Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
tweelingen

10x waarom Tweelingen zo'n leuk sterrenbeeld is

Vaak wordt gezegd dat Tweelingen twee gezichten hebben: Jantje lacht, Jantje huilt. Maar bovenal zijn het vrolijke spring-in-‘t-velds die met hun enthousiasme en nieuwsgierigheid de wereld verkennen. Dít maakt van Tweelingen zo’n bijzonder en avontuurlijk sterrenbeeld.

Advertentie

1. Snel van begrip

Tweelingen zijn heel nieuwsgierig en pikken nieuwe informatie razendsnel op. Kijk dus niet raar op als je kleine wijsneus je na één lesje aardrijkskunde al alles kan vertellen over het sterrenstelsel. Ze denken veel na en zijn snel van begrip. Omdat hun interesses zo divers zijn en ze continu nieuwe ideeën in hun hoofd hebben, is het wel lastig om hun concentratie langere tijd vast te houden.

Lees ook: Hoe help je een kind met concentratieproblemen?

2. Onafhankelijk

Tweelingen hebben de neiging om heel onafhankelijk te zijn en volgen graag hun eigen weg. Aan (te veel) regels en kaders hebben ze een hekel. Ze willen zelf de wereld ontdekken, zonder bemoeienis van anderen. Vrijheid gaat boven alles. Geef je Tweelingen-kind de ruimte en koester zijn spontaniteit en vrije geest.

3. Geboren onderzoeker

Tweelingen willen het naadje van de kous weten en zijn een kei in observeren. Ze zien overal nieuwe dingen waardoor ze geprikkeld worden. Het zijn natuurlijke onderzoekers met een talent om de waarheid te achterhalen. Leugens of onzin gaan er bij Tweelingen niet in. Omdat ze zelf zo eerlijk zijn, verwachten ze dit ook van anderen.

4. Zeuren en klagen? Tweelingen houden er niet van!

De kans dat je Tweeling-kind een echte zeurkous is, is klein. Ze hebben namelijk geen geduld voor al dat geklaag. Ze omringen zich het liefst met positivo’s. Het leven is een feestje!

Advertentie

5. Direct en eerlijk

Tweelingen winden er geen doekjes om: ze zeggen wat ze denken en zullen te pas en te onpas hun mening verkondigen. Zonder filter en zonder dat je er om vraag. Niet altijd even leuk misschien, maar je weet wel precies wat je aan Tweelingen hebt. Aan roddelen doen ze niet.

Lees ook: Opvoedtips voor je Tweelingen-kind

6. Goede vriend

Tweelingen zijn heel goede vrienden en weten vaak al voordat je bij ze aanklopt, dat je hulp nodig hebt. Ze weten precies wat ze moeten zeggen om je beter te laten voelen. Een Tweelingen-vriend bel je als eerste voor advies. Ook als je ergens tegen opziet, weten Tweelingen je te overtuigen met hun enthousiasme. Niet gek dat ze veel vriendjes hebben en andere kinderen graag met hun afspreken voor speeldates.

7. Tweelingen zijn erg overtuigend

Ze zijn intelligent, hebben humor en brengen alles met veel enthousiasme: tegen de plannen van Tweelingen zeg je niet snel nee. Kijk dus niet raar op als je voor de tweede keer in één week in de binnenspeeltuin staat, ook al was dat helemaal niet je plan. Doordat een Tweelingen-kind altijd zijn woordje klaar heeft, lijkt het alsof hij alles weet en zelfverzekerd is, maar dat is niet altijd zo. Wees je hier als ouders van bewust.

8. Veelzijdig en flexibel

Tweelingen zijn misschien wel de meest veelzijdige en aanpasbare persoonlijkheden van de hele dierenriem. Ze kunnen zich razendsnel aanpassen aan een nieuwe omgeving of nieuwe omstandigheden. Ze staan nooit te lang stil bij vervelende dingen en vinden troost in de wetenschap dat dingen altijd veranderen.

Advertentie

9. Scherpe en sarcastische humor

Tweelingen zijn intelligent en dat zie je ook aan hun humor. De oneliners vliegen je om de oren en met hun sarcastische humor zoeken ze graag de grenzen van anderen op. Hoe reageren ze? Tweelingen houden er van de boel een beetje op te fleuren met hun practical jokes. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

10. Wild en avontuurlijk

Of het nu gaat om hobby’s, vriendschappen of later in hun carrière: tweelingen zijn rusteloos en zoeken altijd het avontuur op. Ze zijn altijd in voor iets geks en vervelen zich extreem makkelijk, wat soms een behoorlijke uitdaging kan zijn voor ouders. Van herhaling en routine krijgen ze het Spaans benauwd en Tweelingen kunnen dan ook onvoorspelbaar overkomen. Saai wordt het met Tweelingen in je buurt nooit! Geef je Tweelingen-kind voldoende ruimte om deze avontuurlijke, wilde kant te ontwikkelen, en grijp alleen in wanneer het écht nodig is.

Lees ook: 10 x geweldige eigenschappen van drukke kinderen

Meer over astrologie:

Commercieel – nina.care – Offer

Op zoek naar een au pair? Plaats vandaag nog een oproep!

Nina.care