Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Blog Hilde

Boebetheek

Deze maand vond bij ons thuis een grote voorleesmarathon plaats. Ouders van Nu is mediapartner voor de verkiezing van het babyboekje van het jaar en deze moeder mocht in de jury. Hoera! Want hoe vaak kom je nou thuis met een weekendtas voor met de allernieuwste babyboekjes?

Advertentie

Voorleesmoeder

Al voordat ik zwanger was had ik me voorgenomen een fanatiek voorleesmoeder te worden. En dus zat ik al tijdens mijn zwangerschapsverlof braaf met een knisperboekje boven de wieg te tetteren tegen een baby, die totaal geen interesse leek te hebben. Knisperboekjes, badboekjes, flapjesboekjes eindigden allemaal op de grond of in de mond en ik zag het nut en de lol van voorlezen nog niet echt in. Waar was dat gezellige voorleesmoment waar iedereen het overhad? Deed ik iets verkeerd?

ZIE OOK: Voorlezen aan je peuter

Geschreven door

Hilde Tholen

Boekstart koffertje

Gelukkig ging het steeds beter. Toen Feike 3 maanden was, kregen we bij het consultatiebureau een flyer waarmee we bij de bibliotheek een gratis Boekstart-koffertje konden ophalen. In het koffertje zaten 2 boekjes en een gratis abonnement op de bibliotheek. Supermooi aanbod, maar bibliotheekboekjes lenen met mijn baby (die ieder boekje volsmeerde met banaan en havermoutpap) leek me een slecht plan. Maar de meneer van de bibliotheek verzekerde me dat ze wel gewend zijn aan boeken die vol vlekken, koeken en een gekreukte bladzijdes terugkomen.

Uitje

Inmiddels is een bezoekje aan de boebeteek, zoals Feike het noemt een gewild uitje op de vrije woensdag en heb ik twee babyboek-experts in huis rondlopen. Zonde om hen niet te betrekken bij het juryberaad toch?

Op 3 november worden de genomineerden door de vakjury voor de Boekstart Baby van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. De winnaar wordt bekendgemaakt op de 9 maandenbeurs. Meer informatie over de verkiezing vind je op www.boekstart.nl

Advertentie
Zwangerbox partnerpagina Center Parcs 2022

Center Parcs

Bekijk de website