Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Wanneer is je borst goed leeggedronken?

Waarom is het eigenlijk belangrijk dat je baby je borst leegdrinkt? En hoe weet je dat je borst goed is leeggedronken? Lactatiekundige Annelies de Haan legt het uit.

In samenwerking met expert

Annelies de Haan

Lactatiedeskundige

Wanneer is borst leeggedronken

Als de melk op gang is gekomen en de baby goed drinkt, dan is de borst soepel na de voeding. Dit is een teken dat de borst goed leeg is. Bied tijdens elke voeding beide borsten aan zodat je zeker weet dat je baby genoeg binnen krijgt; de vette melk zorgt ervoor dat hij goed zal groeien. Heeft je baby voldoende gedronken dan zal hij vanzelf ophouden met drinken of in een diepe slaap vallen

Advertentie

Harde plekken

Blijf je harde plekken voelen in je borst na het voeden, leg dan net voor de volgende voeding warme kompressen op je borst. Hierdoor zal de melk makkelijker stromen. Ook kan het helpen om je borst te masseren of de baby in een houding te leggen, waarin hij de harde plekken goed kan leegdrinken. Zoals de rugbyhouding waarbij het lijf van je baby ‘onder je oksel ligt’ en zijn hoofd bij je borst.

Bron: La Leche League, Zorgwijzer

Annelies de Haan

Lactatiedeskundige

Annelies de Haan is lactatiekundige met een eigen praktijk, anneliesdehaan.nl. Ze helpt moeders die hulp nodig hebben bij het geven van borstvoeding. Daarnaast geeft ze borstvoedingscursussen aan zwangeren en hun partner (ook in het Engels). Annelies heeft twee kinderen.

Redactioneel – Offer – Vitamine D en K

Vitamine D en K

Voor voldoende voedingsstoffen
Bekijk nu