Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld waterman

Sterrenbeeld Waterman: eigenschappen van je kind

Is jouw kind geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan is zijn sterrenbeeld Waterman. Lees hier wat de eigenschappen van een Waterman-kind zijn.

Advertentie

Sterrenbeeld Waterman

Waterman-kinderen zijn tamelijk zelfstandig. Al vroeg zullen ze op onderzoek uitgaan en zodra ze kunnen praten zul je ze horen zeggen: ‘Ikke zelf doen!’. Vriendelijk bedoelde hulp van ouders kan als bemoeienis worden opgevat. Ze hebben een grote behoefte aan vrijheid en willen niet allerlei beperkingen opgelegd krijgen. Daar worden ze alleen maar tegendraads van.

Tip: Laat een sterrenstelsel poster ontwerpen met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Bekijk hier de animatie van het Sterrenbeeld Waterman:

Video: Sterrenbeeld Waterman

Sterrenbeeld Waterman eigenschappen

Sommige Waterman-kinderen lijken niet graag geknuffeld te worden. Hoe meer jij hem wilt liefkozen, hoe meer afstand een Waterman lijkt te nemen. Maak je niet ongerust: dit komt niet omdat dit onafhankelijke kind niet van je houdt. Hij heeft nu eenmaal veel ruimte nodig en je zult zien dat wanneer je je kind loslaat, hij vanzelf naar je toe komt.

Een Waterman-kind heeft behoefte aan verandering

Watermannen zijn dol op alles wat nieuw en anders is. Een Waterman-kind zal vooral afstappen op wat hij nog niet kent of het op z’n minst met grote ogen observeren. Ook heeft hij behoefte aan afwisseling in het dagelijks leven. Een erg gestructureerd leven vol strakke regels maakt hem niet gelukkig. Het ergste wat een Waterman kan overkomen is sleur. Hij is nu eenmaal dol op avontuur. Dat geeft hem het gevoel dat hij leeft.

Modern speelgoed, onverwachte uitstapjes of bijzondere spelletjes liggen hem wel. Op latere leeftijd zullen vooral ook computerspelletjes favoriet zijn. Jongens voelen zich vaak aangetrokken tot technisch speelgoed als Lego, Meccano, elektrische treinen en het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van bijvoorbeeld radio’s. Futuristisch speelgoed, of alles wat met de ruimte en sterren te maken heeft (verrekijker of kompas), trekt dit kind ook aan.

Ook zijn Watermannen vaak voorlopers. Ze hebben een neus voor nieuwe trends en voelen vaak snel aan wat de volgende hype zal zijn.

Een Waterman-kind is op zoek naar gelijkgestemden

De meeste Waterman-kinderen vinden het heerlijk om met een vereniging of club mee te doen en met zoveel mogelijk verschillende kinderen in aanraking te komen. Toch kan hij er ook veel alleen op uit trekken. Watermannen hebben een sterke behoefte om hun eigen gang te gaan. Verwachten vriendjes of vriendinnetjes te veel van ze, dan kunnen ze plotseling niet meer zoveel zin hebben om met ze om te gaan.

In vriendschappen zijn ze erg op zoek naar gelijkgestemden, bijvoorbeeld kinderen die dezelfde hobby delen of dezelfde boeken lezen als zij.

Doen: aandacht besteden aan gevoelens
Niet doen: er bovenop zitten

Voor meer horoscopen van anderes sterrenbeelden ga je naar het horoscoop-overzicht.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop