Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
te laat

10 smoesjes, eh, redenen waarom moeders (bijna) altijd te laat zijn

Iedereen kent haar wel. Die ene vriendin die altijd te laat is. Of misschien ben jij dat zelf wel. Voordat je moeder werd, kon je je verantwoorden met een lege telefoon of tank, de brug die openstond of de tractor die met een slakkengang voor je reed. Nu zijn er ontelbaar veel nieuwe smoesjes, eh redenen, bijgekomen. Soms zijn ze waar, soms niet, maar herkenbaar zijn ze zeker.

Advertentie
 1. Poep
  Hoe vaak gebeurt het niet dat op het moment dat iedereen klaarstaat met jassen en schoenen aan, er één naar de wc rent/naar zijn luier grijpt. ‘Mama poep!’ Lekkere timing, vriend!
 2. Zoektocht naar schoenen
  Waar is toch die andere schoen gebleven? Je keert het hele huis ondersteboven, waarbij je een totale chaos achterlaat, om twintig minuten later de tweede schoen te vinden in de droogtrommel.
 3. Sleutels kwijt
  Op zoek zijn naar je eigen sleutels, die gewoon al in je tas zaten (en dus compleet vergeten zijn dat je dat al gedaan had). Hoezo moe?
 4. De heilige graal: speen of knuffel
  ‘Waar is mijn tuttie nou?’ Oké, je kunt dus echt de deur niet uit zonder de heilige graal van je kind. Het gaat vaak goed, maar je zult altijd zien dat de ene keer dat je hem vergeet de spreekwoordelijke pleuris uitbreekt.
 5. Iets maken
  Op het moment dat je deur uit wilt gaan, moet er opeens nog een tekening gemaakt worden. Ja, ook als je gewoon naar de bakker gaat of de huisarts. Wat een attent kind hè? Ik heb hem maar gelaten…
 6. Fashion faux pas
  Je probeert je kind te behoeden voor een vreselijke modeblunder. Nu kun je denken: laat hem lekker. Dat gebeurt uiteindelijk ook, maar pas nadat je meerdere stille hints op hem hebt losgelaten. Die natuurlijk worden genegeerd. Dan loop je dus in de winkel naast een kind met felgekleurde streepsokken in zijn zomersandalen… Ach, er zijn ergere dingen.
 7. Negeer mama!
  Sowieso word je standaard genegeerd. Of je nu één keer zegt dat jullie NU weggaan, of 35 keer. Iedereen gaat gewoon door waar ze mee bezig waren. Niet heel bevorderlijk om vlot de deur uit te komen.
 8. Luisteren
  Net op het moment dat het niet uitkomt en je het niet gevraagd hebt, gaat het kind OPEENS zijn speelgoed opruimen. De Duplo uiteraard, en dan blokje voor blokje, 5842 stuks. Maar goed, hij dóét het wel. Uit eigen beweging. Opvoed-technisch niet slim om nu te zeggen dat-ie alles mag laten liggen, toch?
 9. Telefoon kwijt
  Het is jou vast ook al eens gebeurd… Je telefoon kwijt zijn terwijl je aan het bellen bent. Achteraf om te lachen en het bewijst maar weer dat je met een nachtbrakend kind behoorlijk loco kunt worden.
 10. Acrobaten
  Je kind doet weer eens één of andere achterwaartse salto met dubbele flikflak van de stoel af, waardoor je OF een ritje naar de huisartsenpost moet maken OF anderhalf uur moet mediteren voordat je hartslag weer op normaal niveau is.

Heb ik nog redenen gemist waarom moeders vaak laat zijn? Vul ze gerust aan!


Redactioneel – Offer – Het leukste speelgoed voor kinderen!

Het leukste speelgoed voor kinderen!

Bekijk het aanbod