Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
11 sprookjesachtige kabouterpaden

11x sprookjesachtige kabouter-uitjes

Speciaal voor onze eigen kleine 'kaboutertjes' heb ik vandaag een Kidsproof-blog geschreven met allemaal leuke kabouterroutes en -activiteiten. De meeste routes zijn niet langer dan een kilometer. Door alle vrolijke opdrachten tussendoor, lopen je kinderen spelenderwijs de route. Ideaal voor een middag op stap met het hele gezin!

Advertentie
 1. Kabouterwandeling in het Baarnse Bos

  Kabouterwandeling in het Baarnse Bos
  Bij Eethuys-Café De Generaal in Baarn haal je een puntmuts, gevulde knapzak en een kabouterboek op en begin je aan dit leuke kabouterpad. Als je alle opdrachten doet, krijg je na afloop je kabouterdiploma. Het Eethuys is bovendien een leuke plek om te lunchen.

 2. Kabouterroute in Ubbergen

  Kabouterroute in Ubbergen
  Bij Hotel ’t Spijker in Beek-Ubbergen haal je de route op, zodat je op zoek kunt gaan naar de in het bos verstopte kabouters. Ze verschuilen zich in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland: de Kabouterboom, die door Kabouter Paddestoel en zijn vriendjes wordt bewaakt. In het boekje vind je naast opdrachten en memory ook een ansichtkaart en kabouterliedjes voor onderweg. Deze route is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

 3. Kabouterpad in Almere

  Kabouterpad in Almere
  Puntmuts op, rode wangetjes erbij, knapzakje om en je kunt op stap! Je vertrekt vanuit Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer. Onderweg zoek je kaboutersporen en doe je verschillende opdrachten.

 4. Kabouterpad in Renkum

  Kabouterpad in Renkum
  Informatiecentrum Renkums Beekdal is het startpunt van deze kabouterroute. Hier koop je een knapzak met een kaboutermuts, iets te eten en drinken voor onderweg en een klein presentje. De kabouterpaaltjes wijzen je de weg, dus verdwalen is onmogelijk.

  Advertentie
 5. Kabouterpad in het Mastbos in Breda

  Kabouterpad in het mooie Mastbos in Breda
  Een super leuke manier om met kinderen een wandeling door het mooie Mastbos te maken. Wie ziet er als eerste een kabouter? Heb je er één gevonden, mag je ook nog eens een leuke opdracht erbij doen! In het restaurant kun je na afloop kaboutersap drinken en een kabouterpannenkoek eten.

 6. Kabouterpad in Nunspeet

  Kabouterpad in Nunspeet
  Volg de kleuren van de kralenketting en je komt alle kabouters tegen. Kabouters met een rode muts hebben een leuke opdracht voor je. Bekijk bijvoorbeeld kriebelbeestjes met het loeppotje. Zoek naar kleuren in de natuur met de gekleurde steentjes. Of maak leuke kabouterknutsels met de touwtjes.

 7. Kabouterpad op Landgoed Barendonk in Beers

  Kabouterpad op landgoed Barendonk in Beers
  Ook op Landgoed Barendonk in Beers wonen kabouters. Als je heel zachtjes doet en je kijkt goed rond tijdens de wandeling, vind je misschien zelfs het kabouterdorpje.

 8. Kabouterzolder op eiland Tiengemeten

  Kabouterzolder op eiland Tiengemeten
  De bekende kabouter van Rien Poortvliet wordt dit jaar 40! Een goede reden om eens naar het Rien Poortvlietmuseum op het eiland Tiengemeten (vlak onder Rotterdam) te gaan en de kabouterzolder te ontdekken. Ze organiseren bovendien allerlei extra kinderactiviteiten.

  Advertentie
 9. Het Grote Kabouterbos in Dronten

  Het Grote Kabouterbos in Dronten
  In Dronten vind je een kabouterrestaurant waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten. Kom gezellig bij de kabouteropenhaard zitten, ontdek de kabouterhelikopter en de kaboutertrein.

 10. Miniworld in Rotterdam

  Miniworld in Rotterdam
  In Miniworld in Rotterdam vind je geen kabouters, maar wel alles in het klein! Je kijkt er je ogen uit en het is ontzettend leuk voor een dagje op stap.

 11. Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos

  Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos
  In Amsterdam zijn ze ook dol op kabouters! Ze zijn zo populair dat het Amsterdamse Bos een vast Boskabouterpad heeft uitgezet met allerlei opdrachtjes. Je kunt hem met of zonder speciaal Boskabouterpakket lopen. Hierin zit een puntmuts, loeppotje, kleurplaat en opdrachtenkaart en is verkrijgbaar bij de Boswinkel. Ook erg leuk voor een feestje!

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke kabouterpaden in Nederland. De bovenstaande hebben we zelf getest en vind je als tip terug op Kidsproof.nl, maar je hebt er bijvoorbeeld ook een in Oudemirdum (Friesland), in Nationaal Park Lauwersmeer en in Sellingen (Groningen), in Ospel (Limburg), in Zuidwolde en Drouwen (Drenthe) en in Westenschouwen (Zeeland).

Heb je trouwens mijn eerdere tip voor Kabouterland in Exloo in de blog met speelparken gezien? Ook heel leuk met jongere kinderen!

Redactioneel – Offer – Peuterbedden

Peuterbedden

Tussenstap van ledikant naar groot bed
Bekijk ze hier