Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

BrentGeslacht

Jongen

Populariteit van de naam Brent

Deze naam werd in 2022 aan 66 jongens gegeven.

In Nederland komt de naam Brent vanaf de eind jaren '90 steeds vaker voor. Tegenwoordig ontdekken kersverse ouders deze naam nog vaker. Daardoor staat Brent de laatste jaren in de top 250 van de populaire namenlijst die jaarlijks wordt opgesteld door de Sociale Verzekeringsbank.

Populariteit van de naam Brent in het buitenland

Terwijl de populariteit van de naam Brent in ons land toeneemt, is de naam Brent in het buitenland juist minder populair aan het worden. Brent komt al tientallen jaren voor in landen als het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Sinds de jaren '80 kiezen kersverse ouders in deze landen steeds minder vaak voor de naam Brent.

Herkomst van de naam Brent

Engels, Germaans

Betekenis van de naam Brent

Heilige, hoge plek, (vlammend) zwaard

Wetenswaardigheden over de naam Brent

Brent is afgeleid van Brand. Dit is een eenstammige verkorting van Germaanse namen die eindigen op -brand, zoals Hildebrand. Het betekent '(vlammend) zwaard'. Volgens een andere verklaring is Brent een Oudengelse voor- en achternaam. Als voornaam stamt het mogelijk af van Keltische woorden, met 'heilige' (wat verwijst naar de rivier Brent) of 'hoge plek' (wat verwijst naar de dorpjes in Somerset en Devon) als betekenis. Als achternaam verwijst Brent naar een gelijknamige plaats.

Namen die lijken op Brent

Brend Brendan Brad Brandon Bryn Bruno

Inspiratie

James Max Tim Dean Jayden Aiden
Redactioneel – Offer – kindertablet

Kindertablet

Met ouderlijk toezicht
Bekijk hier