Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wanneer mag je baby in een buggy?

Buggy’s zijn lichter, goedkoper en handiger mee te nemen dan kinderwagens. Toch kun je ze beter niet vanaf het begin gebruiken. Op welke leeftijd mag je baby wel in een buggy?

Advertentie

Wat is een buggy?

Een buggy is een soort wandelwagen, maar dan lichter en kleiner. Hij is inklapbaar en daarom handig mee te nemen. Meestal mogen buggy’s mee als handbagage in het vliegtuig. Ook kun je ze relatief makkelijk aan de bagagedrager van je fiets vervoeren.

In tegenstelling tot een wandelwagen biedt een buggy weinig ondersteuning aan de rug van je baby en is daarom belastender voor zijn botten. De vering is niet heel goed, waardoor een buggy geen ideaal vervoersmiddel is voor lange ritten.

Voorkom een miskoop. Hier tips voor als je van plan bent een buggy te kopen.

Tip: Hier vind je superveel buggy’s, welke kies jij?

Advertentie

Wanneer mag je baby in een buggy

Er is geen vaste leeftijd waarop een kind in een buggy mag, het gaat om het moment waarop je kind zelfstandig kan zitten. Ook dan is het beter om je baby de eerste tijd niet te lang achter elkaar in de buggy te laten zitten. De reden hiervoor heeft te maken met de bouw van een buggy: hij biedt weinig steun. Een baby kan meestal vanaf een maand of tien zelfstandig zitten, maar dit verschilt natuurlijk per kind. Je kunt een buggy gebruiken totdat je kind ongeveer vier jaar is.

In sommige gevallen is een baby al uit de kinderwagen gegroeid terwijl hij nog niet goed zelfstandig kan zitten. In dat geval kun je een kinderwagen gebruiken met zit. Deze kunnen vaak ook naar achteren worden gekiept, zodat je kindje toch nog enigszins horizontaal kan liggen. Mocht je toch al een buggy willen gebruiken, zorg er dan in ieder geval voor dat deze goed geveerd is.

Bekijk ook onze review: Dit zijn de beste buggy’s van dit jaar

Veiligheid

Als je een buggy gebruikt, let dan extra op de volgende punten:

Advertentie
  • Gebruik altijd een veiligheidsgordel of tuigje.
  • Kies voor dichte wielen: hier kunnen kinderen hun vingers niet insteken
  • Zorg dat de inklap/uitklap vergrendeling goed vastzit
  • Gebruik de buggy voor korte ritjes: lange wandelingen kun je door de mindere rugleuning beter met een kinderwagen maken
Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting