Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hannah


Geslacht

Meisje

Populariteit van de naam Hannah

Deze naam werd in 2022 aan 252 baby’s gegeven.

Hannah komt al jaren voor in Nederland, maar is pas sinds de jaren 90 echt populair onder kersverse ouders. En de populariteit loopt nog altijd op. Tegenwoordig is Hannah niet weg te denken uit de lijst met populaire meisjesnamen, waar deze naam tussen namen als Isabella, Lara, Cato en Noa staat. In ons land kiezen meer ouders voor Hannah dan voor de spellingsvariant Hanna.

Populariteit in het buitenland

Hannah is niet alleen in Nederland een geliefde naam, ook in het buitenland kiezen ouders vaak voor deze meisjesnaam. Met name in Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Schotland en Denemarken is het een populaire naam. Maar ook in landen als de Verenigde Staten, Engeland, Zwitserland en België komt Hannah voor.

Herkomst van de naam Hannah

Hebreeuwse namen, Palindroom namen

Betekenis van de naam Hannah

God is genadig

Wetenswaardigheden over de naam Hannah

Hannah is mogelijk een verkorting van Johanna, een Hebreeuwse naam die is afgeleid van Johannes. In dit geval betekent Hannah ‘God is genadig’. Maar er is ook een zelfstandige Hebreeuwse naam Hannah of Hanna, met dezelfde betekenis. Hanna is de naam van de moeder van de profeet Samuël.

Weetjes

Hannah Montana, met in de hoofdrol Miley Cyrus, was van 2006 tot 2011 een razendpopulaire tienerserie. Hannah is ook de naam van de hoofdpersoon van de Netflixserie 13 Reasons Why en de HBO-serie Girls.

Namen die lijken op Hannah

Hanna   Hanne   Hanneke   Hannes   Hanin   Anna   Janna   Joanna  

Inspiratie

Elena   Isabella   Cato   Maria   Noa   Vera   Lara   Noé  

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu