Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Blog Linda: 25x leuke babyweetjes

25x leuke babyweetjes

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Er gaat een wereld voor je open. Er is zoveel te lezen en te ontdekken over je zwangerschap en over baby’s. Ben je al mama? Dan kun je dat helemaal beamen. Over baby’s en kinderen raak je nooit uitgepraat. Love2BeMama verzamelde de leukste weetjes over baby’s (die jij vast nog niet kent)! Wist je bijvoorbeeld dat…

Advertentie
 1. Samen slapen heel goed is voor moeder en kind?
 2. Een baby ongeveer 10.000 smaakpapillen heeft? Niet alleen op de tong maar ook aan de binnenkant van de wangen en het gehemelte.
 3. Ongeveer 80% van de baby’s geboren wordt met een soort vlek? Aardbeienvlek, ooievaarsbeet of wijnvlek wordt het genoemd. Twee van mijn kinderen hadden een ooievaarsbeet. Ikzelf trouwens ook!
 4. Een baby direct na de geboorte de geur en de stem van zijn moeder herkent? Het duurt een paar weken voordat hij het verschil kan zien tussen de moeder en iemand anders.
 5. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die geboren worden met een keizersnede vaker ademhalingsproblemen hebben dan vaginaal geboren baby’s? Waarschijnlijk heeft dit te maken met een bepaald hormoon dat enkel wordt aangemaakt gedurende een vaginale bevalling.
 6. Er een hoop beroemde premature baby’s zijn? Wat dacht je van Albert Einstein, Picasso, Stevie Wonder, Napoleon, Mark Twain, Isaac Newton en Winston Churchill?
 7. Een baby tot de leeftijd van ongeveer 7 maanden kan ademhalen en slikken tegelijk?
 8. De grootste baby ooit bij zijn geboorte 10.8 kilo woog?
 9. De gemiddelde baby ongeveer 7500 luiers per jaar gebruikt? Ik ben dus blij dat wij bijna uit de luiers zijn!
 10. De beste leeftijd om een kind te krijgen lichamelijk gezien 22 jaar is? Een baby heeft dan de grootste overlevingskansen. Jong moeder worden is dus alleen maar goed. Zeg dit in het vervolg dus maar niet meer tegen een jonge moeder!
 11. Een pasgeborene in staat is om op eigen kracht de borst van zijn moeder te vinden?
 12. De eerste IVF-baby op 26 juli 1978 werd geboren in Amerika?
 13. In Nederland de eerst IVF-baby werd geboren op 15 mei 1983?
 14. Luuk de populairste babynaam is voor een jongetje in Nederland? In Amerika is dit Jacob, in Duitsland Maximilian.
 15. Emma de populairste babynaam is voor een meisje in Nederland. In Amerika is dit Sophia, in Duitsland Sophie.
 16. Meisjesbaby’s gemiddeld iets langer in de baarmoeder verblijven dan jongensbaby’s?
 17. Men lang geleden dacht dat de lengte van de navelstreng een voorspeller was voor de lengte van de penis bij jongensbaby’s?
 18. De lichtste baby ooit die in leven is gebleven bij de geboorte 251 gram woog?
 19. Het zicht het minst ontwikkelde zintuig is na de geboorte?
 20. De oudste moeder ter wereld 70 was toen ze van haar eerste kind beviel? Het was een tweeling! Deze bevruchting was via IVF.
 21. De oudste moeder van Nederland een vrouw is van 63, die in 2011 een dochter kreeg?
 22. Het officieel Guiness World Records voor oudste moeder ter wereld op naam staat van Maria del Carmen Bousada Lara? Deze Spaanse vrouw kreeg op 29 december 2006 een tweeling op de leeftijd van nog net 66 jaar. Op 69-jarige leeftijd overleed ze.
 23. Lina Medina, een Peruaans meisje, de jongste moeder ooit was? 14 mei 1939 schonk zij het leven aan een jongetje. Zij was 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen jong. Ze kwam in het ziekenhuis terecht omdat haar buik bleef groeien. Haar ouders dachten dat het een tumor was maar ze bleek zwanger (bron: Wikipedia).
 24. Baby’s een voorkeur hebben voor vrouwenstemmen?
 25. Bij vier van de vijf baby’s melk uit de tepels komt? Dit heeft te maken met de vele hormonen die de moeder aanmaakt.

Wil je nog meer te weten komen over baby’s? Lees alle 50 verzamelde babyweetjes op Love2BeMama.

 

Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Winterjas

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier