Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kidsproof zomer uitjes Zuid Nederland

8 leuke zomeruitjes voor Zuid-Nederland

Eindelijk, nu is ook in regio Zuid de zomervakantie begonnen. Daarom deze week een rijtje leuke tips voor uitstapjes in Zuid-Nederland. Fijne vakantie!

Advertentie
 1. Creatief met beeld

  Creatief coderen MOTI museum Breda
  Het Museum of the Image (MOTI) in Breda is helemaal van nu. Alles draait er om beeld, veel is digitaal en je kunt er spelenderwijs leren coderen. Speel samen het Ganzebosch familiespel, iPuzzle (4-6 jr), Beeldcode kraken (8-12 jr) en Waanzien-paspoort (vanaf 10 jr). Elke vrijdag is er de mogelijkheid om je eigen kijkdoos te maken.

 2. Beestachtig buitenprogramma: WILD

  WILD: naar buiten
  In het Afrika Museum in Berg en Dal ontdek je de krachten van wilde en mythische dieren. Bouw mee aan de Geluksdraak, speur naar Wilde Beesten, dans de Jaguardans of vang een Regenboogslang. Super gaaf!

 3. Voor alle schatten

  Voor alle natuur schatten
  Mijn dochter vindt altijd wel iets moois in de natuur en niets daarvan mag worden weggegooid… Gelukkig zijn er nu leuke ‘Bewaarboekjes’ van Gottmer. Voor al je bloemen, blaadjes en veren! Met leuke weetjes en knutseltips.

 4. Op avontuur door de stad

  Breda Museum: op avontuur door de stad
  Ben je al eens in het Breda’s museum geweest? Speciaal voor de jonge bezoekers is er een tentoonstelling op de museumzolder: Stofnesten, waar kinderen op ontdekking gaan bij stillevens van oude voorwerpen. Wie durft daar het ‘grote’ avontuur aan? Gedurende de hele zomervakantie krijgen kinderen bovendien een gratis schetsboekje en potlood om portretten na te tekenen.

  Advertentie
 5. Watersnoodmuseum

  Watersnoodmuseum - museum Watersnoodramp
  Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (Zeeland) vertelt het indrukwekkende verhaal van de Watersnoodramp van 1953. Er is veel te doen voor kids: een familierondleiding, super leuke knutselworkshops (o.a. creatief met oesterschelpen) en een speurtocht met aan het eind een diploma als Waterambassadeur van het museum.

 6. Boskalis Cleanup Tour

  Stichting de Noordzee - Boskalis Cleanup Tour
  En als je dan toch heerlijk aan de Zeeuwse kust bent: help je dan meteen mee de kust op te ruimen voor een gezonde zee? Van 1 t/m 14 augustus organiseert Stichting De Noordzee de Boskalis Beach Cleanup Tour. De tour start o.a. in Cadzand en komt langs de hele Noordzee-kust. Je kunt op ieder moment stoppen, dus geschikt voor jong en oud.

 7. Kinder-vakantie-workshops

  Kinder vakantie workshops Partou
  Wist je trouwens dat een aantal kinderopvangorganisaties in de vakanties ook hele leuke dagen organiseert voor kinderen? Bij bijvoorbeeld Partou Kinderopvang is iedereen welkom in de zomervakantie, ook als je normaal gesproken geen gebruik maakt van de BSO/KDV. Ze organiseren workshops hip-hop, film maken, sporttoernooien, uitjes naar bijvoorbeeld de dierentuin of mee op ontdekking met de Natuurbus.

 8. GaiaZOO in Kerkrade

  Gaia Zoo dierentuin
  Als laatste in dit lijstje een tip in het zuidelijkste puntje van ons land, op een half uurtje rijden van Maastricht: GaiaZoo. Een fijne dierentuin met heel veel bijzondere dieren, opgedeeld in verschillende landschappen. Ontdek het DinoDome: een groot indoor speelparadijs in dinosferen én de JungleTour: klimmen tussen de bomen. Ook erg geschikt voor kinderfeestjes. Ga bijvoorbeeld op schatzoektocht of kindersafari.

  Advertentie

PS: we zoeken nog nieuwe Kidsproof-collega’s die Kidsproof Eindhoven en Kidsproof Maastricht willen starten. Mocht je daar leuke ondernemende vrouwen kennen of herken je jezelf hierin: op onze site vind je onder ‘Collega’s gezocht’ meer informatie.

Redactioneel – Offer – Kraamtijd en ontzwangeren

Zorg dat je goed voorbereid bent

Kraampakket
Shop nu