Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

12 tips om rijk te worden op Koningsdag

27 april is het Koningsdag! Hoe kan jouw kind op een makkelijke manier een zakcentje verdienen op deze feestdag? Deze twaalf ideeën vind ik het allerleukst.

 1. Photobooth

  koningsdag

  Hang een laken of andere achtergrond op (bijvoorbeeld aan twee ladders of een kledingrek) en leg er allerlei leuke verkleedspullen bij, zoals kroontjes en snorren op stokjes, gekke hoeden en boa’s. Ook leuk: maak een oranje bordje met ‘Koning(in) van de dag’ of ‘Koningsdag 2017’. Voor € 0,50 mogen kinderen zich bij jou verkleden en maak jij een foto met hun telefoon, dan hebben ze meteen een leuk aandenken.

 2. Slapend rijk worden

  Slapend rijk worden
  Dit vond ik zo’n goed idee. Ga in een slaapzak liggen met een bordje erbij: ‘Ik wil graag slapend rijk worden’. Bakje ernaast en kom maar op met de centjes! Makkelijker geld verdienen kan bijna niet.

 3. Zeven koekjes opeten in één minuut

  zeven koekjes in een minuut
  Zeker weten dat er hard wordt gelachen. Wel van die lekker droge Maria-biscuitjes nemen, natuurlijk. Als je het wilt proberen, betaal je € 0,20. Lukt het? Dan krijg je je inleg dubbel terug!

 4. Raadspelletjes

  Raadspelletje
  Dit doet het ook altijd goed. Zet drie verschillende potten gevuld met snoep neer. Bijvoorbeeld één kleine met kauwgomballen, een middelgrote met drop en een grote met lolly’s. Voor € 0,20 mag je raden hoeveel snoepjes erin zitten. Heb je het goed, dan is de pot voor jou.

 5. Nagels lakken of schminken

  Nagels lakken of schminken
  Richt op een kleine tafel met twee stoeltjes een schminkhoek in. Met oranje, rode, witte en blauwe nagellak, maar denk ook aan glitternagellak. En koop rood/wit/blauwe schmink bij de Action, waarmee je vlaggen op beide wangen zet. Neem ook wat andere schmink mee, voor de prinsesjes onder ons.

 6. Catering

  Catering
  Ga rond met eten en drinken. Maak zelf Koningscupcakes, verse jus d’orange, oranje muffins, zakjes snoep of chips en leg ze op een dienblad met handvatten. Doe een koord of doek door de handvatten, zodat je het dienblad om je nek kunt dragen en ga de vrijmarkt rond! Je kunt makkelijk € 0,50 per stuk vragen.

 7. Game, set, match

  Balletje-balletje
  Verzin een leuk spelletje en laat ze betalen voor het meedoen. Zoals een wensfontein: zet een borrelglaasje in een bak met water en wie een euro in het glaasje weet te mikken krijgt de hele inhoud. Koekhappen is ook leuk, of balletje-balletje: iemand legt geld in onder één van de drie bekertjes, die wissel je en als diegene raadt waar zijn munt ligt, wint hij een prijs. Of maak een grabbelton en laat ze grabbelen voor €0,50.

 8. Koningskus

  Koningskus
  Zoek een grote foto van Máxima of Willem-Alexander en plak die op een bord. Doe kinderen een blinddoek voor en lippenstift op. Zij moeten proberen de koning of koningin op de wang te kussen. Gelukt? Dan winnen ze een lekker snoepje.

 9. Levende fruitmachine

  Levende fruitmachine
  Dit grappige spel is ook een van mijn favorieten. Laat drie kinderen op een tafel zitten en doe ze een blinddoek om. Ieder heeft een mandje met vier stukken fruit erin en als een vierde kind met een belletje rinkelt, moeten de zittende kinderen allemaal een stuk fruit omhoog houden. Bij drie dezelfde winnen ze prijs.

 10. Big band

  Big band
  Muziek maken en of dansen op muziek levert altijd goed geld op, is onze ervaring. Laat je kind een band samenstellen met zijn beste vrienden en vriendinnetjes en een spetterend (of vals, dat mag ook) optreden geven. Wel even een bakje meenemen voor het geld.

 11. ‘Free’ hugs

  Free hug
  Nou ja, de free hugs zijn misschien niet helemaal free: ze mógen er iets voor geven. De complimenten verkoop je voor € 0,10. Kijk goed naar je ‘klant’: wat voor iemand is het, wat vind je mooi of bijzonder aan hem of haar? Dan geef je een oprecht complimentje, bijvoorbeeld: wat heb je een mooie lach, stralende ogen, prachtig haar, enzovoort. Easy peasy!

 12. Puntje op de i

  Oranje outfit
  Last but not least geldt voor alle bovenstaande tips: een goede voorbereiding en presentatie kan een groot verschil maken. Maak bijvoorbeeld een spandoek of ga in stijl verkleed. Zorg ten slotte voor een lekker stoeltje en neem wisselgeld en iets te eten en drinken mee.

  Succes en vooral veel plezier!

  Lees ook: Zo spek je de spaarpot van je kind op Koningsdag

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.