Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

10x inspirerende cake smash fotoshoots

Lekker kliederen met taart. Normaal is het tegen de regels, maar tijdens een cake smash fotoshoot mag het allemaal. Maar wat houdt een cake smash fotoshoot precies in? En wanneer organiseer je het?

Advertentie

Het enige wat je nodig hebt voor een cake smash fotoshoot, is een mooie verjaardagstaart. Laat vervolgens je baby zijn gang gaan met de taart (lees: laat hem lekker kliederen) en fotografeer het spektakel. En dat de taart vervolgens overal zit – in het haar en tussen z’n tenen – is juist de bedoeling van een cake smash fotoshoot.

Eerste verjaardag

De cake smash fotoshoot is overgewaaid uit Amerika en wordt georganiseerd als een kind 1 jaar wordt. Ouders maken een mooie verjaardagstaart – of laten die bij een bakker maken – en fotograferen het moment waarop hun baby de taart gaat eten. Vaak worden de foto’s een aantal weken voor de eerste verjaardag gemaakt, zodat de foto’s gebruikt kunnen worden voor de uitnodiging.

Fotoshoot

Wil je zelf ook een cake smash organiseren voor de eerste verjaardag van je kind? Bedenk dan eerst of je zelf of een fotograaf de foto’s laat maken. Als je voor een fotograaf kiest, kun je de fotoshoot in de studio doen, zodat je de rommel thuis niet hebt. Vaak hebben fotografen die ervaring met een cake smash hebben, ook de beste spullen in huis voor een mooi decor. Natuurlijk kun je ook thuis een decor opstellen of de shoot gewoon in de buitenlucht doen als het mooi weer is. Een decor maak je al eenvoudig door een wit laken op te hangen.

De taart

Het allerbelangrijkste ingrediënt van de cake smash is natuurlijk de taart. Maar welke taart is geschikt voor een cake smash? Hierbij een aantal tips:

Advertentie
  • Kies voor een taart of cake met een crème topping, zodat je kind goed kan smashen. Bij een taart met een stevig fondant omhulsel gaat dit minder goed.
  • Zorg voor een kleurrijke vulling, maar liever geen bruin of rood. Deze kleuren associeer je al snel met iets anders.
  •  Zorg ook voor slagroom en kleurrijke hageltjes of een gekleurde dip. Dat maakt de foto helemaal af.

Bekijk ook deze foto’s voor inspiratie en een mooi decor voor je eigen cake smash fotoshoot.

  1. Een foto die is geplaatst door Holly Schaeffer Photography (@hollyschaefferphotography) op

    Advertentie

  2. Almost a year ago that this picture was taken, I cannot believe that our “little” boy is about to turn 2 ❤ #KingCam

    Een foto die is geplaatst door misshagan83 (@misshagan83) op