Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Luiers verschonen

Het ziet er zo makkelijk uit. Maar wanneer je kindje kirrend in de poep rolt, kan het verschonen van luiers verdraaid lastig zijn. Wat is de beste manier?

Advertentie

Geduld

De sleutelwoorden zijn geduld en volharding. Je kind wil misschien helemaal niet stilliggen en zet het op een brullen. Dat kan zielig klinken, maar dat is het niet. Zielig is het pas als je hem een uurtje te lang laat ronddartelen in een vieze luier, met uitslag en rode, pijnlijke billetjes tot gevolg. Kortom, al brult je kindje het hele huis bij elkaar: onverstoorbaar doorgaan (binnen de grenzen van het redelijke), des te sneller kan er geknuffeld worden en is alles weer vergeten.

Luiers verschonen van je baby

Maar hoe werkt dat verschonen dan precies? Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je billendoekjes, talkpoeder en de schone luier binnen handbereik hebt.

  1. Je kunt een hydrofiele luier over de commode leggen als je bang bent dat je er een smeerboel van maakt.
  2. Vervolgens maak je de romper los aan de onderkant en stroop je deze op zodat hij niet vies wordt.
  3. Kijk goed hoe hoog de luier zit, daar heb je zometeen wat aan.
  4. Maak nu de luier los (twee plakstripjes aan de voorkant) en spiek even wat de schade is. Trek niet meteen de hele luier weg, want op de een of andere manier vinden baby’s niets zo aantrekkelijk als plassen (of poepen) als er geen luier is.
  5. Leg de nieuwe luier open neer. Til het onderlijfje wat op aan de enkeltjes en haal de luier weg.
  6. Neem een billendoekje en maak alles even goed schoon, zodat er niet alsnog irritatie ontstaat.
  7. Onderlijfje weer optillen, nieuwe luier plaatsen tot de goede hoogte en dichtplakken (niet te strak, niet te los).

luiers-verschonen-stappenplan

Poepluier verschonen

Poepluiers zijn lastiger. Je kunt dan wel die luier wegtrekken, maar dan liggen er vieze billen op de commode. Dit voorkom je door de luier dicht te vouwen over het vieze deel, waarna je de billen goed schoonmaakt. Onthoud bij meisjes: nooit van achteren naar voren vegen, daar kunnen ze blaasontsteking van krijgen. Na het schoonmaken wat talkpoeder op de billen, en de nieuwe luier omdoen. Romper dichtknopen, eventueel broekje of pyjama aan en klaar.

Advertentie
Commercieel – Hema – Offer – Meegroei rompertje

Meegroei rompertje

Verkrijgbaar vanaf maat 44
Vind je hier