Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

hilde

'Twaalf uur in het vliegtuig met drie stuiterende jongens... help!'

Met drie kinderen, drie weken naar Brazilië. Hilde heeft er zin in, maar ziet wel op tegen twaalf uur in het vliegtuig zitten met drie stuiterende jongens.

Koffers

‘Moet dat allemaal mee?’ vraagt Hein terwijl ik koffer nummer vijf dichtklap. ‘Ja!’ reageer ik geïrriteerd, terwijl ik probeer of de babyfoon er nog bij past. Hein en ik zijn allebei van alleen wat handbagage, maar sinds we kinderen hebben begint elke vakantie met dit gesprek. Voor een weekendje weg laden we de auto al vol, dus lijken vijf koffers voor drie weken Brazilië mij echt niet gek. We gaan mijn zus, zwager, neefjes en nichtje opzoeken.

Advertentie

Vliegen

Fantastisch natuurlijk. Vooral als we de twaalf uur in het vliegtuig overleven met drie stuiterende jongens… Ik duim al weken dat ze rustig filmpjes gaan kijken en vooral dat we niet naast een kinderhater te komen zitten. Voor de zekerheid hebben we ook nog twee rolkoffertjes bij ons met daarin de halve speelgoedwinkel, eierkoeken, pakjes drinken en, misschien wel het belangrijkste: twee iPads. Oh ja, en een koffertje met daarin een grondplaat van LEGO geplakt, een tip van een collega met vier kinderen.

Vakantieplannen

Ik blijk niet de enige die vakantie met kinderen ingewikkeld vindt. En aangezien de meeste gezinnen al in januari beginnen met het plannen van hun zomervakantie, delen we in de nieuwste editie van Ouders van Nu alvast droombestemmingen met kleine kinderen, te gekke adresjes en handige reistips die mij nu al goed van pas komen. Of er nu wel of geen kinderhater in het vliegtuig zit: wij komen er wel! Ik wens je veel vakantievoorpret.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.