen-kind is een echte boekenwurm. Hij is snel van begrip en onthoudt leerstof het beste door het uit te schrijven en hij kan theorie vaak goed vertalen in zijn eigen woorden. Je kind maakt graag aantekeningen in de les, maar is ook snel verveeld.

Concentratie is niet zijn sterkste punt. Kleine Tweelingen hebben geen geduld en zijn van nature al rusteloos. Door hun grote interesse in veel dingen is het een uitdaging om te focussen. Ze zijn ook erg beweeglijk en vinden het soms lastig om stil te zitten in de klas. Zorg er dus voor dat hij na schooltijd lekker buiten kan uitrazen.

Lees ook: Wat als je kind niet kan stilzitten op school?

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zul je eigenschappen van beide tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Stier en Kreeft.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Tweelingen:

Video: Zo bijzonder is je Tweelingen-kind.