Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
traktaties jungle
door

Go wild! 8x te gekke jungle-traktaties

Jungle is superleuk thema voor een kinderfeestje en (matchende) traktaties. Dus is jouw apie binnenkort jarig en lijkt het je wat? Deze jungle-traktaties zijn niet al te ingewikkeld om te maken en zien er geweldig uit.

Advertentie
 1. Feestbeestjes

  jungletraktatie1

  Kijk deze leuke feestbeestjes eens. Superleuk om uit te delen, heel makkelijk om te maken. Koop wat plastic speelgoedbeestjes die leuk bij het thema passen bij een winkel als de Action, een paar doosjes rozijntjes, inpakpapier, touw en wat labels (die kun je natuurlijk ook zelf knippen uit vellen papier). Pak de rozijntjes in, schrijf een boodschap op het labels en doe ze met een touwtje aan de diertjes.

 2. Jungle cupcakes

  jungletraktatie2

  Hoe schattig zijn deze cupcakes? Als je het leuk vindt om eens flink aan de slag te gaan voor je kind kun je je hart ophalen met deze kunstwerkjes. De cupcakes bak je volgens het basisrecept cupcakes bakken of koop je kant-en-klaar. De gezichtjes maak je met fondant. Gebruik hiervoor uitsteekvormpjes, icing, glazuur en eetbare lijm en laat je creativiteit de vrije loop. Beestachtig leuk!

  Advertentie
 3. Klimaapjes

  jungletraktatie3

  Het is misschien niet de meest gezonde traktatie, maar o zo lekker en het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit. Zorg dat je vanillecakejes, apenkoppen, lange nekken-koekjes en het papier voor de groene bladeren in huis hebt. Zet de koekjes rechtop in de cakejes en bevestig dan de apenkoppen met eetbare lijm of met gesmolten chocolade. Daarna is het een kwestie van palmbladeren knippen en plakken. Tip: kijk vooral op Pinterest voor een printable.

 4. Gezonde krokodil

  jungletraktatie4

  Wie durft deze krokodil op te eten? Haal komkommer, fondant (groen, wit, zwart en rood), cocktailprikkers en fruit in huis. Snij met een mes de mond uit de krokodil. Van de fondant maak je de pootjes, ogen, tanden en tong. Deze zijn puur voor de show dus je kunt ze ook bijvoorbeeld van papier maken. Snij het fruit in kleine stukjes, doe ze op de prikkertjes en prik ze op de rug van de krokodil. Tadaaa!

  Advertentie
 5. Smakelijke girafjes

  jungletraktatie5

  Mag je kind alleen een hartige traktatie uitdelen? Met deze leuke girafjes zit je goed. Met satéprikkers, knakworstjes en blokjes kaas kom je al een heel eind. Kijk op Pinterest voor een printable van een giraffe of ga zelf aan de slag.

 6. Schattig klimaapje

  jungletraktatie6

  Soms hoeft een gezonde traktatie helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een aap van papier en een banaan en klaar ben je! Het patroon van het aapje vind je op Pinterest. Succes!

 7. Aapjes in het bos

  jungletraktatie7

  In plaats van een fruitspies, kun je ook een snoepspies maken als traktaties. Koop bijvoorbeeld apenkoppen, dropjes en banaantjes en rijgen maar. Steek de satéprikkers met de snoepjes tot slot in een stukje steekschuim met kunstgras erbovenop en je hebt een waar kunstwerk.

 8. Nog meer grappige aapjes

  jungletraktatie8

  Nog eentje dan in de categorie: aapjes. Wat je nodig hebt: De jungle aapjes printable, chocolade cupcakes, langwerpige koekjes (denk: lange nekken of lange vingers), bananensnoepjes, ijsbekertjes of cakebakjes (kun je bijvoorbeeld bij HEMA kopen) en een kleurenprinter. Print en knip de aapjes uit. Plak de randjes met lijm aan elkaar vast, behalve aan de onderkant. Schuif de aapjes over de koekjes en zet ze stuk voor stuk in de cakejes die je in een vrolijk gekleurd ijsbekertje of een cakebakje doet. Maak het af met een paar bananensnoepjes en alle aapjes zullen smullen!

Tip: De vrolijkste muffinvormpjes vind je hier

Ook lekker:

Redactioneel – Offer – Baby opvoeden

Wanneer begint opvoeden? En hoe pak je het aan?

De mooiste boeken over opvoeding
Vind je hier