Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Spelen kind meisje blokken bouwen
door

11 slimme hacks om je kinderen uren bezig te houden

Stiekem is iedere ouder op zoek naar manieren om je kind uren bezig te houden, toch? Hier een flink aantal slimme hacks van Instagrammer Kate Bast (@thebastfam) die ervoor zorgen dat jij eindelijk lekker op de bank kunt ploffen.

Advertentie

Lees ook: Zo leert je kind zelfstandig spelen

 1. Enorme bellenblaas

  Met een kinderbadje, een hoelahoep en zeep maak je op een simpele manier levensgrote bellen. Plezier gegarandeerd!

 2. Doolhof

  Dit DIY doolhof maak je op een eenvoudige manier met een ziplock zakje, rietjes, stukje papier en een kleine bal. Je plakt de rietjes op het papier en creëert op die manier een pad. Dan doe je de bal erbij en maak je het zakje dicht. Met zijn vingers kan jouw kind het balletje langs het pad leiden. Goed voor het concentratievermogen!

  Advertentie

 3. IJspret

  Simpeler kan bijna niet: pak het favoriete speelgoed van je kind en zet dit in een laagje water om te bevriezen. Als het eenmaal bevroren is, kan de pret beginnen. Met warm water (en eventueel een pipet) kun je het speelgoed langzaam ‘bevrijden’ van de ijslaag.

   

  Advertentie
  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Kate Bast | The Bast Family (@thebastfam)

 4. Waterzak met confetti

  Heb jij een kind van ongeveer 6 maanden? Dan is dit perfect! Je maakt deze creatie met een ziplock zakje, glitter, water en wat tape. Hoe ga je te werk? Je doet de glitter en het water samen in het ziplock zakje. Dat maak je dicht en plak je met tape op de grond of op een tafel. Je kind kan er nu overheen aaien (of op slaan…) en ziet dan alle glitters bewegen.

 5. Supersimpel en goed voor de motorische vaardigheden

  Geen idee wat je kunt doen met lege eierdozen? Prik er gaatjes in aan de bovenkant en steek daar wattenstaafjes doorheen. Deze kan jouw kind er dan uit proberen te halen. Goed voor de motorische vaardigheden.

 6. Eieren uit laten komen

  Nog een creatie waar je de vriezer voor nodig hebt: de ijseieren. Stop een stuk speelgoed in een ballon en vul die met water. Na een paar uur in de vriezer heb je ronde ijsballen. Leuk om in bad bij je kind te gooien en ze op die manier ‘uit te laten komen’.

 7. Schaduw tekenen

  Is jouw kind graag creatief bezig? Dan is dit leuk om te doen. Met een lampje, speelgoeddieren, papier en wat stiften kom je een heel eind. Zet het lampje links van je stuk papier. Plaats de speelgoeddieren op het papier zodat er een schaduw ontstaat. Deze schaduw kan dan over worden getrokken. Goed om te oefenen met lijnen trekken!

 8. Leren tellen

  Is je kind er al toe om te leren tellen? Dan is deze knutsel leuk om te maken. Met een ziplock zakje, pompoms, water, wat haargel en een stift maak je ‘m.

 9. Spinnenweb

  Wil je je kind eens een andere activiteit aanbieden? Maak met tape een spinnenweb in de deuropeningen en ‘hang’ daar speelgoed in. Jouw kinderen zijn dan superhelden die het speelgoed uit het spinnenweb redden. Hartstikke leuk, toch?

 10. Speurtocht

  Zin om je kind langer bezig te houden? Knip wat post-its klein en plak ze door het hele huis. Ennn zoeken maar!

 11. Spelen met pompoms

  Met lege wc-rollen, pompoms en tape zorg je snel en simpel voor vermaak. Plak de lege wc-rollen aan de muur met het tape. Jouw kind kan de pompoms hier doorheen gooien. Leuk!

Lees meer:
Hoe kies je geschikt speelgoed voor je peuter?
Samen spelen, hoe leert je kind dat?
28x briljante hacks die elke ouder wil weten

Bron: @thebastfamBeeld: GettyImages

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu