Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
10x fijne kinderfestivals in juni

10x fijne kinderfestivals in juni

Festivals doen me denken aan vroeger, aan de tijd dat we (toen nog kinderloos) alle tijd hadden om heel relaxt rond te hangen op een festivalterrein, muziek te luisteren, drankje erbij, comfort food… Gelukkig zijn er steeds meer kindvriendelijke festivals, waar je welkom bent met kinderen en waar vaak speciale kinderactiviteiten zijn. Dit zijn 10 tips van mij en mijn Kidsproof-collega’s voor festivals in juni!

Advertentie
 1. Eten op Rolletjes

  Eten op Rolletjes
  Ik hou van lekker eten en sinds de film Chef (aanrader!) ben ik verliefd op deze keukens op wielen! Eten op Rolletjes is voor mij dan ook een must-do uitje. Ga met je kinderen in de zweefmolen of schuif aan bij de knutselbus, laat je verrassen door theater en sluit de dag dansend af op de lekkerste muziek!

  Data: 10-12 juni in Arnhem, 17-19 juni in Wageningen, 24-26 juni in Breda, 1-3 juli in Haarlem, 20-24 juli in Deventer, 26-28 augustus in Den Haag

 2. Zomerfestival Haarlem

  Zomerfestival Haarlem
  Dit vind ik nu een leuk buitenbeentje: geen stadsfestival, maar juist eentje waarbij de natuur centraal staat. Het Zomerfestival in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met verschillende workshops, demonstraties, foodtrucks en activiteiten voor het hele gezin. En dat allemaal in het mooie en uitgestrekte duingebied van het Nationaal Park. Tip: kom op de fiets, óf huur ter plaatse fietsen!

  Datum: 5 juni

 3. Foodtruck Festival TREK

  Foodrtuck festival TREK
  Tja, en omdat ik van lekker eten niet genoeg kan krijgen staat Foodtruck Festival TREK ook op mijn lijstje. Verschillende Nederlandse parken worden een weekend lang omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes. Met theater, muziek, kleinkunst en niet te vergeten lekker eten en drinken.

  Advertentie

  Data: 3-5 juni in Enschede, 10-12 juni in Nijmegen, 17-19 juni in Eindhoven, 7-10 juli in Den Bosch, 14-17 juli in Amsterdam en 8-11 september in Den Haag

 4. Vliegerfestival Pampus voor de wind!

  Vliegerfestival Pampus voor de wind Muiden
  Na al dat lekkere eten, moeten we toch echt sportief aan de bak. Dat kan op dit leuke Vliegerfestival in Muiden! Met demonstraties van bijzondere vliegers en van stoere kitesurfers. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld hun eigen vliegers knutselen.

  Datum: 11-12 juni

 5. Kids ‘n’ Billies

  Kids n Billies
  Al jaren een heerlijk stoer muziekfestival in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen! Voor kinderen is er van alles te beleven: workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en nog veel meer.

  Advertentie

  Datum: 18 juni

 6. Bentwoud Festival

  Bentwoud Festival
  Het Bentwoud Festival is een gratis festival in het Bentwoud, vlakbij Zoetermeer. Nooit van gehoord? Met dit festival wordt de opening van het grootste natuur- en recreatiegebied van de Randstad gevierd!

  Datum: 18 juni

 7. Lepeltje Lepeltje

  Lepeltje Lepeltje
  Echt zo’n heerlijk intiem klein festival in een stadspark. Met veel muziek en lekker eten, maar ook een leuke markt met hippe kleding en vintage spulletjes.

  Data: 3-5 juni in Dordrecht, 24-26 juni in Utrecht, 1-3 juli in Groningen, 8-10 juli in Zwolle, 29-31 juli in Apeldoorn en 5-7 augustus in Eindhoven

 8. ZomerZondagen in Rotterdam

  ZomerZondagen Rotterdam
  Dit is misschien niet echt een festival, maar dat is wel het sfeertje dat je er vindt. Op alle zondagen in juni kun je heerlijk neerploffen in het Park bij de Euromast in Rotterdam. Muziek, theater en lekker eten…

  Datum: elke zondag in juni vanaf 5 juni

 9. Peuterfestival Breda

  Peuterfestival Breda
  Zo lief! Speciaal voor peuters is er het Peuterfestival in Breda. Een dag vol voorstellingen en workshops. Geniet bijvoorbeeld van het poppentheater, ontdek een museum of volg een leuke workshop muziek, theater of dans!

  Datum: 12 juni

 10. Broccoli Festival

  Broccoli Festival Almere
  Dit wordt de tweede editie van het Broccoli Festival in Almere. Een kleinschalig georganiseerde dag vol leuke (ouder-kind) workshops, muziek, dans, eten, duurzaamheid, bewegen en vooral ontspanning en gezelligheid aan het water.

  Datum: 4 juni

Redactioneel – Offer – Gezond tijdens en na je zwangerschap

Gezond tijdens en na je zwangerschap

Zwangerschapsvitamines
Shop nu