Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Onze redactie test producten onafhankelijk Lees meer
 
Kind zit op stoelverhoger eetkamerstoel

Een stoelverhoger voor de eetkamerstoel: dit zijn de beste voor je baby of peuter

Zodra je kind zelfstandig kan zitten, is het tijd voor een eigen kinderstoel. Maar als je ruimte wilt besparen, is een stoelverhoger voor de eetkamerstoel een fijn alternatief. Hier moet je op letten als je een stoelverhoger wilt kopen, en scroll naar beneden voor een aantal mooie exemplaren.

Advertentie

Een stoelverhoger is een zitje dat je aan de eetkamerstoel kunt bevestigen. Het is een uitkomst als je niet genoeg ruimte hebt voor een aparte kinderstoel en het zonde vindt om die mooie eetkamerstoel naar zolder te verhuizen. Een andere veelgehoorde reden voor de aanschaf van een stoelverhoger is de komst van een tweede kind. In plaats van een tweede kinderstoel te kopen, kan de oudste doorschuiven naar een stoelverhoger.

Handig: Hier vind je stoelverhogers per leeftijd

Stoelverhoger eetkamerstoel: vanaf welke leeftijd?

Net als een kinderstoel, kun je een stoelverhoger gebruiken vanaf het moment dat je kind zelfstandig kan zitten. Dit houdt in dat je baby zelf vanuit een andere houding in een zithouding kan komen en daarna ook goed rechtop blijft zitten. De meeste kinderen kunnen dit als ze tussen de zes en negen maanden oud zijn.

Lees ook: Leren zitten: wanneer kan een baby zitten?

Kinderstoel vs. stoelverhoger: de plussen en minnen

Hoewel de Tripp Trapp in de meeste huishoudens niet meer weg te denken is, zweren sommige andere ouders juist bij een stoelverhoger. Waar jij voor gaat, ligt helemaal aan je wensen, mogelijkheden en woonsituatie. De knoop nog niet doorgehakt? Dit zijn de voor- en nadelen op een rij:

Advertentie

+ Gezellig samen tafelen: je schuift je kind gemakkelijk aan
+ Met een stoelverhoger bespaar je ruimte
+ Stoelverhogers zijn compact (soms inklapbaar) en makkelijk mee te nemen
– Niet alle zitjes zijn geschikt voor elke eetkamerstoel
– Een stoelverhoger gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld een meegroeistoel

Veiligheid voorop

Een stoelverhoger voor een baby is een zitje dat je met riempjes aan een normale stoel bevestigt, zodat je kind op de de juiste hoogte komt te zitten. Voor kleinere kinderen vanaf zes maanden is een stoelverhoger met rugleuning geschikt, zodat ze genoeg steun krijgen bij het zitten. Behalve een rugleuning, is het belangrijk dat de stoelverhoger een driepuntsveiligheidsgordel heeft.

Houd er rekening mee dat elke eetkamerstoel anders is. Het is belangrijk dat het zitgedeelte van je eetkamerstoel breed genoeg is voor de stoelverhoger. Sommige stoelverhogers zijn inklapbaar en dus makkelijk om mee te nemen op vakantie of als je ergens uitgenodigd bent voor een diner. Sommige zitjes hebben een kleine opbergruimte, handig voor kinderservies of een slab.

Stoelverhogers voor baby’s vanaf 6 maanden:

Bumbo Multi Seat – Een stijlvol en gebruiksvriendelijk 3-fasenstoeltje. Voor de allerkleinsten voor op de vloer, als vervanger voor een kinderstoel en na een kleine aanpassing als booster seat voor peuters.

Advertentie

Ingenuity Baby Base 2-in-1 – Een handig en comfortabel zitje met twee functies: als zitje voor op de vloer en (met het gebruik van een 3-punts veiligheidsgordel) als stoelverhoger.

Infantino Music & Lights Discovery Stoelverhoger – Een stoelverhoger, interactieve speelplek én een handig snacktafeltje in één. De speeltjes schuif je aan de kant wanneer het etenstijd is.

Chicco stoelverhoger Chicken – Dit vrolijke stoeltje zorgt voor sfeer aan tafel! De stoelverhoger is te verstellen in 3 standen en aan te passen aan verschillende types tafels en de groei van je kindje.

Stoelverhogers voor peuters:

Bumbo zitverhoger booster – Een stoelverhoger van zacht, krasvrij en flexibel materiaal. Hij is echter stevig genoeg om je kind stabiel te laten zitten.

BabyBjörn stoelverhoger – Snel een kinderstoel nodig? Dan pak je de BabyBjörn er gemakkelijk even bij. Eenvoudig te bevestigen en schoon te maken.

Commercieel – Prenatal – Offer – Prénatal Kinderwagen

Onderweg met je kleintje

Laat je verrassen door de Prénatal kinderwagen!
Shop nu