Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
sterrenbeeld weegschaal

Sterrenbeeld Weegschaal: eigenschappen van je kind

Is jouw kind tussen 23 september en 22 oktober geboren? Dan is zijn sterrenbeeld Weegschaal. Lees hier wat de eigenschappen van een Weegschaal-kind zijn en waar je als ouder rekening mee kunt houden.

Advertentie

Ieder kind is anders, maar er zijn karaktereigenschappen die wel erg met elkaar overeenkomen als het gaat om het sterrenbeeld. Dit is tenminste wat astrologen beweren. Zo zouden veel Weegschaaltjes behoorlijk gastvrij en ijdel zijn. Dit is wat de astrologie verder te zeggen heeft over een Weegschaal-kind (geldt voor jongens en meisjes).

Tip! Een mooie, gepersonaliseerde sterrenbeeldposter voor je kind maak je direct via deze link.

Astrologie en karakter

Sterrenbeelden zijn al eeuwen geleden bedacht. Mensen die vroeger ’s nachts naar de sterrenhemel keken, zagen daar allerlei figuren in. Op die manier zijn sterrenbeelden ontstaan: een verzameling sterren die samen een figuur vormen als je ze met lijnen zou verbinden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem (Zodiak).

Elk sterrenbeeld heeft een eigen planeet en elk planeet heeft een bijzondere betekenis. De belangrijkste planeet is de zon. Volgens astrologen bepaalt deze planeet in grote lijnen wat voor type je bent. Als je bijvoorbeeld een Tweelingen bent, dan ben je geboren op een moment dat de zon in het teken van de Tweelingen stond. Hier zijn volgens de astrologie bepaalde karaktereigenschappen uit te herleiden.

Advertentie

Lees meer: 7x waarom september-kinderen bijzonder zijn

Sterrenbeeld Weegschaal

De astrologische naam voor Weegschaal is Libra. Een Weegschaal is een luchtteken en als je kind onder dit teken is geboren, zijn contact en verbinding heel belangrijk voor hem. Een Weegschaal houdt van gezelligheid, mensen om zich heen en praten. Een gespannen sfeer gaat hij het liefst zo snel mogelijk uit de weg.

Weegschaaltjes zijn vaak charmant en charismatisch. Ze bekijken alles van twee kanten en kiezen daarom liever voor de gulden middenweg. Maar juist omdat ze alles van twee kanten bekijken, kunnen ze ook besluiteloos en onvoorspelbaar zijn.

Tip: Laat een sterrenstelsel poster op maat maken, gebaseerd op de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind.

Advertentie

Eigenschappen van een Weegschaal-kind

Weegschaal-kinderen zullen zich snel aanpassen om de harmonie te bewaren en hebben een hekel aan ruzie. Ze sluiten liever compromissen en willen dat alles vredig en lief is. Het zijn de kleine bemiddelaars en vredestichters van deze wereld. Ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Eigenschappen van een Weegschaal-kind:

  • Behulpzaam
  • Gastvrij
  • Vreedzaam
Maar ook:

  • Besluiteloos
  • IJdel
  • Onvoorspelbaar

1. Kleine Weegschalen zijn creatief

De Weegschaal is dol op muziek, dansen, knutselen, schrijven en tekenen. Als hij wat ouder is, kan je kind interesse hebben in kunst. Neem hem gezellig mee naar een museum of een tentoonstelling. Hij kijkt zijn ogen uit. Ook hebben Weegschalen veel gevoel voor schoonheid. Als hij nog klein is, merk je dit misschien nog niet, maar als ze wat ouder zijn kunnen ze veel tijd besteden aan hun uiterlijk. Alle kledingstukken moeten precies bij elkaar passen en die ene pet of tas maakt de look compleet.

2. Kleine Weegschalen hebben veel fantasie

Weegschaal-kinderen zijn dromers en houden van fantaseren. Ze kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereld. Maar het liefste betrekken ze daar anderen bij. Ze vinden het maar niets om dingen alleen te doen en zoeken altijd vriendjes of vriendinnetjes op om samen iets te ondernemen. Niet alleen voor de lol, maar ook omdat ze daardoor meer in balans komen

3. Kleine Weegschalen zijn twijfelkonten

De grootste twijfelaar uit de dierenriem is de Weegschaal. Laat een jonge Weegschaal niet uit te veel speelgoed kiezen, want dat kan hij niet goed. Kies zelf waarmee hij speelt en biedt na een paar minuten weer wat anders aan. Als de Weegschaal toch moet kiezen, zet hem dan niet te veel voor het blok. Geef hem liever de tijd om na te denken. Leg er niet teveel druk op en help hem rustig bij het maken van zijn keuze. Als de Weegschaal heeft gekozen, is de keuze ook definitief.

4. Kleine Weegschalen kunnen goed luisteren

Ze zijn expert in het aanhoren van andermans leed en mensen een goed gevoel te geven. Daarbij zijn ze ook nog eens heel lief en sympathiek, waardoor ze vaak veel voor elkaar krijgen. De keerzijde hiervan is dat ze verwend kunnen worden, dus het is heel belangrijk dat ouders liefde combineren met discipline.

De opvoeding van je Weegschaal-kind

Als jouw baby een Weegschaal is, heb je een lief en vriendelijk kind in huis. Hij maakt zich niet zo snel druk en past zich snel aan anderen aan. Voor de juf of meester is een Weegschaal al snel een ideale leerling. Hij is behulpzaam en speelt graag met vriendjes en vriendinnetjes. Die nodigt hij ook vaak bij hem thuis uit en dat kan voor ouders nog wel eens een dingetje zijn.

Een Weegschaal is een echte team player en wil van kleins af aan graag voor vol worden aangezien, neem hem dus serieus en tel zijn mening. Omdat hij zo van balans houdt, trapt hij niet graag op tenen en houdt daarom zijn mening het liefste voor zich. Een valkuil voor Weegschalen is dat ze nogal eens kunnen zwelgen in zelfmedelijden. Ga hier niet in mee, maar kap het ook niet té makkelijk af. Kies de gulden middenweg als je kind zichzelf heel erg zielig vindt, troost hem maar overdrijf het niet.

Vader of moeder van een Weegschaal?

Weegschaal-kinderen twijfelen snel en zien altijd twee kanten van het verhaal. Het is belangrijk om als ouder te weten dat je je kind vooral moet stimuleren in het volgen van zijn hart. De Weegschaal moet leren om voor zichzelf op te komen en dat hij zich niet hoeft aan te passen om aardig gevonden te worden. Vraag je kind wat hij wil en laat hem zelf een keuze maken.

Het komt niet vaak voor, maar een Weegschaal kan heel soms een flinke woede-uitbarsting hebben. Zo’n uitbarsting komt dan vaak doordat je kind te veel met een ander bezig is geweest. Geef je Weegschaal-kind de tijd en ruimte voor zichzelf. Hij draait vanzelf weer bij.

Doen: leren voor zichzelf op te komen
Niet doen: te negatief reageren wanneer je kind ‘nee’ zegt

Weegschalen op school

De Weegschaal leunt het liefst achterover. Hij is visueel ingesteld en observeert graag. Ondertussen zorgt hij ervoor dat de juf geen last van hem heeft, want hij heeft een hekel aan conflicten. Socialere leerlingen bestaan er eigenlijk niet. Niet zo gek dat ze vaak het lievelingetje van de juf of meester zijn. Weegschalen kijken graag toe hoe anderen discussies voeren, maar blijven zelf op de achtergrond.

Wat als je kind op de grens van twee sterrenbeelden is geboren? Lees
dan beide sterrenbeelden. Waarschijnlijk zal je eigenschappen van allebei de tekens in je baby herkennen. Lees hier de sterrenbeelden van Maagd en Schorpioen.

Voor meer horoscopen ga je naar het horoscoop-overzicht.

Leuke animatie over het sterrenbeeld Weegschaal:

Video: Zo bijzonder is je Weegschaal-kind.
Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop